Skip to main content

Ölands Skördefest 3 dagar

Det råder en speciell stämning när landets största skördefest går av stapeln! Vi doftar, smakar, njuter och handlar nyskördade läckerheter från gårdsbutiker och bodar vars dörrar står på vid gavel. Öns duktiga konstnärer och hantverkare bjuder in till sina ateljéer så vi får se deras vackra skapande. Totalt bjuds det på över 900st evenemang och aktiviteter under dessa dagar, detta blir en fest att minnas!

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Olandsskordefest3dgr2022.pdf

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Öland - Kalmar

  Vi startar i våra hemorter och styr sedan mot Öland, solens och vindarnas ö! Utmed vägen gör vi stopp för bensträckare och möjlighet till något att äta. Vi rullar sedan vidare, åker över Sveriges längsta bro och väl iland styr vi norrut till Ekerum Resort. Här samlas några av landets bästa hantverkare för att visa och sälja sina verk under skördefesten. Efter detta beger vi oss tillbaka över sundet för incheckning på Frimurarehotellet i hjärtat av Kalmar.

  Senare på kvällen tar vi plats i bussen igen och åker tillbaka till Öland för att uppleva den magiska konstnatten! I det täta, öländska höstmörkret möter vi konstnärer och beundrar deras verk. Vid överenskommen tid återvänder vi till vårt hotell och somnar gott i skönt bäddade sängar efter en dag med många intryck.

 • Dag 2. Heldagsutflykt på Öland

  Efter en god natts sömn och stärkande hotellfrukost i magen är vi laddade för en heldag på Öland! Vi börjar med att åka till Stenladan i Algutsrum som erbjuder ett brett och varierat utbud av både egenodlade och närproducerade produkter. Här finns allt från bönor, lök och surkål till marmelader, ostar och hängmörat nötkött. Vi fortsätter vidare till Borgholm där vi får lite tid till att gå runt på egen hand innan vi styr mot Borgholms Slott där Fårets Dag firas. Slottets salar och borggårdar är fyllda med skinn och ullprodukter från fårbönder och hantverkare. Om tiden medger gör vi ytterligare besök innan vi återvänder till hotellet i Kalmar. Vi avslutar dagen med en trevlig 2-rätters middag i historiska källarvalv på Restaurang Källaren Kronan.

 • Dag 3. Kalmar - Öland - Hemorten

  Vi intar frukost på hotellet och gör sedan resans sista besök på Öland. Denna gång besöker vi Eriksöre bygata där vi flanerar bland hantverkare, konstnärer, grönsaksodlare och härlig natur. Efter detta tackar vi skördefesten för denna gång och påbörjar vår hemresa. Vi stannar till för möjlighet till lunch i Kalmar och gör även ett stopp för bensträckare och bussfika innan vi slutligen når våra hemorter.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

September 2022

30/9Frimurarehotellet KalmarMer än 83 795:-Boka

Hotell

Frimurarehotellet Kalmar
Frimurarehotellet Kalmar
Frimurarehotellet Kalmar http://www.frimurarehotellet.se
Resekalender
12/8Puttgarden BorderShopfrån 895:-