Skip to main content

Gårdarna runt sjön

Runt sjön Åsunden ligger många vackra gårdar som har en levande historia, till stor del tack vare Birgit Th Sparres romaner.

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/GardarnaRuntSjon2021.pdf

Valuta: Svenska kronor (SEK)

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Ulricehamn

    Färden går mot Ulricehamn och Café Bryggan där vi börjar med kaffe/smörgås. Här möter även vår lokalguide upp oss. Vi börjar med en stadsrundtur där guiden berättar om både det gamla och nya Ulricehamn samt kör upp till Lassalyckans Fritidsområde där Världscupen på skidor kördes 2017 och 2019.
    Turen fortsätter förbi Skottek där slaget på Åsundens is mellan Sverige och Danmark ägde rum i januari 1520. Vi får också stifta bekantskap med den nästan 10 000 år gamle Bredgårdsmannen. Färden fortsätter till Källebacka säteri, entré och guidning av gårdens ägare Lars-Erik Josefsson. Vi besöker också det fina 1700-talsdasset.
    Vi fortsätter förbi gården Attorp, genom Vegby och förbi gårdarna Åsundsholm och Sjöred där författarinnan Birgit Sparre växte upp och där hon skrev sina romaner. Vi passerar Finnekumla kyrka där hon ligger begravd. Dags för lunch som vi intar på Torpa Café och Restaurang, mätta och belåtna får vi en guidning i Torpa Stenhus. Vi avslutar resan på Skotteksgården där det blir eftermiddagskaffe.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
19/5 Mer än 8895:-Boka
Resekalender
3/5Dalsland 4 dagarfrån 5 990:-