Skip to main content

Husum med Römö och Sylt 4 dagar

En liten stad vid det stora havet – välkommen till idylliska Husum! Denna charmiga lilla kuststad som med sitt lugna tempo och maritima atmosfär attraherar många turister varje år. Livet här är fridfullt bland härliga smala gränder kantade av gamla fiskarhus och ett stort utbud av hamnkrogar och trevliga restauranger. Lockar gör också öarna Römö och Sylt som vi passar på att besöka under en heldagsutflykt. Följ med oss till Nordsjöns paradis!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/HusummedRomoochSylt4dgr2024.pdf


Avgångstider:04:25   Oxelösund Järnvägsstation
04:40   Nyköping Brukslagarvägen
05:10   Skärblacka Eskilsvägen 23
05:30   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:05   Linköping Fjärrbussterminal
06:35   Mjölby McDonald´s
07:05   Ödeshög Östgötaporten
07:45   Jönköping M2 (Eurostop)


Valuta: Danska Kronor (DKK), Euro (€)


Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Husum

  Tidig morgon sätter vi oss till rätta på bussen och åker söder ut. Vi gör uppehåll för möjlighet till frukost utmed vägen innan vi når färjan i Helsingborg. Väl över i Danmark åker vi via Stora Bältbron till Fyn varifrån vi tar Lilla Bältbron till fastlandet. Nu är det inte långt kvar till den tyska gränsen och vår destination Husum. Incheckning och gemensam middag på fina Nordsee-Hotel Hinrichsen.

 • Dag 2. Römö och Sylt

  Idag ger vi oss ut på en heldagsutflykt till de Nordfrisiska öarna i Vadehavet! Först åker vi till den danska ön Römö, som är ett paradis för sol- och baddyrkare. Vidare med färjan till den tyska ön Sylt – lekplatsen för Tysklands jetset! Här möts vi av oändliga sanddyner, vackra hus med sina traditionella halmtak, vidsträckta hedar och Kampens ståtliga fyr ”Langer Christian”. I Westerland, öns enda stad, stannar vi ett par timmar för att flanera bland de exklusiva märkesbutikerna på gågatorna och kanske smaka lite av havets läckerheter till lunch. Via Hindenburgdamm och dess biltåg lämnar vi Sylt och efter en fascinerande tågresa når vi åter det tyska fastlandet. Gemensam middag på hotellet även denna kväll.

 • Dag 3. Husum

  En stärkande frukost i magen och på med bekväma promenadskor, idag tar vår reseledare med oss på en stadspromenad genom Husums gränder och torg! Vi hör historien hur Husum över en natt blev hamnstad och hälsar på ”Tine” samtidigt som vi passerar en parad av historiska sevärdheter i denna härliga medeltida lilla stad. Efter avslutad promenad ges det tid för egna strövtåg och upptäckter. Kvällens middag intar vi på trevliga Husums Brauhaus.

 • Dag 4. Husum - Hemorten

  Så var det dags att ta farväl av Husum för denna gång. Vi tar sikte mot gränsstaden Flensburg och en av de stora butikerna för lite shopping innan vi fortsätter till Fynshav i Danmark där vi tar färjan tillbaka till Fyn. Vi åker via Stora Bältbron till Själland och tar sedan färjan från Helsingör tillbaka till Sverige. Vi färdas den sista biten till våra hemorter och tar ett varmt farväl av våra medresenärer för denna gång – på återseende!

Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-
27/6Atlanterhavsveien och Geirangerfjorden 4 dagarfrån 5 845:-
27/6Bornholm 4 dagarfrån 7 995:-
28/6Puttgarden Bordershopfrån 940:-
29/6Oj då!...en till?! 2 dagarfrån 2 795:-