Skip to main content

Schwerin i juletid 3 dagar

Medeltidsmagi, slottsromantik och en 25 meter hög glittrande julgran möter oss i ”de sju sjöarnas stad”
– Schwerin! Bland vackert dekorerade marknadsbodar med motiv från välkända sagor känner vi doften av julens alla läckerheter. Njut av den fantastiska utsikten över den vackert upplysta staden under ett varv eller två i Pariserhjulet och låt den rätta julkänslan infinna sig!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Schwerinijuletid3dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation              
05:10   Nyköping Brukslagarvägen              
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23                
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6     
06:35   Linköping Fjärrbussterminal            
07:05   Mjölby McDonald’s   
07:35   Ödeshög Östgötaporten                                                 
08:15   Jönköping Eurostop
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Schwerin

  Vi startar tidig morgon och lagom när dagsljuset trängt fram stannar vi för möjlighet till frukost. Fortsätter sedan söderut mot Helsingborg där vi skall ta färjan över till Helsingör. På snabba danska vägar susar vi fram och når Rödby där nästa färja väntar på att ta oss till Puttgarden i Tyskland. När vi skymtar siluetten av Lübeck utanför bussfönstret börjar vi närma oss resans mål Schwerin, även kallad ”de sju sjöarnas stad”. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell och intar en välsmakande middag i hotellets restaurang.

 • Dag 2. Schwerin julmarknad

  Förtrollande vackert är stadens landmärke Schwerins slott prytt av torn, kupoler och dekorationer i överflöd. Om du väljer att göra ett besök här skall du hålla ögon och öron öppna, kanske får du syn på den snälla lilla husalven som sägs vaka över slottet…

  På torget i gamla stan strålar den 25 meter höga julgranen i skenet av tusentals juleljus. Här står vackert snidade små trästugor med försäljare på rad och de gamla korsvirkeshusen i de festligt dekorerade gränderna skapar en alldeles särskild julstämning. En promenad genom hjärtat av Schwerin är som att vandra i en sagobok – speciellt i den magiska juletiden!

 • Dag 3. Schwerin - Hemorten

  Efter en stärkande frukost på hotellet är det dags att säga hejdå till den gamla handelsstaden för den här gången. Färdvägen är densamma som när vi åkte hit men i motsatt riktning förstås. Åter vid våra hemorter önskar vi varandra en fortsatt riktigt God Jul!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

December 2024

13/12IntercityHotel SchwerinMer än 83 595:-Boka

Hotell

IntercityHotel Schwerin
IntercityHotel Schwerin
IntercityHotel Schwerin - 4-stjärnigt hotel - Centralt beläget - Transportförbindelser precis utanför dörren https://hrewards.com/sv/intercityhotel-schwerin...
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-