Skip to main content

Tyska vinvägar 6 dagar

Idag tillhör Tyskland ett av världens bästa vinländer och i sydvästra delen av landet hittar vi Tysklands Toscana – Pfalz, landets näst största vinregion! Här blandas natursköna vyer med vackra vingårdar och charmiga städer där utsökta viner och kulinariska läckerheter alltid finns på menyn. Vinregionerna Franken och Württemberg stoltserar också med utsökta viner samt vackra vägar kantade av borgar och pittoreska byar. Följ med på en resa genom romantiska vindistrikt och låt dina sinnen fröjdas!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Tyskavinvagar6dgr2024.pdf


Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation
05:10   Nyköping Brukslagarvägen
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:35   Linköping Fjärrbussterminal
07:05   Mjölby McDonald´s
07:35   Ödeshög Östgötaporten
08:15   Jönköping M2 (Eurostop)


Valuta: Euro (€)


Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Hannover

  Välkomna ombord, gör det bekvämt för er så ger vi oss i väg mot nya äventyr! Vi gör stopp för möjlighet till lite frukostfika i Småland innan vi via Öresund når vårt grannland Danmark. Tjugo mil och tre öar senare är det dags för färjan över till Tyskland. Siluetterna av Hansastäderna Lübeck och Hamburg passerar revy utanför bussfönstret innan vi når trakten kring Hannover. Incheckning och gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2. Hannover - Rothenburg ob der Tauber

  Vi börjar dagen på snabba motorvägar, passerar de beryktade Kasselbackarna när vi kör igenom delstaten Hessen. När vi skymtar den ståtliga residensstaden Würzburg har vi nått in i Frankenland känt för sina viner tappade på platta rundmagade flaskor kallade Bocksbeutel. Nu närmar vi oss Tysklands mest älskade turistväg
  – Romantische Strasse. Kantad av vinodlingar, medeltida städer och byar, mäktiga slott och borgar leder den hela vägen ner till Alperna. En av de mest berömda orterna utmed romantiska vägen är vårt mål för dagen, Rothenburg ob der Tauber är som en målning hämtad ur sagoboken! Här skall vi övernatta på Hotel Rappen med anor tillbaka till 1600-talet. Innan vi intar hotellet provar vi Frankiska viner på Glocke Weingut. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3. Rothenburg ob der Tauber - Neustadt an der Weinstrasse

  Idag bär det av mot den vackra Neckardalen. Den familjeägda vingården Weingut Berthold blir vårt första stopp. Här har man varit dedikerad till vinodling med passion i generationer vilket vi givetvis vill både höra om under en rundvisning och få smaka på under en vinprovning. Efter detta blir det tid att handla med sig lite av godsakerna som står till buds i butiken. Vi fortsätter sedan följa den romantiska Neckardalen. När vi passerat drottning Silvias födelsestad Heidelberg når vi Rhen och korsar den mäktiga floden. Pfalz är ett mycket gammalt vinområde, det odlades vin här redan innan romarnas ankomst. Vingårdarna ligger parallellt med floden Rhen men sträcker sig inte ned till dess stränder. I denna fantastiska vinregion, omgiven av välkända vinodlingar, finner vi Neustadt an der Weinstrasse som kommer bli vårt ”hem” för kommande två nätter. Vi checkar in och blir serverade en välsmakande middag i hotellets restaurang.

 • Dag 4. Tyska vinvägen

  Ett mjukt böljande vinlandskap, frodiga fruktträdgårdar, skogbeklädda berg med fridfulla dalar och porlande bäckar samt ett medelhavsliknande klimat – det är Deutsche Weinstrasse, Tysklands äldsta och mest kända turistled! Vi startar dagen med att besöka vingården Kimich i den charmiga vinstaden Deidesheim. Grundaren Andreas Kimich kom till Tyskland från Alsace i Frankrike och gifte sig med en förmögen änka som ägde flertalet vingårdar. Då Andreas bar på både tekniker och kunskaper inom vinproduktion kunde nu Weingut Kimich sättas på kartan. Detta och vad som har hänt sedan dess får vi säkert höra mer om under en trevlig provsmakning.

  Vi fortsätter nu längs vinvägen till nästa gård – den tidigare kungliga hovleverantören Fitz-Ritter i Bad Dürkheim. Här provar vi högklassiga viner och får höra dem stolt berätta om sin vingård och om utnämningen ”Bästa Ekologiska vita vin 2021”. Efter avslutat besök promenerar vi över gatan till den unika restaurangen Bad Dürkheimer Fass för att inta en läcker trerätters middag. År 1934 lät vinbonden och tunnbindaren Fritz Keller tillverka världens största vinfat med en diameter av 13,5 meter som rymmer 1,7 miljoner liter, idag utgör denna jättetunna väggar och tak till restaurangen vi nu skall äta i. Efter middagen återvänder vi till vårt hotell i Neustadt an der Weinstrasse.

 • Dag 5. Neustadt an der Weinstrasse - Hamburg

  En tidig revelj och stadig frukost innan vi beger oss norröver. Tyskland har många vackra turistvägar och utmed två av dem, Sagovägen och Korsvirkesvägen, mitt i Tyskland bland trolska skogar ligger den lilla medeltida korsvirkesstaden Hannoversch Münden. Där floderna Werra och Fulda möts för att bilda Weser gör vi uppehåll för lite promenad och lunch på egen hand. Mätta och belåtna fortsätter vi till stadsdelen Billstedt öster om Hamburgs centrala delar. Här checkar vi in på vårt hotell där bäddade sängar och middag väntar.

 • Dag 6. Hamburg - Hemorten

  Så var det dags för hemresa. Vi lastar in bagaget och oss själva i bussen för att sedan ta sikte mot Puttgarden där vi skall ta färjan över till Rödby i Danmark. På snabba vägar tar vi oss till Helsingör och nästa färja som tar oss tillbaka till Sverige. Efter ett stopp på lämpligt ställe för rast når vi slutligen våra hemorter. När vi varsamt lastat ur våra ”souvenirer” tackar vi varandra för den här gången!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

September 2024

23/9Logi Tyska vinvägar 6 dagarMer än 89 570:-Boka

Hotell

Logi Tyska vinvägar 6 dagar
Logi Tyska vinvägar 6 dagar
Wyndham Hannover Atrium - 4-stjärnigt hotell - Relaxavdelning bestående av jacuzzi och bastu (OBS! Entréavgift tillkommer) http://www.wyndhamhotels.com Hotel Rappen Rothenburg ob der Tauber - 4-stjär...
Resekalender
24/2Moulin Rouge musikalfrån 1 895:-