Skip to main content

Fyra huvudstäder 9 dagar

Upptäck några av Europas mest intressanta huvudstäder under en och samma resa! Vi besöker ”mina drömmars stad” Wien i idylliska Österrike, Donaus drottning Budapest i vackra Ungern, praktfulla Bratislava i historiska Slovakien och ”den gyllene staden” Prag i frodiga Tjeckien. Följ med på en upplevelserik resa i hjärtat av vårt vackra Europa och möt dessa pärlor till huvudstäder på plats!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Fyrahuvudstader9dgr2024.pdf


Avgångstider:
04:25   Oxelösund Järnvägsstation
04:40   Nyköping Brukslagarvägen
05:10   Skärblacka Eskilsvägen 23
05:30   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:05   Linköping Fjärrbussterminal
07:35   Mjölby McDonald´s
07:05   Ödeshög Östgötaporten
07:45   Jönköping M2 (Eurostop)


Valuta: Euro (€), Ungersk Forint (HUF), Tjeckiska Koruna (CZK)


Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Berlin

  Resan börjar i våra hemorter tidig morgon. Vi färdas söderut genom vårt avlånga land och intar ett stopp på lämpligt ställe för möjlighet till frukost och bensträckare. Fortsätter till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. På fina vägar kör vi genom Danmark och i Gedser väntar nästa färja till Rostock i Tyskland. Väl framme på hotellet i utkanten av Berlin intar vi en gemensam middag innan vi somnar gott i skönt bäddade sängar.

 • Dag 2. Berlin - Wien

  Utvilade och fulla av energi efter en välsmakande hotellfrukost tar vi återigen plats i bussen. På snabba vägar passerar vi Dresden och når snart gränsen mellan Tyskland och Tjeckien. Genom Tjeckien förundras vi över det fina landskapet som flyter förbi innan vi når Österrike och pärlornas pärla – Wien! Under kvällen anländer vi till vårt hotell och intar en gemensam middag.

 • Dag 3. Wien

  Frukost serveras på hotellet. Under förmiddagen ger vi oss ut på en stadsrundtur med lokalguide. Vi bjuds en spännande resa genom tid och rum där historiens vingslag tydligt gör sig hörda mellan de vackra byggnaderna till tonerna av äkta wienermusik. Därefter är det fritt fram att utforska Wien på egen hand, en klassisk juvel som med fördel ska upplevas med alla sinnen! Se, lyssna, känn efter, smaka och njut av livet i ”mina drömmars stad”!

  Framåt kvällen samlas vi för en liten utflykt till det mysiga vindistriktet Neustift am Walde i utkanten av Wien som ett avbrott från det hektiska stadslivet. Här intas kvällens middag på den österrikiska tavernan Weingut Fuhrgassl-Huber. Vi tar del av en läcker Heurigenbuffé med traditionella rätter och får även möjlighet att köpa med oss något av deras utmärkta viner som souvenir. Mätta och fyllda av "wiensk gemytlighet" återvänder vi till vårt hotell.

 • Dag 4. Wien - Budapest

  Efter frukost tar vi farväl av Österrikes ståtliga pärla och beger oss till Budapest – ännu en huvudstad som toppar listan för vackraste städer i Europa! Här möts vi av trevliga avenyer och praktfulla byggnader, spännande shopping till förmånliga priser, charmiga caféer och småaffärer, restauranger med goda smaker och flertalet kända sevärdheter. Under eftermiddagen visar en lokalguide oss runt i stadskärnan så vi säkerställer att vi inte går miste om något. Gemensam middag serveras på hotellet.

 • Dag 5. Budapest

  Med färsk inspiration i minnet från gårdagens stadsrundtur har vi större delen av dagen fri till att spendera bäst vi vill på egen hand! En aktivitet är spikad under eftermiddagen vilket är en utflykt med bussen till Hernyák Birtok i Etyek – en unik ekologisk vingård där mysfaktorn alltid är på topp! Vi får en rundvisning av anläggningen och passar givetvis på att även provsmaka deras viner. Tillbaka i Budapest har vi kvällen fri för egna strövtåg.

 • Dag 6. Budapest - Bratislava

  Ny dag och ny huvudstad! Vi sätter oss till rätta på bussen och styr mot Slovakiens Bratislava – även kallad ”skönheten vid Donau”. I denna charmiga stad får vi tid för egna strövtåg bland trevliga gågator kantade av vackra små hus och inbjudande uteserveringar. Passa på att besöka Gamla Stan som är fylld med sevärdheter, promenera längs den gröna allén som sträcker sig mellan Ganymede's Fontän och S:t Martins Katedral, spana in den konstnärliga gatukonsten och hälsa på någon av alla de sceniska statyer som står utspridda i centrum. Gemensam middag serveras på hotellet under kvällen.

 • Dag 7. Bratislava - Prag

  Frukost i magen och sikte mot nästa huvudstad. ”De hundra spirornas stad” Prag välkomnar oss med öppna armar och vi lär känna denna skönhet under ledning av en lokalguide. Vi strosar fram längs de snirkliga små gatorna bland vackra husfasader och känner historiens vingslag samtidigt som vi tar del av trevliga gator och torg som sjuder av liv. Framåt kvällen ser vi solnedgången och förstår varför Prag även kallas ”Den gyllene staden” – kärt barn har många namn! Vi avslutar dagen med en båttur på floden Moldau där vi även bjuds på middagsbuffé och musik.

 • Dag 8. Prag - Rostock

  Med en stärkande frukost i magen sätter vi oss till rätta i bussen och reser mot den folkkära hamnstaden Rostock i norra Tyskland. Vi gör givetvis stopp på lämpliga ställen utmed vägen för rast så vi bibehåller energin på topp. Väl framme checkar vi in på vårt övernattningshotell och intar resans sista gemensamma middag. Tänk så många fina nya upplevelser vi har att diskutera vid middagsbordet!

 • Dag 9. Rostock - Hemorten

  Så var det dags att säga ”Auf wiedersehen” för den här gången. Vi lastar in vårt bagage och rullar ut mot hamnen där vi tar färjan över till Gedser. Susar på snabba vägar genom Danmark och tar färjan från Helsingör tillbaka till Sverige. Efter ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till mat når vi slutligen våra hemorter. Tack för denna gång!

Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-
27/6Atlanterhavsveien och Geirangerfjorden 4 dagarfrån 5 845:-
27/6Bornholm 4 dagarfrån 7 995:-
28/6Puttgarden Bordershopfrån 940:-
29/6Oj då!...en till?! 2 dagarfrån 2 795:-