Skip to main content

Oslokryssning med 17:e maj firande 3 dagar

Orkestrar, parader, folkdräkter och glass i stora lass! Norges nationaldag firas den 17:e maj med buller och bång. Till minne av att landets konstitution undertecknades detta datum år 1814 uppmärksammas dagen med ett enormt pådrag som saknar motstycke i Norges festkalender. Under denna resa får vi både ta del av denna storslagna glädjefest och ges även tid för egna strövtåg i underbara Köpenhamn.

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Oslokryssningmed17maj3dgr2024.pdf


Uppgradering av hytt (resans pris ingår del i 2-bäddshytt insides):
2-bäddshytt utsides: 370:- pp


Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation
05:10   Nyköping Brukslagarvägen
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:20   Skärblacka Eskilsvägen 23
07:00   Linköping Fjärrbussterminal
07:30   Mjölby McDonald´s
07:55   Ödeshög Östgötaporten
08:35   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Norska Kronor (NOK), Danska Kronor (DKK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Köpenhamn

  Vi sätter oss till rätta i vår fina buss och tar sikte söderut mot Malmö. Utmed vägen blir det uppehåll för rast och möjlighet till något att äta. Väl framme tar vi oss via Öresundsbron över till Köpenhamn i vårt kära grannland Danmark. Härifrån tar vi oss med DFDS moderna fartyg över till resans mål – Oslo och det härliga 17:maj firandet! Ombord på färjan hugger vi in på den läckra middagsbuffén som serveras i restaurang ”7 Seas” som har en otrolig utsikt över det vidöppna havet. På buffén finner vi ett stort urval av skaldjur, traditionella kötträtter, sallader samt ost och bakverk. Mätta och belåtna har vi nu kvällen fri för egna aktiviteter.

 • Dag 2. Oslo med 17:e maj!

  Med en stärkande sjöfrukost i magen lägger vi till i Oslo och kastar oss rakt in i nationalfirandet. Vi möts direkt av flaggor som vajar i vinden, vackra folkdräkter i olika färger och stilar, härliga toner från parader med orkestrar och mycket mer. En stor del av firandet är barnparaderna där elever från ungefär 100st skolor passerar Kungliga slottet där kungafamiljen står och vinkar från balkongen. Totalt deltar omkring 100.000st personer i festligheterna, detta blir en dag att minnas – gratulerer med dagen!

  Under eftermiddagen samlas vi vid färjeterminalen för återresa till Köpenhamn. Middagsbuffén var så god igår att vi intar den även under hemresan medan vi samtalar om dagens upplevelser.

 • Dag 3. Köpenhamn - Hemorten

  Vi börjar med en välsmakande frukostbuffé och lägger sedan till i Köpenhamn, huvudstaden som är så lätt att bli förälskad i. Vår buss tar oss till centrum där vi får tid till att på egen hand strosa runt bland stadens sevärdheter, vackra hus, trevliga serveringar och breda shoppingutbud. Vid överenskommen tid styr vi tillbaka mot våra hemorter samma väg vi kom. Tack för denna gång!

Resekalender
23/4Gekås Ullaredfrån 340:-
26/4Burg 3 dagarfrån 3 995:-
26/4Puttgarden Bordershopfrån 940:-
26/4Rostock 3 dagarfrån 3 295:-
2/5Påskliljorna i Fageråsfrån 745:-