Skip to main content

Skagen 3 dagar

Där havet möter himlen skulle man kunna kalla Skagen för. Ljuset över Skagens udde och landområdet på landtungan har i alla tider inspirerat konstnärer av alla slag. Tillsammans med det traditionella fisket har det uppstått en helt egen kultur. Följ med oss och upplev detta på plats!

Foto: Thomas Nykrog

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Dronninglund

Vi reser från våra hemorter med ett stopp på lämpligt ställe för rast. Fortsätter sedan till Göteborg där vi tar färjan över till Frederikshavn i Danmark. Väl över styr vi bussen mot Dronninglund och vårt hotell. Härifrån är det inte långt till områdets många sevärdheter och naturupplevelser. Framåt kvällen serveras vi en läcker 3-rätters buffé på hotellet innan vi somnar gott i sköna sängar.

Dag 2. Utflykt till Skagen

Idag väntar en heldagsutflykt till glittrande Skagen! Vi tar plats i bussen och rullar norrut. När vi tycks se magiskt ljusa sandstränder och små mysiga samhällen har vi nått vårt resmål. Vi inleder vår visit med en guidad rundtur, som även inkluderar en åktur med ”Sandormen” till vackra Grenen, för att sedan besöka Skagens Museum som visar världsberömda konstverk av bl.a. Skagenmålarna.

Resten av dagen spenderas på egen hand. Passa på att njut av en svalkande havsbris under en promenad i småbåtshamnen, kanske ett besök på en av de fantastiska restaurangerna med färsk fisk och skaldjur lockar? Vid överrenskommen tid återvänder vi till hotellet där den gemensamma middagen väntar.

Dag 3. Dronninglund - Hemorten

Efter en stärkande frukost packar vi in vårt bagage i bussen och påbörjar hemresan. Vi åker till Frederikshavn och tar färjan över till Göteborg. Fortsätter sedan vidare mot våra hemorter med ett stopp på lämpligt ställe för rast.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Skagen2019.pdf
 

Valuta: Danska kronor (DKK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
26/7Dronninglund HotelFullt3 630:-Fullt

Hotell

Dronninglund Hotel
Dronninglund Hotel http://www.dronninglundhotel.dk
Resekalender
19/7DIGGILOO 2 dagarfrån 2 995:-