Skip to main content

Amalfikusten 8 dagar

Vyerna som man aldrig kan se sig mätt på, fotogeniska och färgglada små byar, citroner stora som meloner, branta klippor och hisnande slingrande kustvägar utmed turkosblått vatten. Välkommen till magiska Campania!

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Amalfikusten2022.pdf

Flygtider:
SK2859 Stockholm-Neapel              kl.06:00-09:15    

SK2860 Neapel-Stockholm              kl.10:05-13:20

Resebagage:
Incheckat bagage 1pc max 23kg per person
1 handbagage, max 55x35x25 cm samt 1 tillbehör ex. en handväska, portfölj eller bärbar dator max 40x30x10 cm Totalvikt max 8kg pp
 

Valuta: Euro

Vi reserverar oss för eventuella ändringar                   

 

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Sant’Agata sui Due Golfi

  Med vår Kanalbuss åker vi upp till Arlanda flygplats för incheckning riktigt tidig morgon. När vi landar i Neapel väntar vår italienska buss med chaufför på oss. Vi färdas utmed kusten och ut på den Sorrentinska halvön till den lilla byn Sant’Agata belägen på en höjd med utsikt över Neapelbukten åt ena hållet och Salernobukten åt andra hållet och Capri rakt utanför. Insup atmosfären, njut en lunch från det berömda lokala köket och de enastående vyerna kanske en liten stunds vila eller ett dopp i poolen innan middagen. Gemensam middag och frukost alla dagar på hotellet. Ca 6 mil från Neapels flygplats till Sant’Agata

 • Dag 2-7. Campania

  Redan antikens kejsare byggde sina sommarresidens här i regionen Campania, och många har följt i deras spår, på jakt efter skönhet och vila. De varma källorna och det vackra landskapet är en oslagbar kombination, nu som då. Under våra dagar här blir det tid för utflykter till berömda platser som Capri och Pompeji men också för ro och vila.

  Sorrento – blommornas och citronernas stad
  Vackra Sorrento belägen på en bergsplatå vid Neapelbuktens kust med en utsikt som i blickfånget erbjuder tre av världens mest berömda sevärdheter - Capri, världsstaden Neapel och vulkanen Vesuvius. Promenera genom stadens centrum med sin karaktäristiska syditalienska atmosfär genom trånga gränder kantade av uteserveringar, butiker, barer och trattorior. Med en lång historia som nöjesstad för de rika och berömda saknas här ingenting! Ta hissen ner till stranden, shoppa loss, prova traktens kända Limoncello eller bara slå dig ner på ett café och njut av en espresso i folkvimlet. Kärlekssången ”Torna a Surriento” uppmanar sin älskade att återvända till det vackra Sorrento och det gör vi så gärna… Hit åker vi lokalbuss!

  Amalfikusten
  På slingrande vägar åker vi ner till sydsidan av den Sorrentinska halvön. I Positano börjar den vykortsvackra Amalfikusten som bjuder på ett landskap med hisnande vyer. Husen i byarna längs havet klänger på bergsväggarna och lyser i varma pastellfärger. Intensiva dofter av citronträd och salt i luften skapar en oförglömlig upplevelse när vi åker utmed Europas vackraste kustlinje. Vi gör uppehåll utmed vägen för foto, fika och lunch.

  Neapel och Pompeji
  Napolitanen tror han äger paradiset konstaterade Goethe redan 1787 och det görs gällande än idag. Neapel har ända sedan apostlarna kom hit för över 2000 år sedan utövat en sällsam attraktion på sina besökare och nog är det trots sitt kaos, stökighet och kriminalitet helt paradisiskt. Vår guide visar oss runt i denna fascinerande stad och till lunch äter vi självklart pizza. Napoli är födelseplatsen för denna omtyckta rätt. Mätta och belåtna fortsätter vi till Pompeji vid foten av Vesuvius, staden som begravdes i aska år 79. Vi reser tillbaka ca 2000 år i tiden och ser bland annat badanläggningar, arenor och vandrar på de flera tusen år gamla kullerstensbelagda gatorna.

  Capri
  För oss svenskar är Capri Axel Munthes ö men det är tveksamt om det finns någon mer omskriven och omsusad ö än vackra Capri. När vi kliver iland väntar minibussar och färd till Anacapri den mindre av öns två städer. Här besöker vi den berömda Villa San Michele vilken byggdes av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Den största och mest exklusiva staden är namne med ön och dit beger vi oss för en rundvandring som även bjuder på Capris symbol – de berömda Faraglioni klipporna ute i havet. För många är Capri sinnebilden av lyx och flärd men för den som stannar stund upptäcker man att den lilla ön Capri har många sidor.

  Vattenbufflar och vinprovning – en gastronomisk dag
  Solvarma tomater med mozzarella, basilika och olivolja – mums! Vi besöker en farm med över 600 vattenbufflar och får se hur den goda mozzarellaosten produceras. Efter en liten rundtur på gården hos svenskfödda Flavia och hennes familj sätter vi oss till bords för en lättare lunch med traktens specialiteter. Vi avslutar dagen med en välsmakande vinprovning.

 • Dag 8. Sant’Agata sui Due Golfi – hemorten

  Underbart är kort! Frukost sen är det är dags att lasta in bagaget och åka tillbaka till flygplatsen. Vi lyfter och njuter en sista gång av utsikten över Neapelbukten med Vesuvius i fonden. Åter på Arlanda väntar vår Kanalbuss.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Oktober 2022

8/10Hotel Sant AgataFullbokad, väntelista13 490:-Boka på väntelista

Hotell

Hotel Sant Agata
Hotel Sant Agata
Hotel Sant Agata http://www.hotelsantagata.com/en
Resekalender
29/9Gekås Ullaredfrån 295:-