Skip to main content

Skottland med Tattoo 6 dagar

Skottland – de romantiska slottens, anrika pubarnas, ikoniska säckpipornas och whiskyns förlovade land! Skottland är kontrastrikt och mycket vackert med sina vilda ljunghedar och böljande kullar. En av resans höjdpunkter är den sprudlande föreställningen The Royal Edinburgh Military Tattoo med sina paraderande militärorkestrar och säckpipeband, allt inramat av ett dramatiskt upplyst slott som kuliss.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Edinburgh

Vi reser från våra hemorter till Arlanda Flygplats och tar oss med direktflyg från Stockholm till Edinburgh i Skottland. Här väntar en skotsk turistbuss på att ta oss in i staden till vårt hotell Hilton Edinburgh Grosvenor. Denna buss kommer vara med oss under hela resans gång så att vi kan ta oss runt och ge oss ut på trevliga utflykter. Vi checkar in på hotellet och intar sedan en gemensam middag på kvällen.

Dag 2. The Royal Edinburgh Military Tattoo

Idag ska vi lära känna denna intressanta stad! Efter en stärkande frukost på hotellet beger vi oss ut på en stadsrundtur med lokalguide. Edinburgh betraktas som en av Europas vackraste huvudstäder och är även en kulturstad av stora mått. På en slocknad vulkan ståtar Edinburgh Castle, härifrån leder Royal Mile bort till Palace of Holyroodhouse som är drottningens officiella bostad i Skottland. Här spenderade även drottning Mary Stuart, ”Queen of Scots”, stora delar av sitt turbulenta liv. Från Royal Mile löper de historiska gränderna med en mångfald av historiska byggnader, butiker och pubar. Under eftermiddagen blir det tillfälle att på egen hand strosa runt och botanisera i de många affärerna eller besöka något museum.

Senare på kvällen, efter vår middag på hotellet, väntar oss det unika och storslagna uppträdandet The Royal Edinburgh Military Tattoo framför ett vackert upplyst Edinburgh Castle. Detta blir en kväll att minnas för livet!

Dag 3. Edinburgh - Inverness

Efter frukost lämnar vi Edinburgh för nya äventyr. Färden går via Perth och vårt första stopp blir vid slottet Blair Castle med sina 9 hektar stora trädgård. Här beskådar vi de vackra omgivningarna och bjuds även på en intressant presentation av slottet och trädgården. Vi åker sedan vidare genom Cairngorms nationalpark, via Aviemore och når under eftermiddagen Dufftown. Nu befinner vi oss i Speydalen där många av Skottlands berömda whiskydestillerier finns. Självklart ska vi passa på att besöka ett av dem, Glenfiddich Destilleri, för en whiskyprovsmakning. Framåt kvällen når vi vårt hotell i Inverness där vi ska bo de kommande två nätterna. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Utflykt: Loch Ness med Urquart Castle

Frukost serveras på hotellet. Idag ska vi få uppleva världs-kända Loch Ness under en härlig båttur! Vi tar oss via River Ness till Loch Ness och går sedan iland vid Urquhart Castle. Men innan vi stiger i land kanske vi har fått en skymt av det världskända sjöodjuret ”Nessie” som sägs varit mest synlig vid just slottsruinen Urquhart Castle. Vi gör ett besök på slottet innan vi så småningom vänder åter med vår buss till Inverness. Under eftermiddagen finns det tid för egna strövtåg i staden. Kanske har du fått mersmak på slott under denna resa? Högt ovan staden och River Ness ligger nämligen det ögonfallande Inverness Castle i rött tegel som kan vara värt ett besök. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 5. Inverness - Glasgow

Vi har ytterligare en intressant dag framför oss! Efter frukost åker vi med bussen utmed Loch Ness, förbi Fort Augustus till Fort William där vi gör ett stopp för rast. Här kan den som önskar passa på att handla vackra skotska tyger. Vi fortsätter sedan genom den spännande och otroligt vackra Glencoedalen och når under eftermiddagen Falkirk, staden som är känd för ett av de första skotska frihetskrigen och även för sitt transportsystem. Här besöker vi Falkirkhjulet som är världens enda båtlyft som hissar och sänker båtar 24 meter i ett roterande hjul. Detta gör det möjligt att med båt åka mellan Glasgow och Edinburgh samt från kust till kust över Skottland. Vi styr vidare mot Glasgow och checkar in på Village Hotel där resans sista gemensamma middag serveras.

Dag 6. Glasgow - Edinburgh

Efter frukost är det dags att bege sig till Edinburghs flygplats för hemresa. Under eftermiddagen landar vi på Arlanda Flygplats i Stockholm och med vår anslutningsbuss når vi avslutningsvis våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/SkottlandmedTattoo2019.pdf
 

Resebagage: 1 kolli incheckat bagage á max 23kg /per person, handbagage max 8kg /per person
Läs mer om regler för ditt bagage på: http://www.sas.se
 

Valuta: Brittisk pund (GBP)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Hotell

Logi Skottland med Tattoo 6 dagar
Hilton Edinburgh Grosvenor http://www.hiltonhotels.com Hotellet i Inverness är i dagens läge ospecificerat (mer information kommer i början av februari). Village Hotel http://www.village-hotels.co.uk...
Resekalender
12/7Slöjdmässan i Hjofrån 300:-
19/7DIGGILOO 2 dagarfrån 2 995:-
26/7Puttgarden BorderShopfrån 780:-
26/7Skagen 3 dagarfrån 3 630:-
11/8Skåne med Österlen 3 dagarfrån 2 495:-