Skip to main content

Vätterns Norra Skärgård

Det är Sveriges enda inlands- och sötvattensskärgård och består av ca. 250 öar, kobbar och skär. Bland grovhuggna klippor, rundade granithällar, vindpinade tallskogar och Vätterns glittrande blågröna vatten kan man inget annat än trivas! Vi besöker även Stjernsunds slott och Venus Choklad under denna resa.

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Vatternsnorraskargard2022.pdf
 

Lunchen består av:
Inkokt Vätternlax med hollandaisesås, potatis, grönsaker, smör, bröd, läsk/lättöl, kaffe och kaka.
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Askersund

    Klockan 11:00 står Stjernsunds Slotts duktiga guide redo att lotsa oss igenom en av 1800-talets bäst bevarade byggnader och interiörer. Här finns även en slottsbutik där man kan hitta mycket spännande saker som både är till nytta och för nöje samt saker som är kopior av föremål från slottet.

    Efter besöket på Stjernsunds Slott är lunchen uppdukad på M/S Wettervik som under tiden stävar ut mot Vätterns norra skärgård och vidare till Askersund.

    Väl i Askersund besöker vi Venus Choklad där man gör handgjorda kvalitets praliner. Personalen berättar lite om chokladtillverkningen och vi bjuds på smakprov. Det finns såklart även möjlighet att köpa med sig lite godsaker hem om man så önskar.

    Nu är det dags att bege sig hemåt igen. Vi intar en fika på lämplig plats innan vi når våra hemorter och säger på återseende till varandra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Augusti 2022

16/8 Fullbokad, väntelista845:-Boka på väntelista
Resekalender
12/8Puttgarden BorderShopfrån 895:-