Skip to main content

Prag 6 dagar

Denna resa går till underbara Prag – ”den gyllene staden” som är belägen vid floden Moldau. Under några dagar har vi glädjen att få visa upp denna stad som är en blandning av gammalt och nytt. Här kan vi känna och se historiens vingslag samtidigt som vi tar del av dagens Prag som sjuder av liv på gator och torg. Varmt välkommen att göra oss sällskap till denna underbara storstad!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Berlin

Vår resa går söderut från våra hemorter. Ett stopp intas på lämpligt ställe någonstans i Småland för bensträckare och möjlighet till frukost. Vi tar oss sedan till Helsingborg där färjan till Helsingör väntar. Efter drygt två timmar genom Danmark når vi Gedser för att ta en ny färja till Rostock i nordligaste Tyskland. Resan går vidare till Berlin och vårt övernattningshotell där en gemensam middag serveras.

Dag 2. Berlin - Prag

Efter frukost fortsätter resan söderut förbi Dresden vid floden Elbe där vi gör ett stopp för möjlighet till lunch. Mätta och belåtna rullar vi vidare och har snart passerat gränsen till Tjeckien. Väl framme i Prag checkar in på Hotel Expo och gör oss ”hemmastadda”.  Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 3-4. Prag

Under dessa två dagar kommer vi att bekanta oss med staden och se många vackra sevärdheter, både med lokalguide och på egen hand. Vi promenerar i de smala gränderna runt slottet ner till floden Moldau, går över välkända och vackra Karlsbron och vidare genom Gamla Stan till Rådhusplatsen där vi ser det astronomiska uret. När man upptäcker denna vackra stad på egen hand kan man besöka något av stadens intressanta museum, shoppa till förmånliga priser, slå sig ner på en uteservering och bara njuta av folkvimlet eller släcka törsten med en iskall tjeckisk pilsner på någon mysig ölstuga/ölkällare.

För de som har bokat Folkloreafton som tillval blir det en festlig kväll med god mat och dryck i trevligt sällskap! Detta sker under dag 4 (läs mer om detta under "övrig information").

Dag 5. Prag - Güstrow

Stärkta av hotellets frukost och fyllda av intryck och glädje över att ha fått lära känna denna praktfulla huvudstad påbörjar vi nu hemresan. Vi styr mot Güstrow där vi ska övernatta på Hotel Am Schlosspark. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 6. Güstrow - Hemorten

Efter frukost tar vi plats i bussen igen. Vi tar färjan från Rostock till Gedser, åker vidare mot Helsingör där nästa färja tar oss över till Helsingborg. Väl i land fortsätter vi hemfärden och, efter ett stopp någonstans i Småland för rast, når vi tillslut våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Prag2019.pdf
 

Tillval av utflykt:
Folkloreafton inkl. 3-rätters middag och dryck på U Marcanu
Pris: 420:- /pp
 

Valuta: Tjeckisk koruna (CZK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Hotell

Logi Prag 6 dagar
NH Berlin Potsdam Conference Center http://www.nh-hotels.com Hotel Expo http://www.expoprag.cz Hotel am Schlosspark http://www.gaestehaus-guestrow.de...
Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
31/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
7/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
14/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
3/7Legoland 3 dagarfrån 3 920:-