Skip to main content

Bornholm 4 dagar

Solskensön Bornholm – här finns allt för en lyckad semester! Vi möts av skiftande natur, härliga stränder, färgglada korsvirkeshus, slingrande gator kantade med vackra stockrosor och mullbärsträd. Detta i kombination med spännande historia, runda kyrkor, god mat och inte minst det härliga vädret gör denna ö till en riktig pärla hos semesterälskaren. Följ med och upptäck denna unika ö-kultur med mysiga gamla byar och charmiga fiskrökerier tillsammans med oss!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Bornholm4dgr2023.pdf
 

Avgångstider (avgång 30/5):
05:55 Oxelösund Järnvägsstation
06:10 Nyköping Brukslagarvägen 
06:40 Skärblacka Eskilsvägen 23
07:00 Norrköping Resecentrum C3-C6 
07:35 Linköping Fjärrbussterminal
08:00 Mjölby McDonald’s 
08:25 Ödeshög Östgötaporten
09:05 Jönköping M2 (Eurostop)
 

Avgångstider (avgång 3/8):
08:55 Oxelösund Järnvägsstation
09:10 Nyköping Brukslagarvägen 
09:40 Skärblacka Eskilsvägen 23
10:00 Norrköping Resecentrum C3-C6 
10:35 Linköping Fjärrbussterminal
11:00 Mjölby McDonald’s 
11:25 Ödeshög Östgötaporten
12:05 Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Danska Kronor (DKK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Hotellets trevliga SPA-anläggning har vi fri tillgång till under hela vår vistelse (vänligen observera att det råder 16-årsgräns).

 • Dag 1. Hemorten - Rönne

  Vi reser från våra hemorter söderut genom ett sommarfagert Sverige. I Ystad tar vi färjan över till Rönne på västra Bornholm och rullar sedan vidare sista biten till populära Griffen Spahotel, vackert beläget med Östersjön i ”trädgården”. Hotellets trevliga SPA-anläggning har vi fri tillgång till under hela vår vistelse (vänligen observera att det råder 16-årsgräns). Här bor vi bra med andra ord under kommande nätter, samtliga kvällar avnjuter vi dessutom en gemensam middag i hotellets restaurang varifrån utsikten utsetts till en av Bornholms tio bästa vyer!

 • Dag 2-3. Utflykter på Bornholm

  Pittoreska fiskelägen med rökerier, böljande rapsfält och blånande hav som möter branta klippor. Oavsett vilken riktning vi åker blir dessa två dagar en fröjd för ögat! Med på våra utflykter har vi vår lokalguide som berikar oss med intressant fakta och historia om det vi ser men även en del spännande skrönor och legender. Ett besök vid resterna av den mäktiga fornborgen Hammershus på öns nordspets såväl som Österlars kyrka, den största av Bornholms fyra rundkyrkor, är två måsten. Vi besöker även Dueodde som är en av Danmarks bästa stränder och sträcker sig flera kilometer runt öns sydspets. Sanden här är så finkornig att den en gång i tiden användes i timglas.

  En Bornholmsk specialitet är rökt sill vilket vi kommer få smaka på till lunch en av dagarna från den läckra fiskbuffén på Gudhjem Rögeri, och vad vore väl en resa till Danmark utan smörrebröd? Två rejäla danska smörrebröd på Hotell Balka Strand blir det till lunch den andra dagen.

 • Dag 4. Rönne - Hemorten

  Efter frukost tar vi plats i bussen och styr mot färjan som tar oss tillbaka till Ystad. Vi gör uppehåll för rast utmed vägen på lämpligt ställe innan vi slutligen når våra hemorter. På återseende!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Maj 2023

30/5Griffen SpahotelMer än 87 295:-Boka

Augusti 2023

3/8Griffen SpahotelMer än 87 685:-Boka

Hotell

Griffen Spahotel
Griffen Spahotel
Griffen Spahotel - 4-stjärnigt hotell - Vackert beläget med nära till havet och Rönnes centrala delar - SPA-anläggning bestående av ut- och inomhus pool samt bastu (fritt inträde för hotellets gäster...
Resekalender
31/3Nordiska Trädgårdarfrån 490:-
31/3Puttgarden Bordershopfrån 940:-