Skip to main content

Stralsund i juletid 3 dagar

Följ med oss och upplev den stämningsfulla julmarknaden i Stralsund! Historiens vingslag är påtagliga i de charmiga gränderna och mysfaktorn är hög. Alter Markt glimmar vackert i sin festliga dekoration, på Neuer Markt snurrar barnens karuseller och i Rådhuskällaren står kärleksfullt inredda marknadsstånd fyllda med hantverk och julklappsidéer!

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Stralsundijuletid3dgr2022.pdf
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Stralsund

    Tidig morgon sätter vi oss till rätta på bussen och reser söderut. Vi gör uppehåll för rast utmed vägen och styr sedan ner mot Helsingborg och Öresund. Efter ett par timmar på danska motorvägar når vi hamnstaden Gedser där färjan till Rostock väntar. Väl över fortsätter vidare genom Mecklenburg till svenskstaden Stralsund. Incheckning och gemensam middag på hotellet.

  • Dag 2. Julmarknad i Stralsund

    Vi börjar dagen med en spännande rundtur till fots i staden som under 200 år styrdes av Sverige. När vi bekantat oss lite med omgivningarna är det fritt fram att njuta av allt vad julmarknaden och denna romantiska gamla Hansastad har att erbjuda! Kanske lockar ett besök på spännande Ozeaneum nere i hamnen eller varför inte klättra upp i ett av kyrktornen för att njuta av en enastående utsikt, valet är helt och hållet ditt!

  • Dag 3. Stralsund - Hemorten

    Efter frukost packar vi in vårt bagage och oss själva i bussen för att påbörja hemresan. Vi tar färjan från Rostock till Gedser, fortsätter genom Danmark och i Helsingör väntar nästa färja hem till Sverige igen. Vi rullar norrut och efter ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till mat når vi slutligen våra hemorter.

Resekalender
29/11Gekås Ullaredfrån 295:-
29/11Rostock i juletid 3 dagarfrån 3 860:-
1/12Hannover och Goslar i juletid 4 dagarfrån 4 595:-
2/12Lübeck i juletid 3 dagarfrån 3 995:-
2/12Puttgarden BorderShopfrån 895:-