Skip to main content

Skottland med Tattoo 6 dagar

Skottland – de romantiska slottens, anrika pubarnas, ikoniska säckpipornas och whiskyns förlovade land! Skottland är kontrastrikt och mycket vackert med sina vilda ljunghedar och böljande kullar. En av resans höjdpunkter är den sprudlande föreställningen ”The Royal Edinburgh Military Tattoo” med sina paraderande militärorkestrar och säckpipeband, allt inramat av ett dramatiskt upplyst slott som kuliss!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/SkottlandmedTattoo6dgr2023.pdf
Särskilda resevillkor: /upload/pdf/ResevillkorSkottlandmedTattoo6dgr2023.pdf


Avgångstider:
02:10   Nyköping Brukslagarvägen
03:00   Norrköping Resecentrum C3-C6
03:20   Skärblacka Eskilsvägen 23
04:00   Linköping Fjärrbussterminal
 

Flygtider:
KL1178 Linköping-Amsterdam 06:10-07:50    
KL1279 Amsterdam-Edinburgh 09:45-10:15
KL1290 Edinburgh-Amsterdam 17:25-19:55
KL1183 Amsterdam-Linköping 21:35-23:20
 

Bagagevikt:
1 x incheckat bagage max 23kg pp
1 x handbagage max 12kg pp (55x25x35)


Valuta: Brittiskt Pund (£)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Edinburgh

  Vi reser från våra hemorter till Linköping City Airport. Härifrån skall vi flyga först till Amsterdam och sedan vidare till en av Europas utan tvekan mest iögonfallande städer belägen ovanpå en samling utslocknade vulkaner
  – Edinburgh! Väl framme möter vi upp vår skotska buss och åker direkt till vårt hotell beläget inom promenadavstånd från ikoniska Edinburgh Castle. Vi ges lite tid till att inta en läcker lunch på egen hand innan vi vid överenskommen tid samlas för att besöka The Scotch Whisky Experience. Här skall vi nämligen få en rundvisning och provsmakning av deras unika samling av skotsk whisky – eller "uisge beatha", som betyder "livets vatten" på gaeliska. Gemensam middag serveras på hotellet.

 • Dag 2. The Royal Edinburgh Military Tattoo

  För att vi inte skall gå vilse bland gamla stans kullerstensgränder i skuggan av Edinburghs mäktiga slott inleder vi dagen med en rundtur under ledning av lokalguide. Edinburgh betraktas som en av Europas vackraste huvudstäder och är även en kulturstad av stora mått. På en slocknad vulkan ståtar Edinburgh Castle, härifrån leder Royal Mile bort till Palace of Holyroodhouse som var drottning Elizabeth II officiella bostad i Skottland. Här spenderade även drottning Mary Stuart, ”Queen of Scots”, stora delar av sitt turbulenta liv. Från Royal Mile löper de historiska gränderna med en mångfald av historiska byggnader, butiker och pubar. Under eftermiddagen blir det tillfälle att på egen hand strosa runt och botanisera i de många affärerna eller varför inte besöka något intressant museum. Vi återvänder vid överenskommen tid till vårt hotell där middagen väntar.

  Senare på kvällen väntar oss det unika och storslagna uppträdandet ”The Royal Edinburgh Military Tattoo” framför ett vackert upplyst Edinburgh Castle – detta blir en kväll att minnas för livet!

 • Dag 3. Edinburgh - Inverness

  Inga ord kan beskriva dem och inga foton kan göra dem rättvisa – de mytiska Högländerna väntar oss idag! Vi inleder med ett besök på Blair Castle, hertigarna av Atholls historiska säte med den sista kvarvarande privata armén Atholl Highlanders. Här beskådar vi de vackra omgivningarna och bjuds även på en intressant presentation av slottet och dess magnifika trädgård. Vi åker sedan vidare utmed Cairngorms nationalpark, via Aviemore och når sedan vårt centralt belägna hotell i Inverness. Passa på att ta del av stadens shoppingutbud, kika på sevärdheter eller varför inte besöka Inverness äldsta bar ”The Innes Bar”? Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4. Loch Ness och Urquart Castle

  Idag skall vi få uppleva världskända Loch Ness under en härlig båttur! Vi tar oss via River Ness till Loch Ness och går sedan iland vid Urquhart Castle. Men innan vi stiger av båten kanske vi har fått en skymt av det världskända sjöodjuret ”Nessie” som sägs varit mest synlig just vid denna slottsruin... Vi gör ett besök på slottet innan vi så småningom vänder åter med vår buss till Inverness. Under eftermiddagen finns det tid för egna strövtåg i staden. Kanske har du fått mersmak på slott under denna resa? Högt ovan staden och River Ness reser sig nämligen det ståtliga Inverness Castle i rött tegel som kan vara värt ett besök. Gemensam middag serveras på hotellet.

 • Dag 5. Inverness - Glasgow

  Idag har vi ytterligare en intressant dag framför oss. Vi åker med vår buss utmed Loch Ness förbi Fort Augustus till Fort William, de skotska högländernas största stad, där vi gör uppehåll för att njuta av miljön och kanske inhandla en kilt eller andra vackra skotska tyger. Vi fortsätter genom den spännande och otroligt vackra Glencoedalen och når sedan Falkirk, staden som bland annat är känd för ett av de första skotska frihetskrigen. Här beskådar vi Falkirkhjulet som är världens enda båtlyft som hissar och sänker båtar 25 meter i ett roterande hjul. Detta gör det möjligt att med båt åka mellan Glasgow och Edinburgh samt från kust till kust över Skottland. Vi styr vidare mot Glasgow och checkar in på Premier Inn Glasgow City Centre där resans sista gemensamma middag serveras.

 • Dag 6. Glasgow - Hemorten

  Efter frukost är det dags att bege sig till Edinburghs flygplats för hemresa. Vi landar sen kväll på Linköping City Airport och tar oss med vår anslutningsbuss till våra respektive hemorter. Tack för den här gången, på återseende!

Karta

Resekalender
28/5Gekås Ullaredfrån 340:-
31/5Puttgarden Bordershopfrån 940:-
31/5Skagen 3 dagarfrån 4 395:-
3/6Huseby Brukfrån 950:-
5/6Lars Lerin Sandgrundfrån 985:-