Skip to main content

Ölands skördefest 3 dagar

Det råder en speciell stämning på Öland när landets största skördefest går av stapeln! Här firas skördarna och grödorna som är basen för det Öländska skafferiet. Vi får möjlighet att känna, lukta, smaka, njuta och handla nyskördade läckerheter då gårdsbutiker och affärer slår upp sina dörrar på vid gavel. Öns konstnärer öppnar även sina ateljéer så att vi får se deras vackra skapande. Totalt bjuds det på över 900st evenemang och aktiviteter under dessa dagar. Ölands skördefest har något för alla med andra ord, detta blir en fest att minnas!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Öland - Kalmar

Vi startar i våra hemorter och styr bussen mot Öland. Utmed vägen gör vi ett stopp vid lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till något att äta. Vi rullar sedan vidare och när vi väl är över på Öland åker vi norrut för att besöka Ekerum Resort. Under skördefesten samlas några av landets bästa slöjdare och hantverkare här för att visa och sälja sina verk.

Efter detta beger vi oss till Kalmar och checkar in på Frimurarehotellet som vi skall bo på de två kommande nätterna.

Senare på kvällen tar vi plats i bussen igen och åker tillbaka till Öland för att uppleva konstnatten! Vi besöker bland annat Kastlösa bygata under denna rundtur.

Efter en dag med många intryck återvänder vi till hotellet där bäddade sängar väntar.

Dag 2. Heldagsutflykt på Öland

Frukost serveras på hotellet. Idag får vi en heldag på Öland! Vi börjar med att åka till Stenladan i Algutsrum som erbjuder ett brett och varierat utbud av både egenodlade och närproducerade produkter. Här hittar vi allt från bönor, lök och surkål till marmelader, ostar och hängmörat nötkött. Vi fortsätter vidare mot Borgholm där vi får lite tid till att gå runt på egen hand innan vi styr mot Borgholms Slott där Fårets dag firas för fullt.

Efter detta är det dags att åka tillbaka till Kalmar. Om det finns tid över gör vi ytterligare ett stopp på vägen innan vi når hotellet, men detta är helt beroende på hur trafiken ser ut.

Vi avslutar dagen med en trevlig gemensam 2-rätts middag på Restaurang Källaren Kronan.

Dag 3. Kalmar - Öland - Hemorten

Vi intar frukost på hotellet och gör sedan resans sista besök på Öland. Denna gång åker vi till Eriksöre bygata där vi flanerar bland hantverkare, konstnärer och grönsaks-, pumpa- och potatisodlare.

Efter detta tackar vi för oss och påbörja hemresan. Vi stannar till i Kalmar för lunch (ingår EJ) och gör även ett stopp för bensträckare och bussfika innan vi slutligen når våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Olandsskordefest2020.pdf
 

Information om marknaden:
https://www.skordefest.nu
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
25/9FrimurarehotelletMer än 83 450:-Boka

Hotell

Frimurarehotellet
Frimurarhotellet http://www.frimurarehotellet.se
Resekalender
17/7Puttgarden BorderShopfrån 795:-