Skip to main content

Alperna med Bernina Expressen 8 dagar

Låt oss ta dig med på sommarens vackraste resa med Bernina Expressen, ett panoramatåg genom alpvärlden med höga berg och djupa dalar! Vi fascineras av det snabbt skiftande landskapet på vår resa förbi glaciärer och snötäckta toppar, genom hisnande bergspass och grönskande dalar fyllda av vilda blommor. Alpernas majestät och skönhet väcker vördnad för naturens underverk, det är så vackert att det nästan är omöjligt att se sig mätt på! Vi besöker även greve Lennart Bernadottes eget paradis – blomsterön Mainau vid Bodensjön.

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/AlpernamedBerninaExpressen8dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation              
05:10   Nyköping Brukslagarvägen              
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23                
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6     
06:35   Linköping Fjärrbussterminal            
07:05   Mjölby McDonald’s    
07:35   Ödeshög Östgötaporten                        
08:15   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Information om Bernina Expressen: 
På resan som går av stapeln 12/7 åker vi sträckan Chur-Tirano
På resan som går av stapeln 20/8 åker vi sträckan Tirano-Chur
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Information om Bernina Expressen:
  På resan som går av stapeln 12/7 åker vi sträckan Chur-Tirano
  På resan som går av stapeln 20/8 åker vi sträckan Tirano-Chur

 • Dag 1. Hemorten - Hannover

  Med spänd förväntan sätter vi oss till rätta i bussen och reser söderut från våra hemorter med ett stopp på lämpligt ställe, någonstans i Småland, för bensträckare och möjlighet till frukost. Fortsätter sedan till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör, susar igenom Danmark och tar nästa färja från Rödby till Puttgarden. Färden går nu vidare mot Hannover som är dagens destination. Incheckning och gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2. Hannover - Feldkirch

  Efter frukost åker vi ut på Autobahn och susar ner genom Tyskland. Vi stannar på lämpliga ställen längs vägen för rast och möjlighet till något att äta. Vid Bodensjön möts länderna och vi kör över gränsen till Österrike. Framåt kvällen kommer vi fram till den gamla alpstaden Feldkirch där hotellet väntar. I denna charmiga stad skall vi bo i fem nätter och blir serverade gemensam middag i hotellets restaurang samtliga kvällar.

 • Dag 3-6. Feldkirch med utflykter

  Vi har nu fyra dagar till att fylla med äventyr och fantastiska upplevelser! Vi tar en tur till Liechtenstein, ett mycket litet men vackert land som ligger mitt i alpernas hjärta mellan Österrike och Schweiz. Här bekantar vi oss med huvudstaden Vaduz vid floden Rhen innan vi fortsätter vidare till Bregenz som ligger vackert beläget vid kusten av Bodensjön i Österrikes lyxiga bergsprovins Vorarlberg. Här möts vi av konst, medeltida historia, opera och fantastiska utsikter under vår visit.

  Sommarens vackraste resa går med Bernina Expressen över den världsberömda Albula Linjen! Vi bjuds på en fyra timmars spektakulär tågresa i panoramavagnar som tar oss över viadukter, förbi glaciärer och snötäckta toppar, genom hisnande bergspass och grönskande dalar. Totalt åker vi genom 55st tunnlar och över 196st broar – som högst är vi på 2253 meters höjd! Vid vår slutstation möter bussen upp oss för återresa till hotellet i Feldkirch.

  Bodensjön är en gränssjö mellan Österrike, Tyskland och Schweiz. Gränsområdet i sjön är det enda i Europa som inte är fastställt så man kan säga att det är ”flytande”… Klimatet här är milt, nästintill tropiskt under sommartid och runt sjön breder såväl vin- som fruktodlingar ut sig. Vi besöker Lennart Bernadottes fantastiska blomsterparadis Mainau med sin underbara park som bjuder oss på en helt sagolik upplevelse. Mainau är Bodensjöns främsta besöksmål med sina stora planteringar och växthus, det historiska slottet och alla de ståtliga träden.

  Vi kommer även att göra en utflykt till Lindau – Bodensjöns pärla och en av Tysklands vackraste städer! Här kan man strosa runt i gränderna kantade av hus med imponerande fasadmålningar och nere på strandpromenaden kan man se det Bayerska lejonet som stolt vaktar hamninloppet. Njut av en drink eller kaffe innan det är dags att åka tillbaka till hotellet i Österrike.

  Är det så att man inte vill följa med på någon av dessa utflykter kan man givetvis passa på att upptäcka den medeltida staden Feldkirch där vi bor. Här i staden finns många fina gamla byggnader att beundra, mysiga restauranger och uteserveringar samt ett varierat utbud av affärer. Varför inte ta en promenad upp till borgen Schattenburg som vakar över staden och njuta av den fina utsikten? Här kan man även äta en äkta schnitzel i borgens egen restaurang!

 • Dag 7. Feldkirch - Berlin

  Efter några underbara dagar med både Alperna och Bodensjön som mäktiga kulisser är det dags att påbörja hemresan. På snabba vägar färdas vi norrut och styr mot utkanten av Berlin där vårt övernattningshotell väntar med en gemensam middag.

 • Dag 8. Berlin - Hemorten

  Laddade med en tysk frukost i magen färdas vi den sista biten hem.
  I Rostock tar vi färjan till Gedser, åker vidare genom Danmark till Helsingör där nästa färja tar oss över till Sverige. Vid lämpligt ställe gör vi ett stopp för möjlighet till mat och en bensträckare innan vi slutligen når våra hemorter. Tack för denna gång, vi ses snart igen!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Juli 2024

12/7Logi Alpernamed Bernina Expressen 8 dagar
Garanterad avgång!
211 995:-Boka

Augusti 2024

20/8Logi Alpernamed Bernina Expressen 8 dagar
Garanterad avgång!
Mer än 811 995:-Boka

Hotell

Logi Alpernamed Bernina Expressen 8 dagar
Logi Alpernamed Bernina Expressen 8 dagar
Leonardo Hotel Hannover (avgång 12/7) - 4-stjärnigt hotell - Väl omtalad frukostbuffé http://www.leonardo-hotels.com GHOTEL hotel & living Hannover (avgång 20/8) - 3-stjärnigt hotell - Beläget i utka...
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-
27/6Atlanterhavsveien och Geirangerfjorden 4 dagarfrån 5 845:-