Skip to main content

Atlanterhavsveien och Geirangerfjorden 4 dagar

Majestätiska fjälltoppar, skimrande fjordar, mäktiga brusande vattenfall och djupa gröna dalar – denna resa är en fröjd för ögat! Magnifika Atlanterhavsveien slingrar sig likt en havsorm mellan kobbar och skär när vi susar fram på de spektakulära vägarna. Geirangerfjorden i sin tur bjuder oss på storslagna naturupplevelser medan vi glider fram på det djupblå glittrande vattnet.

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/AtlanterhavsveienochGeirangerfjorden4dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
05:05   Oxelösund Järnvägsstation
05:20   Nyköping Brukslagarvägen   
06:10   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:30   Skärblacka Eskilsvägen 23
07:05   Linköping Fjärrbussterminal
07:35   Mjölby McDonald’s
 

Valuta: Norska Kronor (NOK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Otta

  Vi reser från våra hemorter och färdas västerut genom Värmland till Morokulien. Här gör vi ett stopp för möjlighet till lunch. Sedan fortsätter vi resan längs Mjösa och befinner oss i olympiska trakter.
  I Lillehammer passar vi på att åka upp till Lysgårdbakken för att njuta av den fina utsikten. Vi åker genom Gudbrandsdalen som är så vacker att den ibland kallas för ”Guds egen dal”! Väl framme i Otta checkar vi in på vårt hotell där en gemensam middag serveras.

 • Dag 2. Otta - Atlanterhavsveien - Ålesund

  Vi inleder dagen på vackra vägar förbi Snöhetta i Dovrefjell och vidare upp genom Tröndelag fylke. Vi följer den fiskerika och grönskimrande älven Driva ut mot Sunndalsfjorden, därefter vidare till Kristiansund. Snart kör vi ut på den magnifika Atlanterhavsveien och man får nästan känslan av att vägen försvinner efter krönet, en allt emellanåt hisnande känsla när vi åker de 8,6 km mellan Kårvåg och Vevang. Framåt kvällen når vi en av Europas vackraste hamnstäder – Ålesund! Här möter fjordar och fjäll havet som ur en norsk saga. Vi checkar in på centralt belägna Scandic Parken och blir serverade en gemensam middag.

 • Dag 3. Ålesund - Geirangerfjorden - Elverum

  Tidig revelj och frukost för idag ska vi ge oss ut på en oförglömlig båtresa på en av världens vackraste fjordar – Geiranger! Vi bjuds på makalösa vyer och får den ena ”aha-upplevelsen” efter den andra. Det gäller att ha kameran redo när vi passerar skummande vattenfall, blommande ängar och mäktiga fjälltoppar. Efter en njutningsfylld timme ombord kliver vi iland och styr sedan bussen mot hotellet i Elverum. Efter en lång dag med många intryck smakar middagen alldeles utmärkt!

 • Dag 4. Elverum - Hemorten

  Efter frukost påbörjar vi hemresan. Vi kör genom Hedmark och kommer via Värmland åter till våra hemorter. Med många fina upplevelser rikare och ett fullt kameraminne tackar vi varandra för denna gång!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Juni 2024

27/6Logi Atlanterhavsveien och Geirangerfjorden 4 dagar
Garanterad avgång!
Fullbokad, väntelista5 845:-Boka på väntelista

Hotell

Logi Atlanterhavsveien och Geirangerfjorden 4 dagar
Logi Atlanterhavsveien och Geirangerfjorden 4 dagar
Thon Partner Hotel Otta - 3-stjärnigt hotell - Centralt beläget - Nyrenoverade modernt inredda rum http://www.thonhotels.no Scandic Parken - 4-stjärnigt hotell - Centralt beläget i hjärtat av Ålesund...
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-