Skip to main content

Lübeck 3 dagar

”Hansans drottning” är majestätisk där hon reser sig på kullen ovanför floden Trave. Historiska gränder, gångar och branta gator upp från floden bjuder in till en svunnen tid. Stora delar av Lübecks gamla stadskärna med sina vackra tegelhus är sedan 1987 med på UNESCOS världsarvslista. Som medeltida sjöfarts- och handelsstad är Lübeck en aldrig sinande källa till berättelser och skrönor – följ med o hör om musen och döden i Mariakyrkan, familjen Mann och mycket mycket mer!  

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Lubeck3dgr2022.pdf
 

Gränshandelsbutik:
https://www.citti.se
 

Valuta: Euro (€)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Lübeck

    Vi lämnar våra hemorter tidig morgon, neråt Småland gör vi uppehåll för lite frukostkaffe. Färden går vidare via Öresund och Fehmarn och framåt sen eftermiddag ser vi siluetten av de ”Sju förgyllda tornens stad”. Incheckning och gemensam middag på vårt centralt belägna hotell. Ca 54 mil från Jönköping.

  • Dag 2. Lübeck

    För den shoppingsugne finns möjlighet att följa med bussen ut till köpcentret CITTI ett par timmar under dagen. Tid för egna strövtåg blir det också. Kanske ett besök i den gamla stadsporten Holstentor - en av Tysklands mest kända byggnader Här visas historiska skeppsmodeller, vapen, rustningar och tortyrredskap med mera. Smaka vinet o sötebrödet som är Lübecks signum, ät lunch på skepparnas krog Schiffergesällschaft och kanske en middag på legendariska rådhuskällaren alternativen är många. Vår reseledare ger tips och råd…

  • Dag 3. Lübeck - Hemorten

    Vi njuter av den rikliga hotellfrukosten innan det är dags att lasta in bagaget och stiga ombord för hemfärd. Lika många mil hem… Auf wiedersehen!

Karta

Resekalender
9/12Eksjö julmarknadfrån 465:-
9/12Gekås Ullared (långdag)från 360:-
14/12Gekås Ullaredfrån 340:-
14/12Hamburg och Stade i juletid 4 dagarfrån 5 495:-
15/12Schwerin i juletid 3 dagarfrån 3 595:-