Skip to main content

Ekenäs slott julmarknad

Jul på Ekenäs slott är mycket uppskattad. Det är lätt att förstå då slottet är ett riktigt medeltida sagoslott med tinnar och torn som direkt skapar en känsla av förväntan och spänning.

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program:/upload/pdf/EkenasSlottJulmarknad2024.pdf

Avgångstider:
09:30 Skärblacka Eskilsvägen 23
09:50 Norrköping Resecentrum C3-C6
10:30 Linköping Fjärrbussterminal

Valuta: Svenska Kronor (SEK)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Ekenäs slott

  Denna resa i julens tecken startar i våra hemorter. Väl framme vid Ekenäs slott går vi på egen hand för att upptäcka allt som julmarknaden erbjuder.

  Under julmässan klär man hela slottet i julskrud med marschaller och granar som bidrar till att skapa den där riktigt gemytliga julstämningen. Mässan på Ekenäs slott hålls i stallet, boden, stallängan, ekonomibyggnader, slottskällaren samt i flygeln.

  Här hittar du över 80 av landets skickligaste hantverkare. Slöjdare i trä och halm står sida vid sida med keramiker och textilhantverkare. Här hittar alla något till släktingen eller vännen som ”redan har allt”.

  Gör också ett besök i matboden med julbordets alla läckerheter uppdukade. Dofterna, smakerna och kommersen är en upplevelse i sig.

  Efter en dag fylld med hantverk, julmat, julmusik och framför allt julstämning, intar vi bussen vid kl. 16:00 för att nöjda och belåtna bege oss hemåt.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

November 2024

15/11 Mer än 8385:-Boka
Resekalender
28/5Gekås Ullaredfrån 340:-