Skip to main content

Åland 4 dagar

Unikt för Åland är dess orörda skärgård och de vackert slipade klipporna som får sin röda färg från de åländska rapakivigraniten. Här finns en övärld bestående av totalt 6 700 öar där havet alltid är nära. Vi bor centralt och bra i hamn- och sjöfartsstaden Mariehamn med nära till shopping, badstränder och sevärdheter.

Foto: Visit Åland / Heidi Ms Ikonen

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Mariehamn

Vi åker från våra hemorter med stopp på lämpligt ställe för bussfika och bensträckare. Styr sedan mot Grisslehamn där vår färja som ska ta oss över till Eckerö väntar. Ombord njuter vi av god mat och trevlig underhållning. I taxfreebutiken kan man handla parfymer, kosmetik, accessoarer, godis och olika drycker till förmånliga priser. Väl i land tar vi oss med bussen till Mariehamn och vårt hotell där bäddade sängar väntar. Vi checkar in och säger god natt innan vi lägger huvudet på kudden för att förväntansfullt invänta morgondagen.

Dag 2-3. Mariehamn med utflykter

Under dessa dagar väntar oss spännande utflykter i Mariehamn med omnejd! En av dagarna har vi med oss en lokalguide som guidar oss runt på Åland, besöker Kastelholms slotts välbevarade slottsruin med spännande historia i stenväggarna och njuter av en välsmakande sopplunch i Smakbyn där vi även får prova på den traditionella Ålandspannkakan. Dagen därpå står skärgårdssafari på schemat och då får vi bland annat uppleva ögruppen Föglö i Ålands södra skärgård, Kjell Ekströms konstgalleri som ligger i en gammal butik i Hummersö och hembygdsmuseet Skeppargården Pellas som visas som ett ”levande” museum i 1800-talsskick med blommor i fönstren och bröddoft från köket.

Dag 4. Mariehamn - Hemorten

Efter frukost styr vi åter mot Eckerö där vi ges lite tid för egna strövtåg innan det är dags att kliva ombord på färjan. I Grisslehamn tar vi plats i bussen igen och reser den sista biten mot våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Aland2020.pdf
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
23/7Hotell SavoyMer än 85 540:-Boka

Hotell

Hotell Savoy
Hotell Savoy http://www.alandhotels.fi
Resekalender
5/6Kielkryssning 3 dagarfrån 2 185:-