Skip to main content

Trosa

Välkommen till Trosa som är en tätort i Södermanland och ligger vacker längs Östersjökustens skärgård, den lilla kommunen med det stora utbudet. Den vackra staden bjuder på rik historia. Visste du att Trosa kallas för ”Världens ände”

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Trosa2024.pdf

Avgångstider:
07:10 Skärblacka Eskilsvägen 23
07:45 Linköping Fjärrbussterminal
08:30 Norrköping Resecentrum C3-C6
09:10 Nyköping Brukslagarvägen

Valuta: Svenska kronor (SEK)


Vi reserverar oss för eventuella ändring

Dagsprogram

  • Dag. Hemorten - Trosa

    Vi sätter oss till rätta i vår fina buss och åker mot dagens första besök Tullgarns Slott som ligger i Södermanland, nära Trosa. Här väntar en guidad visning i slottet. Innan guidningen blir det förmiddagskaffe/enkelfralla i Tullgarns slottskafé.

    Slottet är ett kungligt sommarslott som förknippas med Kung Gustav V och Drottning Victoria, som tillbringade somrarna här i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Tullgarns Slott ligger mycket vackert på en udde i Östersjön. I slottsparken som är öppen för allmänheten finns lindar och alléer, en promenad genom parken är en vandring från 1600-talet till 1900-talet.

    Efter en intressant visning är det dags att åka till Trosa stad för lunch på Restaurang Ankaret. Vår lokalguide kommer och möter upp oss efter den goda lunchen, för en liten stadsvandring och berättar om staden. Trosa är en underbar mysig och pittoresk stad som årligen hamnar högt upp på listor kring Sveriges vackraste städer och populäraste besöksmål.

    Sedan åker vi vidare till Tystberga där vi ska besöka Stendörren Naturum, som är ett mycket uppskattat och välkänt naturreservat som lockar besökare från när och fjärran. Här kan man lära sig mer om Östersjön och skärgårdens natur, miljö och kulturhistoria genom utställningar, här finns något för alla. Här får vi en liten introduktion innan vi går på egen hand och tittar. Sen kommer det att smaka gott med lite busskaffe innan vi styr hemåt

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

September 2024

6/9 
Garanterad avgång!
Mer än 8995:-Boka
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-