Skip to main content

Bäddat för trubbel 2 dagar

När du närmar dig gården möts du först av ett högt plank. Innanför det röda planket finner du en trädgård fylld av gamla valnöts- och fruktträd, bärbuskar och blommor. Snäckor kantar gångarna, dekorativa möbler i gjutjärn är utplacerade och vid en liten promenad i trädgården finner man ett lusthus som fond för en av gångarna. Mitt i denna sagolika idyll sitter gästerna om sommaren och njuter av friluftsteater. Välkommen att uppleva en succéföreställning på en av Sveriges mysigaste utomhusarenor!

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdingbart program: /upload/pdf/Krusenstiernska2022.pdf

"Det är 1988 och äkta paret Lennart (Thomas Petersson) och Sassa Lindh (Anna-Karin Palmgren) från Kalmar har äntligen kommit iväg på sin efterlängtade utlandssemester. Dessvärre blev det inte riktigt det äventyr Sassa tänkt sig. Hon hade sett fram emot en solresa till Grekland medan den ekonomiske Lennart var helt inställd på att årets semester skulle förläggas till västsvenska metropolen Ullared.

Kompromissen blir en klassisk dansk ”Kroferie” på Sönderjylland och när vi kommer in i handlingen har Lennart just parkerat familjens Volvo utanför pittoreska, men något nedgångna, pensionatet ”Den Gamle Kro”.

Denna pärla har just övertagits av den jovialiske tysken Heinz Töpfer (Andreas Nilsson) som nu sköter ruljangsen tillsammans med sin svenskättade och musikbegåvade allt-i-allo Kim Larsson (Tobias Persson).

Eftersom vi närmar oss den årliga S:t Prebens karnevalen är hotellet fullbelagt och det bär sig inte bättre än att Lennart och Sassa tvingas dela rum med den snobbige, svenske direktören Gustav Bärg (Peter Gröning), som övernattar på Jylland efter ett besök på internationella livsmedelsmässan i Köln. Gustav har dessutom stämt möte på hotellet med sin ”väninna” från Köpenhamn, en ung dansare och tandläkarstuderande vid namn Simona (Hanna Lindblad). Rummet är stort och även om elementet inte håller värmen denna kalla junikväll så hade det säkert blivit hett värre om det inte vore så att Gustavs fru, Hanna (Anki Albertsson), bestämt sig för att plötsligt överraska sin man på dennes hotell.

Att tvingas snitsla sig fram mellan Hanne, Simona och Sassa är inte riktigt vad Lennart har tänkt sig och på ”Den gamle kro” är det nu helt enkelt – bäddat för trubbel!"

Valuta: Svenska kronor (SEK)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Kalmar

    Bussen startar från våra hemorter och går mot Kalmar. Vi intar ett stopp för att sträcka på benen och möjlighet att inta mat. Väl framme checkar vi in på vårt hotell för att sedan bege oss till Restaurang Källaren Kronan där vi serveras en välsmakande 2-rätters middag. Mätta och belåtna tar vi plats i bussen igen och styr mot Krusenstiernska Gården där föreställningen börjar kl. 19.30. Nu har vi ett komiskt kaos fyllt med skratt framför oss under en, förhoppningsvis, vacker och skön sommarkväll!

  • Dag 2. Kalmar - Hemorten

    Frukost serveras på hotellet. Vi tar plats i bussen för att påbörja vår hemresa. Efter ett stopp på lämpligt ställe för en bensträckare och möjlighet till mat når vi våra hemorter.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Juli 2022

9/7Best Western Plus Kalmarsund HotellMer än 82 250:-Boka

Hotell

Best Western Plus Kalmarsund Hotell
Best Western Plus Kalmarsund Hotell
Best Western Plus Kalmarsund Hotell http://www.kalmarsundhotel.se
Resekalender
20/5Puttgarden BorderShopfrån 895:-