Skip to main content

Nordkap 9 dagar

"Här står jag vid Nordkap, i utkanten av Finnmark, och vågar kalla det världens ände eftersom det inte finns några andra platser längre norrut bebodda av människor” sa den italienske kyrkomannen Francesco Negri som kom hit redan 1664 och därmed sägs vara den första turisten att besöka den mäktiga klippan som reser sig 307 meter rakt upp från ishavet. Denna resa tar dig med till världens spets – platsen där endast Svalbard skiljer dig från Nordpolen och solen aldrig går ner under sommaren!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Nordkap9dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
06:40 Mjölby McDonald´s
07:05 Linköping Fjärrbussterminal
07:40 Skärblacka Eskilsvägen 23
08:00 Norrköping Resecentrum C3-C6
08:50 Nyköping Brukslagarvägen
 

Valuta: Norska Kronor (NOK)


Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Sundsvall

  Vi sätter oss till rätta i vår bekväma buss, lutar oss tillbaka och låter äventyret ta sin början! Vi tar sikte norrut och följer Östersjökusten. Dagens mål är ”Draken mellan bergen” Sundsvall, en gång träbaronernas stad. Väl framme checkar vi in på nyligen renoverade och centralt belägna First Hotel Strand. Gemensam middag serveras på hotellet innan vi somnar gott i skönt bäddade sängar.

 • Dag 2. Sundsvall - Luleå

  Med en stärkande hotellfrukost i magen fortsätter vi resan längs kusten och gör stopp på lämpliga ställen utmed vägen för bensträckare och kaffepaus. Vi passerar städer som Härnösand, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå samt Piteå innan vi slutligen når vårt hotell i Luleå. Middag serveras på hotellet.

 • Dag 3. Luleå - Enontekis

  Vi startar dagen med frukost och beger oss sedan till Världsarvet Gammelstads kyrkstad som var stadens centrum ända fram till 1600-talet. I denna nordiska furuidyll möts vi av hundratals små röda hus med vita knutar i ett slags organiserat gytter runt en av norra Sveriges vackraste kyrkor. Efter detta besök fortsätter vi resan norrut och tar sikte mot finska Lappland. I Enontekis checkar vi in på Hotell Jussan Tupa som har varit i samma släkts ägo sedan det grundades. Gemensam middag serveras på hotellet.

 • Dag 4. Enontekis - Nordkap - Honningsvåg

  Idag är det dags för resans stora höjdpunkt, bokstavligt talat, nämligen ett besök vid Europas nordligaste punkt – Nordkap! Vi passerar gränsen mellan Finland och Norge för att ta oss genom Finnmark Fylke till den lilla staden Honningsvåg där vårt hotell Scandic Nordkapp är beläget. Vi installerar oss i våra rum och serveras en välsmakande middag i restaurangen.

  Mätta och fyllda av förväntan tar vi vår buss till den mäktiga Nordkapsklippan som reser sig 307 meter över havet. Vi bjuds på en spektakulär panoramafilm som tar oss med på en resa genom fyra årstider i ett landskap fullt av kontraster, ljus och hisnande landskap.

  Vid midnatt har vi chansen att se midnattssolen lysa upp himmel och jord med sitt röd-gula ljus vid klart väder, ett fenomen som tillsammans med vyn över Ishavet kan bli ett minne för livet! Vi tilldelas certifikat under vistelsen och passar på att ta en obligatorisk selfie framför det ikoniska jordglobsmonumentet innan vi beger oss tillbaka till hotellet.

 • Dag 5. Honningsvåg - Alta

  Lite sovmorgon efter gårdagens nattliga besök innan vi styr kosan söderut. Dagens etapp går till den lilla norrskensstaden Alta som är inskriven på världsarvslistan för sina fantastiska hällristningar. Vi checkar in på Thon Hotel Alta och serveras en gemensam middag i restaurangen.

 • Dag 6. Alta - Kiruna

  Frukost i Norge, passage genom Finland och sedan ankomst till Kiruna i nordligaste Sverige! Vi tar oss runt med lokalguide i denna arktiska metropol och lär oss mer om staden. Här finns bland annat landets högsta berg Kebnekaise, världens största underjordiska järnmalmgruva och uråldrig samisk kultur så vi har mycket intressant att lära oss om. Vi samlas för middag på hotellet under kvällen.

 • Dag 7. Kiruna - Ishotellet i Jukkasjärvi - Arvidsjaur

  Efter frukost beger vi oss till det sagolika Ishotellet i Jukkasjärvi – ett hotell byggt av snö och is från Torneälv! Den specialdesignade byggnaden tillåter det att vara vinter inomhus och sommar utomhus. Hotellet stod färdigt år 2016 och var faktiskt först i världen med att kunna erbjuda isupplevelser året om. Detta gigantiska konstverk skapas av handplockade kreatörer från världens alla hörn och byter skepnad varje år. Vi går en guidad rundvisning och får givetvis även lite tid till att titta runt på egen hand inne i Ishotellet. Strosa runt bland unika konst- och deluxesviter för att sedan slå dig ner för en läskande drink ”in the rocks” i isbaren.

  När minnet på kameran är fyllt med fantastiska bilder av magiska isskulpturer är det dags att åka vidare mot vårt hotell i Arvidsjaur där middagen väntar.

 • Dag 8. Arvidsjaur - Frösön

  Stärka av hotellets läckra frukostbuffé intar vi våra platser i bussen och fortsätter resan söderut. Vi beundrar landskapet och dess fina vyer som vi passerar. Stopp intas på lämpliga ställen utmed vägen för bensträckare och kaffepaus. När vi når Östersund tar vi bron över till vackra Frösön för incheckning på bekväma Frösö Park Hotel. Här blir vi serverade resans sista gemensamma middag innan vi lägger huvudet på kudden och drömmer om alla våra nyskapade minnen tillsammans.

 • Dag 9. Frösön - Hemorten

  Då var det dags att ställa färden hemåt. Vi gör stopp på lämpligt ställe under vägen för möjlighet till något att äta. Åter i våra respektive hemorter tackar vi varandra för den här gången – på återseende!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Juli 2024

1/7Logi Nordkap 9 dagar
Garanterad avgång!
Mer än 814 995:-Boka

Hotell

Logi Nordkap 9 dagar
Logi Nordkap 9 dagar
First Hotel Strand - Centralt beläget - Nyligen renoverat (år 2020) https://www.firsthotels.se/hotell/sverige/sundsvall/first-hotel-strand/ Scandic Luleå - Relaxavdelning bestående av inomhuspool och...
Resekalender
28/5Gekås Ullaredfrån 340:-