Skip to main content

Hamburg och Stade i juletid 4 dagar

Tysklands rikaste stad räknas också till en av landets vackraste städer med Europas tredje största hamn. Flärdfull och med maritim charm är den gamla Hansastaden med alla sina kanaler, sjöar, restauranger, musikklubbar, spännande historia och sevärdheter i världsklass väl värd att besökas och utforskas oavsett årstid! Vårt hotell har ett kanonläge endast ett stenkast från de historiska hamnkvarteren Speicherstadt med sina vackra gamla lagerbyggnader och med en kort promenad till rådhuset. 

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/HamburgochStadeijuletid4dgr2023.pdf


Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation
05:10   Nyköping Brukslagarvägen
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:35   Linköping Fjärrbussterminal
07:00   Mjölby McDonald´s
07:25   Ödeshög Östgötaporten
08:05   Jönköping Eurostop


Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Hamburg

  Vi reser söderut från våra hemorter och tar ett stopp för bensträckare och möjlighet till frukost på lämpligt ställe utmed vägen. Fortsätter sedan till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Efter ett par timmar på danska vägar når vi Rödby och nästa färja som skall ta oss över till Puttgarden. Med fast mark under hjulen rullar vi vidare mot vårt hotell beläget i centrala Hamburg. Incheckning och gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2. Hamburg julmarknad

  Gammal Hansastad men ändå ung och modern är denna stad full av motsatser. Å ena sidan den brokiga och fattiga stadsdelen St. Pauli med Reeperbahn, världens syndigaste kilometer. Å andra sidan det prydliga och rika Blankensee med sina tjusiga villor och utsikt över Elbes stränder. I varje hörn ser Hamburg annorlunda ut och ändå passar allt harmoniskt ihop! När det lackar mot jul breder inte mindre än 18st julmarknader ut sig i stadens olika kvarter. Mest berömd är den historiska julmarknaden på torget framför stadens vackra rådhus.

 • Dag 3. Stade julmarknad

  I Hamburg finns det massor av museer, fantastisk shopping, legendariska musikklubbar och mycket mer att upptäcka. Spendera dagen på egen hand eller följ med på utflykt till den en gång svenskstyrda Hansastaden Stade ca. 5 mil väster om Hamburg. Med vindlande kullerstensgator och vackra husfasader är detta en spännande liten stad med minnen från sedan länge flydda tider.

 • Dag 4. Hamburg - Hemorten

  Efter frukost är det dags att packa in bagaget och påbörja hemresan. Vi rullar tillbaka samma väg vi kom men i omvänd ordning. Med fina minnen, lite inhandlade julklappar och den där härliga julstämningen i kroppen säger vi – God Jul och på återseende!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

December 2023

14/12Kleinhuis Hotel Baseler Hof HamburgMer än 85 495:-Boka

Hotell

Kleinhuis Hotel Baseler Hof Hamburg
Kleinhuis Hotel Baseler Hof Hamburg
Kleinhuis Hotel Baseler Hof Hamburg - 4-stjärnigt hotell - Centralt beläget i hjärtat av staden http://www.baselerhof.de...
Resekalender
2/10Tyska vinvägar 6 dagarfrån 8 695:-