Skip to main content

Wicked 2 dagar

Foto: Lennart Sjöberg

Sverigepremiär för den största uppsättningen någonsin av Wicked – succémusikalen som tagit världen med storm! Musikalen berättar historien om vad som hände i landet Oz innan Dorothy kom dit (i den klassiska filmen ”Trollkarlen från Oz”, baserad på Gregory Maguires roman) ur de båda häxornas perspektiv. Hur de omaka vännerna Elphaba och Galinda fann varandra, blev till den onda respektive den goda häxan och lyckades besegra den elake trollkarlens tyranni. Det är en historia om utanförskap, mod och kärlek berättad med magi, fantasi och fantastisk musik. Flera av låtarna, bland annat ”Defying gravity”, har blivit stora hits. Uppsättningen i Göteborg är dessutom den största någonsin med utökad orkester, stor ensemble och hisnande scenlösningar – detta får du bara inte missa!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program (föreställning kl. 19:30, 11/11, 24/2): /upload/pdf/Wicked2dgr1930.pdf
Nedladdningsbart program (föreställning kl. 18:00, 27/1): /upload/pdf/Wicked2dgr1800.pdf
 

Avresetider:
08:55   Oxelösund Järnvägsstation
09:10   Nyköping Brukslagarvägen
09:40   Skärblacka Eskilsvägen 23
10:00   Norrköping Resecentrum C3-C6
10:35   Linköping Fjärrbussterminal
11:00   Mjölby McDonald´s
11:30   Ödeshög Östgötaporten
12:10   Jönköping M2 (Eurostop)

 

Information om föreställningen:
https://www.opera.se/forestallningar/sasong-2023-2024/wicked/
 

Valuta: Svenska Kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Vårt hotell är beläget ca. 10 minuters promenad från GöteborgsOperan

 • Dag 1. Hemorten - Göteborg

  Vi lämnar våra hemorter och styr söderut. På lämpligt ställe stannar vi för bensträckare och möjlighet till något att äta. Färden fortsätter sedan till Göteborg och vårt centralt belägna samt nybyggda hotell Scandic Göteborg Central. Härifrån är det promenadavstånd till shoppingen i Nordstan och till stadens kullerstensgator med caféer och små butiker runt Avenyn – Göteborgs populära paradgata.

  Vi checkar in på hotellet och har sedan resten av dagen på egen hand. Passa på att ta del av det generösa shoppingutbudet, inta en läcker måltid på någon av de många trevliga restaurangerna eller varför inte göra det bekvämt genom att stanna på hotellet för att njuta av utsikten i takbaren? Valet är helt och håller ditt!

  Föreställningen Wicked börjar kl. 19:30 (11/11, 24/2) och kl. 18:00 (24/4) på GöteborgsOperan. Önskar man hjälp med bokning av taxi hjälper vår reseledare eller hotellpersonalen gärna till med detta. Efter ungefär 3 timmar av fantastisk musik och sång tackar vi GöteborgsOperan för denna gång.

  Musik och sångtexter av Stephen Schwartz, Manus Winnie Holzman. Presenteras i överenskommelse med Music Theatre International.

 • Dag 2. Göteborg - Hemorten

  Efter en välsmakande hotellfrukost ges vi lite tid för egna strövtåg i staden innan det är dags att bege oss hemåt igen. Hotellet ligger nära centralstationen varifrån man enkelt kan ta sig med spårvagn till nöjen som exempelvis Liseberg och Universeum om det intresserar.

  Vi samlas vid hotellet igen kl. 13:30 och påbörjar vår hemresa. Även denna gång stannar vi på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till något att äta innan vi slutligen når våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Februari 2024

24/2Scandic Göteborg CentralMer än 82 445:-Boka

Hotell

Scandic Göteborg Central
Scandic Göteborg Central
Scandic Göteborg Central - Nybyggt hotell sedan 2022 - Centralt beläget med promenadavstånd till shopping i Nordstan och till stadens kullerstensgator med caféer och små butiker runt Avenyn (nära även...
Resekalender
9/12Eksjö julmarknadfrån 465:-