Skip to main content

Gårdarna runt sjön

Följ med på en spännande tur i författarinnan Birgit Th. Sparres fotspår. Ta del av bygdens och författarinnans spännande historia medan ni njuter av den fantastiska naturen runt sjön!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Gardarnaruntsjon2024.pdf

Avgångstider:
06:30  Skärblacka Eskilsvägen 23
06:50  Norrköping Resecentrum C3-C6
07:25  Linköping Fjärrbussterminal
07:50  Mjölby McDonald´s
08:20  Ödeshög Östgötaporten
09:00  Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Ulricehamn

    Färden går mot Ulricehamn och Hotel Lassalyckan som ligger väldigt vackert upp i skogen där vi ska dricka vårt förmiddags kaffe och fralla. Vi börjar sedan med en stadsrundtur där vår lokalguide berättar om både det gamla och nya Ulricehamn. Turen fortsätter förbi Skottek där slaget på Åsundens is mellan Sverige och Danmark ägde rum i januari 1520. Vi får stifta bekantskap med den nästan 10 000 år gamle Bredgårdsmannen.

    Nu fortsätter vi till Källebacka säteri, och får en guidning av gårdens ägare Lars-Erik Josefsson. Vi besöker också det fina 1700-talsdasset. Sedan förbi gården Attorp, genom Vegby och förbi gårdarna Åsundsholm och Sjöred där författarinnan Birgit Sparre växte upp och där hon skrev sina romaner. Vi kommer även att passera Finnekumla kyrka där hon ligger begravd.

    Dags för lunch som vi idag ska äta på Hofsnäs Herrgård. I Birgit Sparres kända romaner ”Gårdarna runt sjön” har Hofsnäs Herrgård namnet Lindö, där det berättas om herrgårdsliv in på 40-talet. Mätta och belåtna åker vi sedan vidare till Torpa stenhus för en guidning och på Torpa Café dricker vi vårt eftermiddagskaffe innan vi vänder hemåt till vår hemort.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Augusti 2024

7/8 Mer än 81 095:-Boka
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-