Skip to main content

Amalfikusten 8 dagar

Vyerna som man aldrig kan se sig mätt på, fotogeniska och färgglada små byar, citroner stora som meloner, branta klippor och hisnande slingrande kustvägar utmed turkosblått vatten – välkommen till magiska Campania! Vart man än befinner sig på Amalfikusten ser man den dramatiska kontrasten mellan bergen och havet. Det är inte för intet som denna kuststräcka ofta beskrivs som den vackraste i världen!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Amalfikusten8dgr2024.pdf
Särskilda resevillkor: /upload/pdf/ResevillkorAmalfikusten8dgr2024.pdf


Avgångstider:
09:50   Linköping Fjärrbussterminal
10:30   Skärblacka Eskilsvägen 23 
10:50   Norrköping Resecentrum C3-C6  
11:40   Nyköping Brukslagarvägen 
 

Flygtider:
LH807 Stockholm-Frankfurt 16:40-18:55
LH336 Frankfurt-Neapel 20:50-22:50
SN3170 Neapel-Bryssel 10:45-13:10
SN2293 Bryssel-Stockholm 14:30-16:40
 

Bagagevikt:
1 x incheckat bagage max 23kg pp
1 x handbagage max 8kg pp (55x40x23)


Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar

Dagsprogram

 • Psst! Vi har svensktalande guide med oss på samtliga utflykter i programmet!

 • Dag 1. Hemorten - Sant'Agnello

  Vi reser från våra hemorter till Arlanda Flygplats. Härifrån skall vi flyga först till Frankfurt och sedan vidare till Neapel. När vi landat väntar vår italienska buss med chaufför på oss. Vi färdas utmed kusten ut på den Sorrentinska halvön till Sant'Agnello och Villa Crawford som ligger vackert beläget på en klippa med utsikt över Neapelbukten och Vesuvius. I denna unika historiska byggnad bor vi bland grönskande trädgårdar, enastående vyer och med nära till stranden Marinella Beach. Vi ankommer sent till villan så den skönt bäddade sängen på rummet somnar vi gott i.

 • Dag 2. Sant'Agnello

  Väl utvilade intar vi frukostbuffén och har sedan gott om tid till att utforska villans och närområdets omgivningar då denna dag är helt fri för egna aktiviteter – insup atmosfären, njut av en lunch från det berömda lokala köket och låt de enastående vyerna etsa sig fast på näthinnan! Kanske lockar lite avkoppling i solen, en trevlig strandpromenad eller ett dopp i havet? Valet är helt och hållet ditt!

  För de som vill kan man tillsammans med vår reseledare köpa sig en bussbiljett för utflykt till vackra Sorrento, även kallad ”blommornas och citronernas stad”. Promenera genom stadens centrum bland trånga gränder kantade av trevliga uteserveringar, butiker, barer och trattorior. Passa på att ta del av shoppingutbudet, prova traktens kända limoncello eller bara slå dig ner på ett café och njut av en espresso i folkvimlet.

 • 3-7. Campania

  Ett genomgående milt klimat, frodig natur som ramar in hisnande landskap, orörda byar och sagokustlinjer – det är Campania! Under våra dagar här blir det tid för utflykter till berömda platser som Capri och Pompeji men också för ro och vila.

  Capri
  För oss svenskar är Capri Axel Munthes ö men det är tveksamt om det finns någon mer omskriven och omsusad ö än vackra Capri. När vi kliver iland väntar minibussar och färd till Anacapri som är den mindre av öns två städer. Här besöker vi den berömda Villa San Michele vilken byggdes av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Den största och mest exklusiva staden är namne med ön och dit beger vi oss för en rundvandring som även bjuder på Capris symbol, de berömda Faraglioni klipporna ute i havet. För många är Capri sinnebilden av lyx och flärd men för den som stannar upp en stund inser snart att den lilla ön har många sidor.

  Amalfikusten
  På slingrande vägar åker vi ner till sydsidan av den Sorrentinska halvön. I Positano börjar den vykortsvackra Amalfikusten som bjuder på ett landskap med hisnande vyer. Husen i byarna längs havet klänger på bergsväggarna och lyser i varma pastellfärger. Intensiva dofter av citronträd och salt i luften skapar en oförglömlig upplevelse när vi åker utmed Europas vackraste kustlinje. Vi gör uppehåll utmed vägen för möjlighet till foto, fika och lunch.

  Vattenbufflar och mozzarella – en gastronomisk dag!
  Solvarma tomater med mozzarella, basilika och olivolja, mums! Vi besöker en farm med över 600st vattenbufflar och får lära oss om hur den goda mozzarellaosten produceras. Efter en liten rundtur på gården hos svenskfödda Flavia och hennes familj sätter vi oss till bords för en lättare lunch med traktens specialiteter. När vi känner oss redo återvänder vi till Sant'Agnello och har sedan resten av dagen fri att spendera som vi själva önskar.

  Neapel och Pompeji
  Napolitanen tror han äger paradiset konstaterade Goethe redan år 1787 och det görs gällande än idag. Neapel har ända sedan apostlarna kom hit för över 2000 år sedan utövat en sällsam attraktion på sina besökare och nog är det trots sitt kaos, stökighet och kriminalitet helt paradisiskt. Vår guide visar oss runt i denna fascinerande stad och till lunch äter vi självklart pizza. Napoli är födelseplatsen för denna omtyckta rätt. Mätta och belåtna fortsätter vi till Pompeji vid foten av Vesuvius, staden som begravdes i aska år 79 e.Kr. Vi reser tillbaka ca. 2000 år i tiden och ser bland annat badanläggningar, arenor och vandrar på de flera tusen år gamla kullerstensbelagda gatorna.

 • Dag 8. Sant'Agnello - Hemorten

  Underbart är kort! Det har nu blivit dags att lasta in bagaget och åka tillbaka till flygplatsen. Vi lyfter och njuter en sista gång av utsikten över Neapelbukten med Vesuvius i fonden. Åter på Arlanda Flygplats väntar vår anslutningsbuss på att ta oss till våra hemorter. Tack för denna gång – på återseende!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Oktober 2024

1/10Villa CrawfordMer än 818 960:-Boka

Hotell

Villa Crawford
Villa Crawford
Villa Crawford - Beläget på en klippa med utsikt över Neapelbukten och Vesuvius - Historisk byggnad med trädgårdar och trevlig terrass - Promenadavstånd till Marinella Beach (ca. 200 meter från villan...
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-