Skip to main content

Gdansk i juletid 4 dagar

Välkommen till en av de vackraste julmarknaderna i Europa! Det råder en magisk julstämning längs Gdansk charmiga kullerstensgator när de små träbodarna öppnar upp och karusellerna börjar snurra. Bland sagobelysning och festlig atmosfär strosar vi runt och tar del av utsökt mat, unikt hantverk och regionala delikatesser. 
 

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Gdanskijuletid4dgr2024.pdf


Avgångstider:
12:55   Oxelösund Järnvägsstation              
13:10   Nyköping Brukslagarvägen 
12:35   Mjölby McDonald’s
13:00   Linköping Fjärrbussterminal                                
13:40   Skärblacka Eskilsvägen 23                
14:00   Norrköping Resecentrum C3-C6  


Utsideshytter på förfrågan...


Valuta: Zloty (PLN)


Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Karlskrona

  Vi lämnar våra hemorter och kör utmed den svenska östkusten till Karlskrona för ombordstigning på Stena Lines fartyg mot Gdynia. Ombord äter vi julbord tillsammans och har sedan resten av kvällen fri till att spendera som vi själva önskar innan det är kojdags.

 • Dag 2. Gdynia - Gdansk

  En stadig sjöfrukost innan det är dags att kliva iland och styra mot resans destination Gdansk. Här checkar vi in på vårt fyrstjärniga hotell Mercure Gdansk Stare Miasto beläget i Gamla stan och har sedan resten av dagen fri för egna aktiviteter.

  År 2023 hamnade julmarknaden i Gdansk på andra plats i tävlingen "bästa julmarknader i Europa” – detta är vi givetvis exalterade över att få uppleva och slänger oss rakt ut i folkvimlet! Vårt centralt belägna hotell ligger endast en kort promenad från torget Targ Weglowy som anses vara hjärtat av marknaden. Här finner vi dussintals stånd som säljer allt från godis och julgranstillbehör till varma ullstrumpor, hantverk och leksaker. Allt detta i kombination med trädens snöklädda grenar, de tindrande juleljusen och alla glada människor skapar en alldeles speciell julkänsla!

 • Dag 3. Gdansk - Gdynia

  Frukost serveras på hotellet. Färjan hem från Gdynia avgår inte förrän kvällstid så vi har ytterligare en dag på oss att ta del av den gemytliga julmarknaden. Passa på att inhandla den där julklappen som du ångrar att du inte köpte under gårdagen, ta del av det utsökta kulinariska utbudet eller varför inte upptäcka några av stadens sevärdheter. Vid överenskommen tid samlas vi i bussen för att vända mot färjan i Gdynia. Gemensam middag serveras ombord.

 • Dag 4. Karlskrona - Hemorten

  Efter frukost kliver vi av färjan och sätter oss till rätta ombord på vår fina buss för sista etappen mot respektive hemort. Många trevliga minnen och upplevelser rikare tackar vi varandra för denna gång!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

December 2024

5/12Mercure Gdansk Stare MiastoMer än 84 430:-Boka

Hotell

Mercure Gdansk Stare Miasto
Mercure Gdansk Stare Miasto
Mercure Gdansk Stare Miasto - 4-stjärnigt hotell - Centralt beläget i Gamla stan - Modernt inredda rum https://all.accor.com...
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-