Skip to main content

Lübeck 3 dagar

Följ med oss till den charmiga och populära hansastaden Lübeck! Stadskärnan omges av floden Trave och har mycket att erbjuda. Här finns intressanta kyrkor, vackra byggnader och världskänd marsipan. Staden lockar besökare från hela Europa och är full av sevärdheter. Resan inkluderar även ett stopp för shopping på köpcentrat CITTI.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Lübeck

Vi startar från våra hemorter och åker genom Sydsverige via Jönköping med en kortare rast någonstans i Småland. Färden fortsätter ner till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Vi rullar vidare genom Danmark till Rödby där nästa färja tar oss till Puttgarden i Tyskland. Resan går sedan mot slutmålet Lübeck och vårt hotell där vi checkar in och gör oss ”hemmastadda”. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 2. Lübeck

Frukost serveras på hotellet. Vi tar plats i bussen och beger oss till köpcentrat CITTI för lite shopping. Efter detta åker vi in till centrum och har nu resten av dagen på egen hand.

Lübeck är en vacker tysk medeltidsstad där det finns mycket att se och uppleva. Gamla Stan erbjuder ett stort utbud av sevärdheter och restauranger. Marsipantillverkningen är en av stadens stoltheter och tycker man om denna goda sötsak får man inte missa att besöka Niedereggers Café. I butiken intill caféet finns det mer än 300st olika specialiteter att välja mellan! Vi åker tillbaka till hotellet vid överrenskommen tid.

Dag 3. Lübeck - Hemorten

Efter frukost packar vi in vårt bagage och oss själva i bussen för att påbörja hemresan. Vi tar färjan från Puttgarden till Rödby, fortsätter genom Danmark till Helsingör och tar nästa färja till Helsingborg. Efter ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till mat når vi våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Lubeck2020.pdf
 

Gränshandelsbutik:
https://www.citti.se
 

Shoppingvikt: 85kg /per person (inkl. resebagage)
 

Valuta: Euro (€)

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
16/10Park Inn by Radisson LübeckMer än 82 995:-Boka

Hotell

Park Inn by Radisson Lübeck
Park Inn by Radisson Lübeck http://www.radissonhotels.com
Resekalender
21/8Puttgarden BorderShopfrån 795:-