Skip to main content

Prag 6 dagar

Förföriskt vacker är ”De hundra spirornas stad” belägen vid kullarna kring floden Moldau. En sakta promenad genom Gamla Stan och Lillsidan är som att vandra i en svunnen tid. Vi strosar fram längs de snirkliga små gatorna bland vackra husfasader och känner historiens vingslag samtidigt som vi tar del av dagens Prag som sjuder av liv på gator och torg. Det är under kvällen, i solnedgången, sittandes på någon av stadens otaliga caféer, ölstugor eller restauranger som man förstår varför Prag även kallas för ”Den Gyllene staden”. Kärt barn har många namn och det är lätt att bli förälskad i denna pärla till huvudstad!

 

 

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Prag6dgr2024.pdf


Avgångstider:
04:25   Oxelösund Järnvägsstation
04:40   Nyköping Brukslagarvägen
05:10   Skärblacka Eskilsvägen 23
05:30   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:05   Linköping Fjärrbussterminal
06:35   Mjölby McDonald´s
07:05   Ödeshög Östgötaporten
07:45   Jönköping M2 (Eurostop)


Utflykt mot tillägg
Folkloreafton inkl. 3-rätters middag och dryck på U Marcanu
Pris: 540:- pp   


Valuta: Tjeckisk koruna (CZK)


Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Berlin

  Vi reser söderut från våra hemorter med ett stopp på lämpligt ställe, någonstans i Småland, för bensträckare och möjlighet till frukost. Via färjan över Öresund och vidare genom Danmark kommer vi till hamnstaden Gedser för att ta färjan till Rostock. Resan går vidare genom Tyskland till Berlin och vårt övernattningshotell i utkanten av staden. Vi checkar in och serveras middag innan det är dags att lägga huvudet på kudden.

 • Dag 2. Berlin - Prag

  Vår resa fortsätter och lagom till lunch når vi Sachsens kungliga huvudstad Dresden. Vackert som en saga är det historiska centrumet. Vi går en kortare promenad tillsammans med vår reseledare och låter oss imponeras av den återuppbyggda Frauenkirche, det pampiga Fürsten Zug och det tjusiga Zwinger innan vi får tid för lunch på egen hand. Mätta och belåtna rullar vi vidare och har snart passerat gränsen till Tjeckien. Väl framme i Prag checkar vi in på B&B Hotel Prague-City och gör oss ”hemmastadda”. Gemensam middag serveras på Botanique Hotel beläget endast en kort promenad från vårt hotell.

 • Dag 3-4. Prag

  Under dessa två dagar kommer vi att bekanta oss med denna fantastiska stad och se många vackra sevärdheter både med lokalguide och på egen hand.

  Vi promenerar i de smala gränderna runt slottet ner till floden Moldau, går över välkända och vackra Karlsbron, vidare genom Gamla Stan till Rådhusplatsen där vi ser det ikoniska astronomiska uret. När man upptäcker denna vackra stad på egen hand kan man besöka något av stadens intressanta museum, shoppa till förmånliga priser, slå sig ner på en uteservering och bara njuta av folkvimlet eller varför inte släcka törsten med en iskall tjeckisk pilsner på någon mysig ölstuga – här finns något för alla!

  För den promenadsvana är det bara att snöra på sig ett par bekväma skor då Prag är en stad att vandra i, men man kan även ta sig snabbt och bekvämt in till stadens hjärta via tunnelbane- och spårvagnsnätet.

  Folkloreafton (tillval): För de som bokar till denna trevliga aktivitet väntar en enastående kväll med 3-rätters middag, dryck och tjeckisk underhållning framförd av professionella dansare och musiker i traditionell klädsel på restaurang U Marcanu.

 • Dag 5. Prag - Rostock

  Fyllda av intryck och glädje över att ha fått lära känna denna praktfulla huvudstad påbörjar vi nu hemresan. Vi styr mot hansastaden Rostock i nordligaste Tyskland där vi ska spendera vår sista natt tillsammans. Gemensam middag serveras på hotellet.

 • Dag 6. Rostock - Hemorten

  Så var det dags att bege oss sista biten hemåt. Vi rullar ut till hamnområdet för att ta färjan tillbaka till Danmark. Efter ett par timmar på danska motorvägar färjar vi över sundet till Helsingborg. Efter ett stopp på lämpligt ställe för rast når vi slutligen våra hemtrakter med många härliga minnen och nya spännande bekantskaper i bagaget – tack för denna gång!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Maj 2024

16/5Logi Prag 6 dagar
Garanterad avgång!
Mer än 87 395:-Boka

Hotell

Logi Prag 6 dagar
Logi Prag 6 dagar
Wyndham Garden Hennigsdorf Berlin - 3-stjärnigt hotell - Beläget i utkanten av staden - Sommarterrass https://www.wyndhamhotels.com/en-uk B&B Hotel Prague-City - 3-stjärnigt hotell - Centralt beläget...
Resekalender
23/4Gekås Ullaredfrån 340:-