Skip to main content

Tyrolen med Almabtrieb 8 dagar

Följ med till landet mellan bergen, det gästvänliga Tyrolen – ett land som många av oss längtar och gärna återvänder till! ”Almabtrieb” anordnas varje år när det är dags att ta hem djuren från sommarbetet ute på alpängarna, följ med på en riktig tyrolsk traditionell folkfest med bondemarknad.

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Tyrolenmedalmabtrieb8dgr2022.pdf
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Oranienburg

  Vi reser söderut från våra hemorter med ett stopp på lämpligt ställe, någonstans i Småland, för bensträckare och möjlighet till frukost. Färden går sedan till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Vi åker vidare genom Danmark och tar nästa färja från Gedser till Rostock. Bussen styr nu mot Oranienburg där vi får vår första natts sömn. Gemensam middag serveras på hotellet innan vi lägger huvudet på kudden i skönt bäddade sängar.

 • Dag 2. Oranienburg - Kitzbühel

  Nu tar vi sikte mot alperna! På vår väg dit passerar vi genom det forna Östtyskland, skyltar med kända namn som Leipzig och Jena passerar revy innan vi når Frankenland och Nürnberg i Bayern. Vi stannar på lämpliga platser för kaffe och lunch under dagen. Framåt sen eftermiddag passerar vi gränsen till Österrike och når den berömda skidorten Kitzbühel. Här checkar vi in på det mycket omtyckta Q! Hotel Maria Theresia för fem nätter. Middag serveras på hotellet alla kvällar.

 • Dag 3-6. Kitzbühel med omnejd

  Oavsett årstid är charmiga Kitzbühel en populär turistort. Här finns idyllisk natur, rustik tradition och mordern livsstil i perfekt kombination. Förutom skidåkning vintertid, på den legendariska Hahnenkamm, finns det utmärkta vandringsleder för den som är pigg i benen. Det finns även möjlighet att hyra mountainbike för att cykla i terrängen.

  Under dessa dagar erbjuder vi trevliga utflykter och upplevelser för dem som önskar:

  Hitlers Örnnäste
  Beläget högt upp på en bergstopp ovanför Berchtesgaden i Tyska Bayern ligger Hitlers 50-års present Kehlsteinhaus. Vi åker med en transferbuss upp till Örnnästet. Väl uppe promenerar vi rakt in i berget genom en tunnel där vi slutligen kliver in i en mässingsinklädd hiss för att åka de sista 120 meterna rakt upp och direkt in i Kehlsteinhaus. Bara hissen själv är en riktig sevärdhet och upplevelse. Fyllda av förundran över hur man på en alptopp 1834 m.ö.h. har kunnat bygga detta praktverk njuter vi av den magnifika utsikten och känner historiens vingslag.

  Almabtrieb – Höstfest med bondemarknad
  Så var det dags för resans höjdpunkt – Almabtrieb! En gammal tradition som utvecklats till en riktig folkfest för att hedra de hemvändande kossorna som gått på sommarbete uppe i bergen. Vi åker till Reith im Alpbachtal för att delta i festligheterna när boskapen förs ner från alpängarna. Korna smyckas och spatserar stolta genom bygatan under karnevalsliknande former. Detta är en riktig glädjefest där hela byn deltar med bondemarknad, lokala hantverkare, musik, god mat och dryck.

  Innsbruck
  I Tyrolens vackra huvudstad belägen mitt bland majestätiska alptoppar möts vi av kejserlig elegans i en varm och vänlig atmosfär. Detta är en magnifik stad med vacker arkitektur, rik historia, bra restaurangutbud och fantastisk shopping. Linbanan upp till Nordkette ligger mitt i stan och på ca. 20 minuter befinner man sig på 2000 meters höjd, kombinationen stadsliv och natur är unik! Vi promenerar tillsammans genom gamla stan och naturligtvis beundrar vi stadens landmärke Goldenes Dachl.

  Grossglockner Hochalpenstrasse
  Nu är det dags att blicka uppåt, väldigt mycket uppåt! Grossglockner är med sin topp på 3 798 m.ö.h. Österrikes högsta berg. Den vackra vägen upp leder genom fyra olika klimatzoner. Här finns ett imponerande och helt unikt berglandskap som bjuder på en oförglömlig upplevelse. Har vi tur kanske vi får syn på stenbockar och söta murmeldjur som betar i den karga klippmiljön.

 • Dag 7. Kitzbühel - Berlin

  Underbart är kort men vilka minnen vi tar med oss när vi påbörjar vår hemfärd. Vi åker norrut och passerar genom flera av Tysklands delstater innan vi når Brandenburg och vårt hotell i utkanten av Berlin. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 8. Berlin - Hemorten

  Vi lastar in bagaget en sista gång för den här resan och åker tillbaka samma väg som vi kom via färjorna Rostock-Gedser samt Helsingör-Helsingborg. I Småland gör vi uppehåll för möjlighet till kvällsmat innan vi fortsätter sista biten mot våra hemorter. På återseende alla nya och gamla resekompisar!

Resekalender
12/8Puttgarden BorderShopfrån 895:-
15/8Gotland 4 dagarfrån 5 190:-
15/8Vildmarksvägen och Höga Kusten 6 dagarfrån 7 890:-
16/8Vätterns Norra Skärgårdfrån 845:-
19/8Puttgarden BorderShopfrån 895:-