Skip to main content

Lofoten 8 dagar

Få länder erbjuder så fantastiska naturupplevelser som vårt grannland Norge. Här finns höga fjäll och djupa fjordar, talrika öar och vidsträckta platåer, grönskande dalar och porlande bäckar. Denna resa går till Lofotens undersköna örike. Omslutna av fjälltoppar samsas här i grönskande dalar och vikar små jordbruksbygder med pittoreska rödmålade fiskelägen. Välkommen att uppleva denna spektakulära övärld tillsammans med oss!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Örnsköldsvik

Resan går norrut från våra hemorter. Vi passerar den kungliga huvudstaden Stockholm och universitetsstaden Uppsala. Färdas på fina vägar förbi Sundsvall och Härnösand, vidare över Högakustenbron och följer sedan den vackra kusten längs Bottenhavet till Örnsköldsvik där hotellet väntar med middag och bäddade sängar.

Dag 2. Örnsköldsvik - Kiruna

Efter frukost fortsätter vi norrut i vårt avlånga land och längs den natursköna kusten vid Bottenviken åker vi förbi städer som Umeå, Skellefteå och Piteå. Strax före Jokkmokk passerar vi Polcirkeln där vi gör ett kortare stopp. Färden går vidare och under kvällen når vi vårt hotell i Kiruna där en gemensam middag serveras.

Dag 3. Kiruna - Svolvaer

Vi startar dagen med en stärkande frukost innan vi återigen tar plats i bussen för att möta fjällvärlden på riktigt! Vi kör utmed den vackra Nordkalottenvägen där mäktiga fjällmassiv reser sig längs sjumilasjön Torneträsk och i Abisko nationalpark ser vi på avstånd Lapportens karaktäristiska profil innan vi når Riksgränsen. Vår fantastiska resa går vidare in i Norge och vi passerar Bjerkvik och Kongsvika, följer ”Kong Olavs Veg” över Tjeldsundsbron till Norges största ö, Hinnöya. Vägen slingrar sig fram i det vackra landskapet och tillslut når vi Lofotens ”huvudstad” Svolvaer där vi ska bo de tre kommande nätterna. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 4-5. Lofotens spektakulära övärld

Lofoten ligger för våra fötter! Vår lokalguide ska under två dagar visa oss det bästa av dessa fantasieggande öar. Innanför Lofotens mäktiga fjäll som reser sig ur havet och, likt en vägg, skärmar av Vestfjorden ”gömmer sig” denna spektakulära övärld som formats av istiderna. Omslutna av fjällspetsar samsas små jordbruksbygder med pittoreska rödmålade fiskelägen i grönskande dalar och vikar små. Här och var gör vi nedslag för närmare inspektion, reflektion och konsumtion.  Se till att ha kameran laddad och nära till hands!

En av dagarna tar vår lokalguide med oss på en oförglömlig heldagsutflykt bland Lofotens öar ända ut till Å där vägen slutar. Här besöker vi Norsk Fiskvaermuseum som är ett måste då fisk och fiskeindustrin både är och har varit den viktigaste näringen här. Även om naturen är nästan overkligt speciell är det inte teaterkulisser! All bebyggelse är ett högst levande samhälle där livet har sin gilla gång. Vi kommer även besöka Lofotr Vikingamuseum. Här får vi uppleva vikingatiden, det blir ett spännande möte i levande miljö! Gemensam middag serveras på hotellet under båda dagarna.

Dag 6. Svolvaer - Mo i Rana

En välsmakande frukost avslutar vår vistelse Svolvaer och vi beger oss till Lödingen för att åka färja över till Bognes. Om vi har tur kanske vi ser skymten av någon val under denna sjöresa! Om inte annat får vi njuta av det dramatiska alpina havslandskapet som är en dröm för varje fotograf. Framme i Bognes följer vi de vackra kustvägarna längs fjordarna ner mot Fauske. Härefter åker vi upp på Saltfjället och Svartisen med härliga fjällvidder. Vägens högsta punkt är strax över 700 meter och kantad av minnesmärken över de krigsfångar som omkom när tyskarna byggde Nordland-järnvägen. Vi passerar återigen Polcirkeln och den som önskar kan köpa sig ett polcirkelcertifikat som minne. Framåt kvällen når vi Mo i Rana och vårt hotell där en gemensam middag serveras.

Dag 7. Mo i Rana - Härnösand

Efter frukost fortsätter vår färd söderut och snart passerar vi gränsen till Sverige. Vi kör den ”Blå Vägen” genom den svenska fjällvärlden och passerar välkända orter som Hemavan, Tärnaby och Storuman. Fortsätter förbi Vilhelmina och åker längs Ångermanälven. När vi har åkt förbi Sollefteå och Kramfors är det inte långt kvar till Härnösand som är dagens slutdestination. På hotellet serveras gemensam middag.

Dag 8. Härnösand - Hemorten

Vi intar frukost på hotellet och påbörjar sedan vår hemfärd. Nu har vi en sista dag tillsammans i bussen innan vi kommer hem med urladdade kamerabatterier, fyllda minneskort och oförglömliga minnen av fantastiska upplevelser! Längs vägen stannar vi på lämpliga ställen för bensträckare och möjlighet till mat.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Lofoten2019.pdf
 

Valuta: Norska kronor (NOK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
18/8Logi Lofoten 8 dagar510 950:-Boka

Hotell

Logi Lofoten 8 dagar
Scandic Örnsköldsvik http://www.scandichotels.se Scandic Ferrum http://www.scandichotels.se Thon Hotel Lofoten http://www.thonhotels.no Scandic Meyergården http://www.scandichotels.se First Hotel Stad...
Resekalender
19/7DIGGILOO 2 dagarfrån 2 995:-