Skip to main content

Schwerin i juletid 3 dagar

Vi åker till en av pärlorna i Östersjöregionen – Schwerin som skimrar extra vackert i julskrud. Staden är ett välbevarat smycke i sig och julmarknaden stor och välbesökt. Här i vimlet dricker vi glüwein och myser!
 

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Schwerin

Vi lämnar våra hemorter och kör genom Sverige mot Helsingborg. Färjan tar oss till Danmark som vi susar igenom. I Rödby tar vi nästa färja över till Tyskland. Riktigt framme vid vårt resmål är vi ännu inte. Färden går vidare förbi Lübeck och sedan Wismar – den gamla svenskstaden. Nu är det inte långt kvar till Schwerin. Vi checkar in på vårat hotell och intar sedan middag på restaurang Altstadtbrauhaus Zum Stadtkrug

 

Dag 2. Schwerin

Efter frukost beger vi oss iväg ut i staden. Stadens landmärke är Schweriner Schloss som ligger vackert på en ö mellan Schweriner See och Burgsee. Slottet kan besökas på egen hand. Domkyrkan i Schwerin anses vara ett av de finaste exemplen på tegelstensgotik i hela Östersjöregionen. Runt torget – Marktplatz hittar vi julmarknaden. Här doftar det gott av glühwein, grillade korvar och annat som hör till en tysk julmarknad.

Dag 3. Schwerin - Hemorten

Efter intagen frukost börjar vi återresan. Färdvägen är samma som när vi åkte till Schwerin men i motsatt riktning förstås. Vi stannar där det går för mat och kaffe. Sent på kvällen är vi åter vid våra hemorter. GOD JUL!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Schwerinijuletid2020.pdf

Valuta: Euro (€)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
11/12Hotel am SchlossMer än 82 995:-Boka

Hotell

Hotel am Schloss
Hotel am Schloss http://www.hotel-am-schloss-schwerin.de
Resekalender
25/9Kielkryssning 3 dagarfrån 2 185:-