Skip to main content

Julhyttsill med Robert Wells 2 dagar

Det svänger, anekdoterna yr och mysfaktorn är hög – välkommen på Julhyttsill till tonerna av vår fantastiska Robert Wells! Det bjuds på gammal småländsk tradition i glashyttan där man i hela 175år har ätit sill i trevligt umgänge liksom vi skall göra under denna resa. Hyttsillsmaten ställs fram tillsammans med julens läckerheter medan Robert bjuder på skönsång och underhållning. Efterrätten består självklart av den småländska favoriten ostkaka med sylt och grädde till kaffet. Vi får även ta del av en julupplevelse utöver det vanliga under Kosta julmarknad. 
 

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/JulhyttsillmedRobertWells2dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
09:50 Skärblacka Eskilsvägen 23
10:10 Norrköping Resecentrum C3-C6
10:45 Linköping Fjärrbussterminal
11:15 Mjölby McDonald´s
 

Valuta: Svenska Kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Kosta

    Vi lutar oss tillbaka i vår fina buss och beger vi oss mot det småländska glasriket. Väl framme möts vi av en vacker julmarknad upplyst av miljontals ljus. Bland marknadsstånden säljer man allt från unika alster tillverkade i trä, järn och textil till stöpta ljus, fårskinnsprodukter, hembakat, sill, ostar och annat som lämpar sig till julbordet. Över hela glasbruksområdet råder en gnistrande julstämning och i outletbutiken kan vi fynda fina julklappar till nära och kära. Passa gärna på att besöka konsthallen Kosta Boda Art Gallery med konstglas och utställningar från berömda konstnärer och formgivare.

    Framåt kvällen är det dags att besöka glashyttan som är Sveriges äldsta verksamma glasbruk. Här får vi känna värmen från ugnarna och förundras över glasmassans väg från flytande massa till en vacker glasprodukt. Vi ges även möjligheten att själva prova på glasblåsning med hjälp av en skicklig glashantverkare.

    Hyttsillen serveras i form av bland annat saltsill, stekt fläsk och bakad potatis tillsammans med julfavoriter. Robert Wells underhåller oss med sång och musik – detta blir en kväll att minnas!

  • Dag 2. Kosta - Hemorten

    Efter frukost har vi ytterligare lite tid på oss att ta del av julmarknaden samt för intag av lunch innan det är dags att samlas vid bussen för återresa. Med en härlig julkänsla i kroppen och fina minnen i bagaget når vi slutligen våra hemorter och tackar varandra för denna gång. God Jul allesammans!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

December 2024

7/12Kosta LodgeMer än 82 595:-Boka

Hotell

Kosta Lodge
Kosta Lodge
Kosta Lodge - Beläget mitt i det småländska glasriket - Enkla men fräscha rum med eget badrum och dusch https://kostalodge.se/...