Skip to main content

Skagen 3 dagar

En celebritet kom denna vackra plats att bli tack vare konstnärerna som samlades här under 1800-talet MEN det är inte förrän man själv upplever ljuset och havet som man förstår hur det trollbinder!  

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Skagen3dgr2022.pdf
 

OBSERVERA!
StenaLines fartyg till Danmark är numera kontantfria.
 

Valuta: Danska kronor (DKK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Ålborg

    Vi följer Vättern, rundar dess sydspets och tar sikte på Göteborg. Utmed vägen blir det uppehåll för lunch/fika. Väl framme vid Stena Lines Danmarksterminal bordar vi Jutlandica och ombord äter vi gemensam middagsbuffé. Efter ca 3,5 timme når vi Fredrikshavn och styr bussen mot Danmarks fjärde största stad Ålborg vilken rankades på plats 8 av New York Times ”52 Places To Go 2019”. Vi bor i hjärtat av byn i direkt anslutning till Aalborgs Kongress & Kulturcenter nära stadens alla sevärdheter. Jomfru Ane Gade är endast en kort promenad bort. Ca 22 mil från Jönköping

  • Dag 2. Skagen

    Idag väntar en heldag i glittrande Skagen! Vi tar plats i bussen och rullar norrut. När vi skymtar ljusa sandstränder och små ockragula hus har vi nått dagens mål Skagen. Vi inleder med en guidad rundtur som även inkluderar en åktur med ”Sandormen” ut till den magiska Grenen. På Skagens Museum trollbinder Skagenmålarnas fantastiska konstverk och levnadshistorier. Efter avslutad rundtur blir det tid att på egen hand njuta av Skagen och dess härliga restaurangutbud med allt från klassiska danska rätter serverade med en ”lille en” till asiatiska smaker eller moderna franska delikatesser. Tagna av ljuset och havet men också lätt ”genomblåsta” återvänder vi framåt sen eftermiddag till Ålborg. Här är utbudet för spännande kulinariska äventyr nästan oändligt, skäm bort dina smaklökar på en eller flera av stadens krogar. Vi önskar er en god afton och mycké nöje!

  • Dag 3. Ålborg - Hemorten

    Först Morgenmad sen stadsrundtur där vi imponeras av berömda arkitekters moderna verk och spännande vikingahistoria – Aalborg är en dejlig by! Åter till Frederikshavn och Stena Line för färja tillbaka till Göteborg. Vidare mot våra hemorter med ett stopp på lämpligt ställe för fika. Ca 22 mil till Jönköping.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Augusti 2022

19/8Scandic Aalborg CityFullbokad, väntelista3 960:-Boka på väntelista

Hotell

Scandic Aalborg City
Scandic Aalborg City
Scandic Aalborg City https://www.scandichotels.se/hotell/danmark
Resekalender
12/8Puttgarden BorderShopfrån 895:-