Skip to main content

Tyska vinvägar 6 dagar

Idag tillhör Tyskland ett av världens bästa vinländer och i sydvästra delen av landet hittar vi Tysklands Toscana - Pfalz! Vinregionerna Franken och Württemberg stoltserar också med utsökta viner och vackra vägar kantade av borgar och pittoreska byar. Följ med på en resa genom romantiska vindistrikt och låt dina sinnen fröjdas.

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Tyskavinvagar6dgr2022.pdf

Valuta: Euro (€)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Hannover

  Välkomna ombord, gör det bekvämt för er så ger vi oss i väg mot nya äventyr! Vi gör stopp för möjlighet till lite frukostfika i Småland innan vi via Öresund når vårt grannland Danmark. Tjugo mil och tre öar senare är det dags för färjan över till Tyskland. Siluetterna av Hansastäderna Lübeck och Hamburg passerar revy innan vi framåt kvällen når trakten kring Hannover. Incheckning och gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2. Hannover - Rothenburg ob der Tauber

  Vi börjar dagen på snabba motorvägar, passerar de beryktade Kasselbackarna när vi kör igenom delstaten Hessen. När vi skymtar den ståtliga residensstaden Würzburg har vi nått in i Frankenland känt för sina viner tappade på platta rundmagade flaskor kallade Bocksbeutel. Nu närmar vi oss Tysklands mest älskade turistväg, Romantische Strasse. Kantad av vinodlingar, medeltida städer och byar, mäktiga slott och borgar leder den hela vägen ner till Alperna. En av de mest berömda orterna utmed romantiska vägen är vårt mål för dagen. Rothenburg ob der Tauber är som en målning hämtad ur sagoboken. Här ska vi övernatta på Gasthof Rappen med anor tillbaka till 1600-talet. Innan vi intar hotellet provar vi Frankiska viner på Glocke Weingut. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3. Rothenburg ob der Tauber - Bad Dürkheim

  Idag bär det av mot den vackra Neckardalen. En bit in i dalen ligger Burg Hornberg som generationer av ädel börd besökt och idag är det vår tur att smaka Hornbergdruvornas välkända gomfröjd. Den legendariske riddaren Götz med ”järnnäven” innehade borgen i nästan ett halvt sekel och gjorde dess viner så kända och berömda att de såldes ända bort till det kejserliga hovet i Wien. Efter vinprovningen blir det tid att handla med sig lite av godsakerna som står till buds i borgens butik. Vi fortsätter följa den romantiska Neckardalen och gör uppehåll för lunch. När vi passerat drottningens födelsestad Heidelberg når vi Rhen och korsar den mäktiga floden. Pfalz är ett mycket gammalt vinområde, det odlades vin här redan innan romarnas ankomst. Vingårdarna ligger parallellt med floden Rhen men sträcker sig inte ned till dess stränder. Omgiven av välkända vinodlingar och med sin tusenåriga historia är Bad Dürkheim en underbar liten stad utmed vinvägen. Här checkar vi in för två nätter på vårt hotell beläget mitt i stan.

  Gemensam middag äter vi på Dürkheimer Fass. 1934 lät vinodlare Fritz Keller tillverka världens största vinfat med en diameter av 13,5 m som rymmer 1,7 miljoner liter. Idag hyser det gigantiska vinfatet en restaurang där vi ikväll äter middag.

 • Dag 4. Tyska vinvägen

  Ett mjukt böljande vinlandskap, frodiga fruktträdgårdar, skogsbeklädda berg med fridfulla dalar och porlande bäckar, lägg sen till ett medelhavsliknande klimat – det är Deutsche Weinstrasse, Tysklands äldsta och mest kända turistled! Vi startar dagen med besök på vingården Zumstein där de i över 250 år vårdat den Pfalziska vinkulturen. Vi provsmakar fem av deras goda viner innan vi fortsätter på den inslagna vinvägen… Hos den tidigare kungliga hovleverantören Fitz-Ritter mitt i Bad Dürkheim provar vi under kvällen högklassiga viner. Stolt berättar de om sin vingård och om utnämningen Bästa Ekologiska vita vin 2021. Efter avslutat besök promenerar vi tillbaka till vårt hotell för gemensam middag.

 • Dag 5. Bad Dürkheim - Ahrensburg

  En tidig revelj och stadig frukost innan vi beger oss norröver. Tyskland har många vackra turistvägar och utmed två av dem, Sagovägen och Korsvirkesvägen, mitt i Tyskland bland trolska skogar ligger den lilla medeltida korsvirkesstaden Hannoversch Münden. Där floderna Werra och Fulda möts för att bilda Weser gör vi uppehåll för lite promenad och lunch på egen hand. Mätta och belåtna fortsätter vi till Ahrensburg strax norr om Hamburg. Ett stenkast från slottet vid det gamla torget ligger vårt hotell.

 • Dag 6. Ahrensburg - Hemorten

  Så var det dags att lasta in bagaget för sista gången på denna resa. Tillbaka genom Danmark och upp genom Sverige. Åter på våra hemorter framåt kvällen lastar vi varsamt ur våra ”souvenirer”. Tack för den här resan och på återseende!

Resekalender
29/11Gekås Ullaredfrån 295:-
29/11Rostock i juletid 3 dagarfrån 3 860:-
1/12Hannover och Goslar i juletid 4 dagarfrån 4 595:-
2/12Lübeck i juletid 3 dagarfrån 3 995:-
2/12Puttgarden BorderShopfrån 895:-