Skip to main content

Blomsterprakt i Tyskland 4 dagar

Välkommen på en färgsprakande trädgårdsresa genom norra Tyskland! Vi möts av ett vackert landskap klätt i skön grönska och ståtlig blomsterprakt när vi besöker trevliga parker i både storstad som småstad. Låt dig inspireras bland blommor och blad i olika dekorativa formationer och kulörkombinationer!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/BlomsterpraktiTyskland4dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation
05:10   Nyköping Brukslagarvägen
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:35   Linköping Fjärrbussterminal
07:05   Mjölby McDonald´s
07:35   Ödeshög Östgötaporten
08:15   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Norderstedt

  Vi startar vår resa tidig morgon och styr söderut. Efter ett stopp på lämpligt ställe för rast fortsätter vi till Helsingborg och tar färjan över till Helsingör. Sedan åker vi vidare genom Danmark till Rödby för att ta nästa färja till Puttgarden i Tyskland. Väl i land kör vi söderöver med sikte mot staden Norderstedt norr om Hamburg. Här checkar vi in på fyrstjärniga PLAZA Premium Parkhotel och blir serverade en gemensam middag i hotellets restaurang.

 • Dag 2. Blomsterprakt i Uetersen och Hamburg

  Uetersen är en av de tolv städer i Tyskland som officiellt får kalla sig för ”rosenstad”, detta då de uppfyller kravet om att rosor utgör en så pass markant del av stadsbilden. I centrum bredvid torget hittar vi det stora rosariet med inte mindre än 900 olika sorters rosor i alla tänkbara färger och doftnyanser.

  Efter vår visit i rosenstaden styr vi vidare till metropolen Hamburg, Tysklands näst största stad! Här besöker vi stadens trädgårdsstolthet Planten un Blomen som innehåller flera imponerande tematiska avdelningar. En av de kanske mest beundransvärda är den japanska trädgården med sitt fridfulla tehus, detta är nämligen den största trädgården i sitt slag i Europa. I harmoni med östasiatisk estetik och filosofi kombineras växter, stenar och vatten för att skapa en avslappnad atmosfär. Parken ligger i stadens hjärta och har därmed nära till fina shoppingskvarter, så för den shoppinglystne är det bara att ta för sig av ett utbud i världsklass! Vid överenskommen tid återvänder vi till vårt hotell i Norderstedt för gemensam middag.

 • Dag 3. Norderstedt - Gut Stockseehof - Plön - Malente - Bannesdorf

  Idag reser vi norrut till ett naturskönt landskap där vi finner egendomen Gut Stockseehof mitt bland stora fruktodlingar. Här njuter vi av herrgårdens ambitiösa trädgård och för den som önskar kan man unna sig lite gott fika på gårdscaféet. I deras Bauernmarkt saluförs produkter från gårdens egna odlingar som man kan köpa med sig hem.

  När vi känner oss redo åker vi vidare till den charmerande staden Plön och spenderar ett par timmar på egen hand med möjlighet att äta lunch innan det är dags för båttur från Plön till Malente. Vi bjuds på en vacker resa genom de fem sjöarna Dieksee, Langensee, Behlersee, Höftsee och Edebergsee. Väl framme ges vi lite tid att utforska denna vackra semesterort på egen hand. Vid överenskommen tid åker vi den sista biten till vårt gemytliga övernattningshotell Gasthof Meetz i Bannesdorf. Gemensam middag serveras på hotellet.

 • Dag 4. Bannesdorf - Hemorten

  Med en stärkande hotellfrukost i magen sätter vi oss åter på bussen och rullar till färjan i Puttgarden. Susar genom Danmark i all hast till Helsingör för att ta nästa färja till Helsingborg. Med svensk mark under hjulen fortsätter vi hemresan och når, efter ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare samt möjlighet till något att äta, slutligen våra hemorter. Tack för denna gång!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Juli 2024

1/7Logi Blomsterprakt i Tyskland 4 dagarMer än 85 980:-Boka

Hotell

Logi Blomsterprakt i Tyskland 4 dagar
Logi Blomsterprakt i Tyskland 4 dagar
PLAZA Premium Parkhotel Norderstedt - 4-stjärnigt hotell - Modernt inredda rum https://plazahotels.de/en/parkhotel-norderstedt/ Gasthof Meetz - Hemtrevligt fmiljeägt hotell i lantlig miljö - Restauran...
Resekalender
28/5Gekås Ullaredfrån 340:-