Skip to main content

Wien 7 dagar

1800-tals romantik, Sachertårta, Spanska ridskolan, barock-slott och wienervals till höger… Shopping, dekadenta gallerier och undergroundklubbar till vänster… Kultur och kontraster – det är Österrikes huvudstad! Följ med och upplev "mina drömmars stad" och allt detta fantastiska på plats.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Berlin

Resan börjar i våra hemorter tidig morgon. Vi färdas söderut genom vårt avlånga land och intar ett stopp på lämpligt ställe för möjlighet till frukost och bensträckare. Fortsätter till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. På fina vägar kör vi genom Danmark och i Gedser väntar nästa färja till Rostock i Tyskland. Väl framme på hotellet i Berlin intar vi en gemensam middag innan vi somnar gott i sköna sängar.

Dag 2. Berlin - Wien

Vi startar dagen med frukost och tar återigen plats i bussen för att fortsätta resan. På snabba vägar passerar vi Dresden och når snart gränsen mellan Tyskland och Tjeckien. Genom Tjeckien förundras vi över det fina landskapet som flyter förbi innan vi når Österrike och pärlornas pärla – Wien! Under kvällen anländer vi till vårt hotell och intar en gemensam middag.

Dag 3. Wien

Frukost serveras på hotellet. Förmiddagen bjuder oss på en stadsrundtur med lokalguide. Vi bjuds på en spännande resa genom tid och rum där historiens vingslag tydligt gör sig hörda mellan de vackra byggnaderna till tonerna av äkta wienermusik. Därefter är det fritt fram att utforska Wien på egen hand, en klassisk pärla som med fördel ska upplevas med alla sinnen! Se, lyssna, känn efter, smaka och njut av livet i ”mina drömmars stad”! Framåt kvällen är det dags för vinprovning och 3-rätters middag på Heuriger Wieninger.

Dag 4. Wien

Efter frukost har vi denna dag på egen hand och kan fylla den med vad vi själva önskar! Se de vackra och graciösa lipizzanerhästarna under morgonarbetet på Spanska ridskolan, fascineras av Habsburgarnas furstliga slott, besök Gustav Klimt muséet eller ta en promenad genom den kända marknaden Naschmarkt. Längs den moderna och populära affärsgatan Maria Hilferstrasse finns det goda möjligheter till bra shopping. Avnjut riktigt gott kaffe och Sachertårta i vacker miljö på något av de kända wienercaféerna, eller varför inte prova en äkta wienerschnitzel eller kejsarinnans persikosekt? En njutning för både kropp och själ!

För de som har bokat utflykten till sommarresidenset Schönbrunn åker till detta under eftermiddagen och kvällen (läs mer om detta under "övrig information").

Dag 5. Utflyktsdag

Frukosten står uppdukad även denna dag. Därefter intar vi våra platser i bussen och färdas genom ett sagolikt vackert landskap för att sedan ta en härlig båttur på Donau mellan Melk och Dürnstein, en båtresa som bjuder oss fantastiska vyer och en förtrollande natur! Därefter välkomnas vi på Lesehof Stagard med vinprovning och ”Kalte Platte” (charkuterier på fat). Framåt kvällen är vi åter i Wien igen. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 6. Wien - Berlin

Med en tår i ögonvrån tar vi farväl av Österrikes ståtliga huvudstad, samtidigt som vi gläds åt alla vackra minnen vi får med oss hem att leva länge på. Vi intar frukost på hotellet och styr sedan bussen mot gränsen till Tjeckien, passerar Prag och kommer snart in i Tyskland. Vi intar raster på lämpliga ställen där det finns möjlighet till mat och fika. Väl framme på vårt övernattningshotell väntar middag och sköna sängar.

Dag 7. Berlin - Hemorten

Laddade med en tysk frukost i magen färdas vi på snabba vägar till Rostock och tar färjan över till Gedser. Danmark passeras i all hast och i Helsingör tar vi nästa färja till Helsingborg. Vi gör ett stopp för bensträckare och möjlighet till något ätbart innan vi slutligen når våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Wien2019.pdf
 

Tillval av utflykt:
Sommarresidenset Schönbrunn (entré inkl. guidning och ”highlight tour”)
Pris: 350:- /pp

Tillval av utflykt:
Sommarresidenset Schönbrunn (entré inkl. guidning, ”highlight tour”, middag och konsert)
Pris: 1 750:- /pp

Information om utflykten:
Vi åker med bussen till slottet Schönbrunn, Habsburgarnas sommarresidens där de kejserliga roade sig furstligt och livet lekte. Vår guide tar oss med på en ”highlight tour” som leder genom kejsarinnan Maria Teresias privata lägenhet på bottenvåningen. Rummen är unika inom Europeisk arkitektur med sin vackra dekoration, utsmyckning och konst på väggarna. 

För att fullborda detta besök och göra det till en oförglömlig upplevelse finns det även möjlighet att boka middag med efterföljande konsert där det bjuds på örongodis av Mozart och Strauss. Det blir en kväll som tar oss tillbaka i tiden när Wien dansade och log!

OBS! För den guidade rundturen måste det vara minst 15st personer anmälda.
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Hotell

Logi Wien 7 dagar
Wyndham Garden Henningsdorf Berlin http://www.wyndhamgardenhennigsdorf.com Novum Hotel Prinz Eugen Wien http://www.novum-hotels.com NH Berlin Potsdam Conference Center http://www.nh-hotels.com...
Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
31/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
7/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
14/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
3/7Legoland 3 dagarfrån 3 920:-