Skip to main content

Kosta 2 dagar

Gäster kommer hit för att uppleva, bo och må bra. Bo och bli omhändertagen i en naturligt avslappnade miljö. Här behöver man bara koncentrera sig på att njuta i hjärtat av Glasriket….

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Kosta2dgr2022.pdf

Valuta: Svenska kronor (SEK)


Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten – Kosta

    Tidig morgon beger vi oss mot Småland, skogar, ängar, hagar och glittrande sjöar. Vi kommer på vägen att göra en kortare bensträckare på lämpligt ställe innan vi når vårt mål Kosta. Här väntar vår lunch på Matmagasinet. Efter lunchen ska vi till Kosta Glasbruk & Kosta Art Gallery, här kommer vi få en guidad visning av glasbruket och ett besök i hyttan, vi får lära oss allt om glastillverkning och hur det går till att blåsa glas. I Konsthallen får vi se glaskonst av olika kända formgivare, man behöver inte ha ett stort intresse för glas och konst för att uppskatta detta!

    Nu är det tid för shopping på Kosta Outlet, här kan man göra riktiga fynd bland glas, mode, skor, sport, hem & inredning m m. Under eftermiddagen är det incheckning på hotel Kosta Lodge, när vi installerat oss är det dags för kvällens höjdpunkt, en unik helkväll i hyttan. Hyttsill är en gammal tradition i Glasriket, här bjuds vi på genuin småländsk mat tillagad i kylugnar, dryck, underhållning och glasblåsning på mästarnivå.

  • Dag 2. Kosta - Hemorten

    Efter frukost blir det en guidad rundtur i Mobergs- och utvandrarnas fotspår, en spännande guidning på klingande småländska. Innan vi vänder hemåt med härliga upplevelser så äter vi lunch på Kosta Delikatess.

Karta

Resekalender
29/9Gekås Ullaredfrån 295:-
30/9Puttgarden BorderShopfrån 895:-
1/10Tootsiefrån 1 695:-
2/10Tyska vinvägar 6 dagarfrån 7 875:-
6/10Gekås Ullaredfrån 295:-