Skip to main content

Gdansk 4 dagar

Charmiga kullerstensgator, vackra byggnader, trevliga uteserveringar, billig shopping och en promenadvänlig stadskärna med livligt uteliv – Gdansk är den perfekta destinationen för en weekendresa! Här ligger historiska sevärdheter sida vid sida med trendiga caféer och frodiga parker. Vi besöker även härliga Sopot, pärlan vid Östersjön!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Gdansk4dgr2024.pdf


Avgångstider:
13:55   Oxelösund Järnvägsstation              
14:10   Nyköping Brukslagarvägen 
13:35   Mjölby McDonald’s
14:00   Linköping Fjärrbussterminal                                
14:40   Skärblacka Eskilsvägen 23                
15:00   Norrköping Resecentrum C3-C6 
 

Uppgradering av hytt (i resans pris ingår del i 2-bäddshytt insides):
2-bäddshytt utsides: 120:- pp


Valuta: Zloty (PLN)


Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Karlskrona

  Vi lämnar våra hemorter och kör utmed den svenska östkusten till Karlskrona för ombordstigning på Stena Lines fartyg mot Gdynia. Ombord äter vi en gemensam middag och har sedan resten av kvällen fri till att spendera som vi själva önskar innan det är kojdags.

 • Dag 2. Gdynia - Gdansk

  En stadig sjöfrukost innan det är dags att kliva iland och möta upp vår lokalguide som skall ta oss med på en intressant rundtur i Trestadsområdet. När vi kommer till Gdansk checkar vi in på vårt fyrstjärniga hotell Mercure Gdansk Stare Miasto beläget i Gamla stan och har sedan resten av dagen fri för egna aktiviteter.

  Strosa runt bland mysiga kullerstensgränder och färgglada husfasader medan du tittar på några av stadens alla sevärdheter såsom den ståtliga Mariakyrkan, karaktäristiska Hamnkranen eller kanske den ikoniska Neptunfontänen vid Dlugi Targ. Är du inte sugen på sightseeing kan du alltid bjuda smaklökarna på en upplevelse att minnas genom att ta del av det kulinariska utbudet på någon trevlig uteservering. Valet är helt och hållet ditt!

 • Dag 3. Gdansk - Gdynia

  Frukost serveras på hotellet. Förmiddagen har vi fri att spendera som vi själva önskar innan det är dags att inta plats i bussen och styra mot semesterparadiset Sopot på den polska rivieran. Gågatan ner mot sandstranden bjuder på häftig arkitektur, goda shoppingmöjligheter och gemytlig atmosfär. Vid överenskommen tid samlas vi vid bussen för att vända mot färjan i Gdynia som skall ta oss hem till Sverige. Gemensam middag serveras ombord.

 • Dag 4. Karlskrona - Hemorten

  Efter frukost kliver vi av färjan och sätter oss till rätta ombord på vår fina buss för sista etappen mot respektive hemort. Många trevliga minnen och upplevelser rikare tackar vi varandra för denna gång!

Karta

Resekalender
25/7Stralsund med Rügen och stadsfest 4 dagarfrån 5 695:-
26/7Puttgarden Bordershopfrån 940:-
27/7Lofoten 8 dagarfrån 13 940:-
27/7Tattoo i Eksjöfrån 960:-
2/8Puttgarden Bordershopfrån 940:-