Skip to main content

Schwerin i juletid 3 dagar

Vi åker till en av pärlorna i Östersjöregionen – Schwerin som skimrar extra vackert i julskrud. Staden är ett välbevarat smycke i sig och julmarknaden stor och välbesökt. Här i vimlet dricker vi glüwein och myser!
 

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Schwerin

Vi lämnar våra hemorter och kör genom Sverige mot Helsing-borg. Färjan tar oss till Danmark som vi susar igenom. I Röd-by tar vi nästa färja över till Tyskland. Riktigt framme vid vårt resmål är vi ännu inte. Färden går vidare förbi Lübeck och sedan Wismar – den gamla svenskstaden. Nu är det inte långt kvar till Schwerin. Vi checkar in och en middag serveras på kvällen.

Dag 2. Schwerin

Efter frukost beger vi oss iväg ut i staden. Stadens landmärke är Schweriner Schloss som ligger vackert på en ö mellan Schweriner See och Burgsee. Slottet kan besökas på egen hand. Domkyrkan i Schwerin anses vara ett av de finaste exemplen på tegelstensgotik i hela Östersjöregionen. Runt torget – Marktplatz hittar vi julmarknaden. Här doftar det gott av glühwein, grillade korvar och annat som hör till en tysk julmarknad.

Dag 3. Schwerin - Hemorten

Efter en tidig frukost börjar vi återresan. Färdvägen är samma som när vi åkte till Schwerin men i motsatt riktning förstås. Vi stannar där det går för mat och kaffe. Sent på kvällen är vi åter vid våra hemorter. GOD JUL!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Schwerinijuletid2019.pdf

Valuta: Euro (€)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
13/12InterCityHotel Schwerin22 860:-Boka

Hotell

InterCityHotel Schwerin
InterCityHotel Schwerin http://www.schwerin.intercityhotel.de
Resekalender
7/12Eksjö julmarknadfrån 350:-