Skip to main content

Smålandsjul på Huseby 2 dagar

Välkommen till Nordens största julmässa! Bland tusentals juleljus, vackra julgranar och sprakande marschaller njuter vi av allt som marknaden har att erbjuda. Här hittar du några av landets bästa hantverkare och kan handla allt från smide, keramik, korgmakeri och hemvävda dukar till glaskonst, handstöpta ljus, eneslöjd och tomtar i alla dess former. Dofterna från matbodarnas delikatesser får det att vattnas i munnen och vi känner att den där sanna julstämningen nu infunnit sig!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/SmalandsjulpaHuseby2dgr2024.pdf


Avgångstider:
08:10 Skärblacka Eskilsvägen 23 
08:30 Norrköping Resecentrum C3-C6
09:05 Linköping Fjärrbussterminal 
09:35 Mjölby McDonald’s 


Valuta: Svenska Kronor (SEK)


Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Tips! Glöm inte ta med kylförvaring på resan om du planerar handla charkvaror eller liknande från mässan.

 • Dag 1. Hemorten - Grimslöv - Växjö

  Denna resa i julens tecken startar i våra hemorter och går söderut. Vi tar en kort bensträckare på lämpligt ställe utmed vägen och når så småningom resans mål – Huseby julmässa!

  Vi möter ett unikt och genuint hantverkskunnande och kan handla alla julens läckerheter av landets bästa småskaliga tillverkare av mat. Passa på att handla julklappar till vänner och familj, eller varför inte unna dig själv något fint? Över 170st hantverkare väljs ut varje år för att få delta på mässan så här finns något för alla!

  Under vår vistelse tar vi även del av det utsökta julbordet med bland annat brännvinsost, knäcke, rökt kyckling, lingonbröd, korvar, marsipan, vilt, heminlagd sill, struts och brukets egen glögg.

  Efter en dag fylld med hantverk, julmat, julmusik och framför allt julstämning intar vi våra platser i bussen för att åka till vårt hotell i Växjö för incheckning. Nöjda och belåtna somnar vi gott i skönt bäddade sängar.

 • Dag 2. Växjö - Hemorten

  Frukost serveras på hotellet. Innan det är dags att styra vår kosa hemåt igen besöker vi Utvandrarnas Hus. Detta museum är hängivet åt att återberätta om den massiva utvandring som skedde under 1800-talets andra hälft och in på 1900-talets början då svenskar i tiotusental lämnade Sverige bakom sig för gott för att söka lyckan i Amerika. Vi bjuds på en intressant rundvisning av museiparken innan det är dags att påbörja vår hemresa. Åter i våra hemorter tackar vi för denna gång och önskar varandra en riktigt God Jul!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

November 2024

16/11Elite Stadshotellet VäxjöMer än 82 320:-Boka

Hotell

Elite Stadshotellet Växjö
Elite Stadshotellet Växjö
Elite Stadshotellet Växjö - 4-stjärnigt hotell - Centralt beläget precis vid Stortorget - Växjös största och äldsta hotell http://www.elite.se...