Skip to main content

Blomsterprakt i Holland 6 dagar

I detta lilla land har man för att alla ska få plats ända sedan medeltiden utvunnit land från havet och därmed fått den bördigaste lerjord man kan tänka sig. Till följd av detta kan vi idag njuta av vackra tulpaner och andra fina blommor från fälten och växthusen. Följ med oss och möt den färgsprakande våren i Holland bland tusentals blommor och blad, ståtliga väderkvarnar och tjusiga träskor. Passa på att smaka på den berömda Edamer- och Goudaosten, njut av en äkta Holländsk pannkakslunch och släck törsten med en iskall Heineken. Detta är en resa för livsnjutaren!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/BlomsterpraktiHolland6dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation
05:10   Nyköping Brukslagarvägen
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:35   Linköping Fjärrbussterminal
07:05   Mjölby McDonald´s
07:35   Ödeshög Östgötaporten
08:15   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Information om Blomsterparaden 2024-04-20:
  Den årliga Holländska Blomsterparaden som startar på morgonen i Noordwijk och slutar i 12h senare i Haarlem är verkligen unik och definitivt ytterligare en av resans stora höjdpunkter. Vi kommer att få se miljontals vackra vårblommor såsom tulpaner och hyacinter i fantastiska formationer som får en att häpna. Människor från hela världen tar sig hit för att se detta magnifika blomstertåg. Givetvis vill vi beskåda detta och få den där ”wow-känslan” under båda våra avgångar, här kan du läsa om när och var vi får se paraden:

  På resan som går av stapeln 16/4 får vi möjlighet att se paraden vid starten i Noordwijk på vår väg mot Lübeck (dag 5).

  På resan som går av stapeln 19/4 får vi möjlighet att se paraden på vår väg till Den Haag (dag 2).

 • Dag 1. Hemorten - Delmenhorst/Stuhr

  Vi reser tidig morgon från våra hemorter med stopp på lämpligt ställe för möjlighet till frukost. Fortsätter söderut mot Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. På snabba vägar tar vi oss genom grannlandet Danmark till Rödby där nästa färja väntar på att få ta oss till Puttgarden i Tyskland på Fehmarns nordkust. Vi skymtar städer som Lübeck och Hamburg på vår väg mot vårt övernattnings-hotell beläget några kilometer från den gamla Hansastaden Bremen. Efter en lång resdag smakar middag på hotellet alldeles utmärkt innan vi somnar gott i skönt bäddade sängar.

 • Dag 2. Delmenhorst/Stuhr - Den Haag

  Utvilade och fulla av energi efter en välsmakande hotellfrukost tar vi återigen plats i bussen. Vi styr västerut mot den holländska gränsen och ser landskapet förändras – snart möts vi av spikraka kanaler, lantliga väderkvarnar och gröna betesmarker! Väl framme i Den Haag checkar vi in på fina Fletcher Hotel beläget nära centrum och den kända badorten Scheveningen. Här bor vi bekvämt och bra kommande tre nätter med middag varje kväll i hotellets restaurang.

 • Dag 3-4. Den Haag med utflykter

  Dessa dagar fyller vi med trevliga utflykter och fantastiska upplevelser bland kanaler, broar, vackra hus, färgglada tulpanfält och imponerande konstverk!

  Amsterdam
  Efter frukost beger vi oss till välkända Amsterdam – en stad full av liv och historisk charm! Detta är en av Europas vackraste och mest intressanta städer med sina kanaler, broar och kullerstensgator. För att uppleva Amsterdam på bästa sätt gör vi en båttur på de berömda kanalerna som kantas av lummig grönska och vackra pittoreska byggnader. Vi får givetvis även tid på egen hand i denna mysiga huvudstad. Du tar dig enklast runt i stadskärnan till fots men kan även prova på att leva som en äkta holländare genom att hyra cykel och upptäcka alla trevliga restauranger, caféer och butiker på två hjul. Vid överenskommen tid beger vi oss tillbaka till Den Haag.

  Blomsterparken Keukenhof
  Frukost på hotellet. Idag besöker vi en av resans stora höjdpunkter, nämligen den mycket kända och omtyckta blomsterparken Keukenhof – även kallad ”världens vackraste vårträdgård”! I den 32 hektar stora parken visar de holländska blomsterodlarna upp sina blommor. Luften fylls av blomdoft och blomsterprakten är överväldigande. Njut av miljontals lökblommor i alla möjliga färger, glittrande dammar och praktfulla blomsterarrangemang.

  När minnet på kameran nästan är fullt är det dags att bege sig tillbaka till Den Haag där vi besöker den berömda rundmålningen Panorama Mesdag, gjord av marinmålaren Hendrik Meesdag. Denna 360-graders cyklorama av kuststaden Scheveningen är 14 meter hög och 120 meter lång vilket gör den till den största målningen i hela landet. Detta är ett måste att beskåda för konstälskaren!

 • Dag 5. Den Haag - Lübeck

  Så var det dags att lämna tulpanernas förlovade land för denna gång. Efter frukost packar vi in vårt bagage, våra inhandlade souvenirer och oss själva i bussen för att ta sikte mot Hansans drottning Lübeck där vårt övernattningshotell väntar. Vi intar resans sista gemensamma middag och delar med oss av våra nya minnen vi skapat och upplevt tillsammans.

 • Dag 6. Lübeck - Hemorten

  Efter en skön natts sömn och med en stärkande frukost i magen tar vi plats i bussen och styr mot färjan i Puttgarden. Ungefär 45 minuter senare når vi Rödby och fortsätter genom Danmark till Helsingör där nästa färja tar oss hem till Sverige. Vi stannar på lämpligt ställe utmed vägen för bensträckare och möjlighet till mat innan vi slutligen når våra hemorter och denna ljuvliga resa är nu till ända – tack för den här gången, på återseende!

Resekalender
23/4Gekås Ullaredfrån 340:-
26/4Burg 3 dagarfrån 3 995:-
26/4Puttgarden Bordershopfrån 940:-
26/4Rostock 3 dagarfrån 3 295:-
2/5Påskliljorna i Fageråsfrån 745:-