Skip to main content

Lofoten 8 dagar

Kritvita sandstränder, turkosblått vatten och fiskebyar omgivna av dramatiska berg fördelade på fem huvudöar. Klimatet här är mycket mildare än i andra delar av världen på samma breddgrad tack vare den varma Golfströmmen. Magnifika ljusförhållanden har inspirerat konstnärer i årtionden – att besöka Lofoten är nämligen som att kliva rakt in i en drömlikt vacker tavla. Välkommen till en av världens vackraste platser med ett fantastiskt djurliv och spektakulär natur, detta är en resa för dig som söker oförglömliga naturupplevelser!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program (avgång 27/7): /upload/pdf/Lofoten8dgr2024.pdf
Nedladdningsbart program (avgång 16/8): /upload/pdf/Lofoten8dagar2024.pdf


Avgångstider:
05:30 Mjölby McDonald’s
05:55 Linköping Fjärrbussterminal
06:30 Skärblacka Eskilsvägen 23
06:50 Norrköping Resecentrum C3-C6 
07:40 Nyköping Brukslagarvägen 
 

Valuta: Norska Kronor (NOK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Örnsköldsvik

  Resan går norrut genom vårt avlånga land förbi Sundsvall, Härnösand och vidare över den vackra Högakustenbron. Härliga vyer blir det utmed vägen till Örnsköldsvik som bitvis också löper längs med Bottenhavets kust. Väl framme checkar vi in på vårt hotell och blir serverade en gemensam middag innan vi somnar gott i skönt bäddade sängar.

 • Dag 2. Örnsköldsvik - Kiruna

  Efter frukost fortsätter vi på natursköna vägar förbi städer som Umeå, Skellefteå och Piteå. Strax före Jokkmokk passerar vi Polcirkeln – en osynlig skiljelinje som sveper över Sverige, Finland, Ryssland, Alaska, Kanada, Grönland och Island och som även delar Norge i två. Här gör vi ett kortare stopp innan vi reser vidare till den arktiska metropolen Kiruna. Vi checkar in på Scandic Kiruna vars inredningen är inspirerad av den omgivande vackra naturens skiftningar och årstider. Gemensam middag serveras i hotellets restaurang.

 • Dag 3. Kiruna - Svolvaer

  Idag är det dags att möta fjällvärlden på riktigt! Vi kör utmed den vackra Nordkalottenvägen där mäktiga fjällmassiv reser sig längs sjumilasjön Torneträsk. I Abisko nationalpark ser vi på avstånd Lapportens karaktäristiska profil innan vi når Riksgränsen. Bjerkvik och Kongsvika passeras och vi följer ”Kong Olavs Veg” över Tjeldsundsbron till Norges största ö Hinnöya. Vägen slingrar sig fram i det vackra landskapet och till slut når vi Lofotens ”huvudstad” Svolvaer där vi ska bo de tre kommande nätterna. Gemensam middag serveras på hotellet samtliga kvällar.

 • Dag 4-5. Lofotens fascinerande övärld

  Lofotenöarna sträcker sig ut i Norska havets stormiga vatten. Som besökare i denna vilda utpost blir man lätt tagen av dess spektakulära natur och rika djurliv. Lofoten är en dröm för djurälskaren. Här finns bland annat världens största koloni med havsörnar och med lite tur kan man skymta en och annan späckhuggare – så se till att ha kameran laddad och nära till hands!

  Arktisk torsk är synonymt med Lofoten som är världskänt för sitt skrej- och torskfiske. Fisket var länge den största anledningen till att människor bosatte sig här. De små fiskebyarna med sina rödmålade stugor bidrar till Lofotens oemotståndliga charm. Prova gärna den typiska torkade fisken som ofta är ett inslag i lokala maträtter. En av dagarna åker vi ända ut till Å där vägen tar slut och besöker Norsk Fiskvaermuseum. Lofotens koppling till vikingarna är stark och levande. På Lofotr Vikingamuseum kliver vi rakt in i de norska vikingarnas vardagsliv och tillbaka till en tid då livet var mindre komplicerat men också mycket mindre bekvämt. Här står det största hövdingahuset som någonsin har upptäckts och grävts ut, hela 83 meter långt. Detta och mycket mer ser och upplever vi under ledning av vår lokalguide och vår reseledare under två dagar på dessa sagolika öar.

 • Dag 6. Svolvaer - Mo i Rana

  En välsmakande frukost avslutar vår vistelse i Svolvaer och vi beger oss till Lödingen för att åka färja över till Bognes. Vi njuter av det vackra havslandskapet som är en dröm för varje fotograf. Framme i Bognes följer vi kustvägarna längs fjordarna ner mot Fauske. Härefter åker vi upp på Saltfjället och Svartisen med härliga fjällvidder. Vägens högsta punkt är strax över 700 meter och kantad av minnesmärken över de krigsfångar som omkom när tyskarna byggde Nordlandsjärnvägen. Vi passerar återigen Polcirkeln och den som önskar kan köpa sig ett polcirkelcertifikat som minne. Slutligen når vi Mo i Rana och Scandic Meyergården där middagen väntar.

 • Dag 7. Mo i Rana - Sundsvall

  Tillbaka till Sverige och genom storslagen natur fortsätter vi på ”Blå Vägen”. Vi passerar välkända orter som Hemavan och Tärnaby innan vi i Storuman viker vi av söder ut mot Vilhelmina och åker längs Ångermanälven. Sundsvall, Stenstaden i träriket, är dagens slutdestination. Vi checkar in på Quality Hotel beläget endast ett par minuters promenad från Sundsvalls vackra stenstad med all shopping och service som kan önskas. Gemensam middag serveras i hotellets restaurang.

 • Dag 8. Sundsvall - Hemorten

  Nu har vi en sista dag tillsammans i bussen innan vi kommer hem med urladdade kamerabatterier, fyllda minneskort och härliga minnen av fantastiska upplevelser i bagaget! Längs vägen stannar vi på lämpliga ställen för bensträckare och möjlighet till mat. Vi tackar varandra för denna gång och säger – på återseende!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Juli 2024

27/7Logi Lofoten 8 dagar
Garanterad avgång!
Fullbokad, väntelista13 940:-Boka på väntelista

Augusti 2024

16/8Logi Lofoten 8 dagarMer än 813 490:-Boka

Hotell

Logi Lofoten 8 dagar
Logi Lofoten 8 dagar
Scandic Örnsköldsvik - Nyrenoverat hotell - Relaxavdelning bestående av bastu och pool (observera att tidsbokning kan komma behövas, bokas direkt med hotellet) http://www.scandichotels.se Scandic Kir...
Resekalender
23/4Gekås Ullaredfrån 340:-
26/4Burg 3 dagarfrån 3 995:-