Skip to main content

Lars Lerin

På denna trevliga resa besöker vi Värmland och två intressanta och aktuella besöksmål. Vi börjar med Alsters Herrgård, Gustaf Frödings minnesgård. Och avslutar med Lars Lerins utställning på Sandgrund. En av Sveriges mest kända konstnärer som vi också sett en hel del av på TV.

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/LarsLerin2024.pdf

Avresetider:
07:00 Skärblacka, Eskilsvägen 23
07:20 Norrköping, Resecentrum C3-C6
07:55 Linköping Fjärrbussterminal

Valuta: Svenska kronor (SEK)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Karlstad

    Resan startar från våra hemorter till Askersund där vi stannar till för lite förmiddagskaffe på Sveas Tutingen, som ligger på torget i Askersund och är ett uppskattat resmål med fikagäster från hela Sverige.

    Nästa mål på resan är Alsters Herrgård, det var här diktaren Gustaf Fröding föddes år 1860. Herrgården drivs idag som en minnesgård över Gustaf Fröding, vår guide möter upp oss för att visa oss runt och berätta om Gustaf Frödings liv och dikter.
    Här äter vi även vår lunch för dagen, innan vi åker vidare till nästa besök som är Sandgrund, där Lars Lerin har sin utställning. Han har sedan 2012 egen konsthall i Sandgrund som lockar besökare från hela Sverige. Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellmålare! Utöver alla utställningar har han även gett ut konstböcker och barnböcker. Här får vi en guidad visning. På hemväg blir det busskaffe innan vi återvänder till våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

September 2024

17/9 
Garanterad avgång!
2985:-Boka