Skip to main content

Schwerin i juletid 3 dagar

Medeltidsmagi, slottsromantik och en 25 meter hög glittrande julgran möter oss i den gamla residensstaden Schwerin! Här tar tomten emot önskelistor från de yngsta till doften av rostade mandlar och kastanjer, glühwein och traditionell tysk bratwurst. Njut av fantastisk utsikt över den vackert julupplysta staden när du tar ett varv eller två i Pariserhjulet. 

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Schwerinijuletid3dgr2022.pdf
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Schwerin

    Vi startar tidig morgon och lagom när dagsljuset trängt fram stannar vi för möjlighet till frukost. Via färjorna över Öresund och Femer Bält når vi delstaten Schleswig-Holstein i norra Tyskland. På snabba motorvägar fortsätter vi förbi Lübeck och in i delstaten Mecklenburg-Vorpommern för att framåt kvällningen nå dess huvudstad Schwerin, också kallad för de ”Sju sjöarnas stad”. Efter incheckning på vårt hotell promenerar vi till närliggande restaurang för gemensam middag.

  • Dag 2. Schwerin

    Förtrollande vackert är stadens landmärke Schwerin slott med en lång och brokig historia ända tillbaka till 1100-talet. Idag hyser delstatsparlamentet i en del och är öppet för besökare i en annan. Håll ögon och öron öppna om ni gör ett besök på slottet då det är hemsökt av en snäll liten husalv vid namn Petermännchen… Centrum för julmarknaden är torget framför den imponerande domkyrkan. Här står vackert snidade små trästugor med försäljare på rad och de gamla korsvirkeshusen i de festligt dekorerade gränderna skapar en alldeles särskild julstämning. En promenad genom hjärtat av Schwerin är som att vandra i en sagobok, speciellt i den magiska juletiden!

  • Dag 3. Schwerin - Hemorten

    Efter en stärkande frukost på hotellet är det dags att säga hejdå till den gamla handelsstaden för den här gången. Färdvägen är den samma som när vi åkte hit men i motsatt riktning förstås. Sent på kvällen är vi åter vid våra hemorter och önskar alla en fortsatt riktigt God Jul!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

December 2022

9/12Plaza Hotel SchwerinMer än 83 495:-Boka

Hotell

Plaza Hotel Schwerin
Plaza Hotel Schwerin
Plaza Hotel Schwerin http://www.plazahotels.de
Resekalender
12/8Puttgarden BorderShopfrån 895:-