Gotland 4 dagar

Sveriges största ö är en älskad sommar-ö som har allt man kan önska sig – sol och bad på mjuka finkorniga sandstränder, en natur full av kontraster och inte minst de mystiska raukarna. Lägg sen till den vackra medeltidsstaden Visby, de spännande historierna från vikingatiden och kändisarna.  

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Visby

  Vi startar tidig morgon och åker ut mot svenska östkusten. Frukostfika serveras från bussen när vi är framme i Oskarshamn och färjeläget. Gotlandsfärjan lättar ankar och efter knappa tre timmar till havs kör vi iland i rosornas och ruinernas stad - Visby. Vi checkar in på vårt hotell som ligger i direkt anslutning till hamnområdet och på promenadavstånd från gamla stan. Njut av ett dopp i poolen eller följ med på en promenad genom Visbys smala gränder fyllda av rosendoft. Vi ser Almedalen, kyrkoruinerna och följer den imponerande ringmuren. Gemensam middag på hotellet. Ca 17 mil från Linköping till Oskarshamn.

 • Dag 2. Gotland

  Morgondopp (?) och frukost sen bär det av. Vår lokalguide tar oss med runt på den norra halvan av Gotland. Ingmar Bergman kom till Fårö med viss skepsis men det blev kärlek vid första ögonkastet! Vi besöker också den berömda lilla ön, ser majestätiska stenformationer på ståtliga raukfält som saknar motstycke i den svenska naturen, stannar vid något av de nästan 200 små fiskelägena med sina pittoreska bodar som finns runtom Gotlands kust – vackrare platser får man leta efter! Det milda ö-klimatet och en kalkrik berggrund gör att sällsynta blommor trivs och öns egenodlade grönsaker blir extra smakfulla. En härlig dag!

 • Dag 3. Gotland

  En dag full av möjligheter – hyr en cykel, vandra, bada på närmsta strand, häng vid poolen eller utforska Visbys hemligheter. Är du glassälskare ligger paradiset i Visby och heter Glassmagasinet men absolut inget för den som lider av beslutsångest… För dig som vill se mer av Gotland finns möjlighet att följa med på en tur runt öns södra del. Vår reseledare berättar.

 • Dag 4. Visby – Hemorten

  Vår färja avgår inte förrän senare på eftermiddagen så idag blir det tid att på egen hand njuta av Visby innan vi samlas för att åka tillbaka till fastlandet. Åter i våra respektive hemorter framåt sen kväll. Ca 17 mil till Linköping från färjeläget i Oskarshamn.