Skip to main content

Tyska vinvägar 6 dagar

"Ein Prosit der Gemütlichkeit”! Vi möts av ett naturskönt landskap med vackra vyer över floden Rhen kantad av vinfält. Det milda klimatet ger goda förutsättningar för utmärkta viner. Följ med oss längs tyska vinvägar där vi stiftar bekantskap med stolta vinproducenter som låter oss smaka på deras utsökta viner!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Hannover

Vi åker från våra hemorter och tar en rast på lämpligt ställe någonstans i Småland. Färden fortsätter sedan ner mot Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör, vidare genom Danmark till Rödby där nästa färja väntar. Väl i Tyskland passerar vi hansestäderna Lübeck och Hamburg för att under kvällen nå residensstaden Hannover. Vi checkar in på vårt övernattningshotell och intar en gemensam middag innan vi somnar gott i sköna sängar.

Dag 2. Hannover - Rothenburg ob der Tauber

Efter frukost återtar vi våra platser i bussen och kör söderut. Landskapet förändrar sig och den nordtyska slätten övergår till ett mer kuperat när vi passerar sagostäderna Göttingen och Kassel. När vi tillslut når dagens mål, som är den medeltida och vackra staden Rothenburg ob der Tauber, besöker vi Glocke Weingut und Hotel och bjuds på vinprovning. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 3. Rothenburg ob der Tauber - Bad Dürkheim

Laddade med en tysk frukost i magen väntar oss en ny dag med nya äventyr! Under förmiddagen anländer vi till Erlenbach och besöker vinproducenten Johannes Deppisch där vi ska vandra genom vinfälten och provsmaka druvornas ädla droppar!

Resan fortsätter genom ett naturskönt område och snart når vi huvudorten i vindistriktet Pfalz – Neustadt an der Weinstrasse som är en höjdpunkt på den ”tyska vinvägen”. Neustadt och dess nio vinbyar utgör tillsammans ett av de största vinproducerande samhällena i Tyskland. Stadskärnan är dessutom en riktig arkitekturhistorisk juvel med många vackra byggnader. Här ges vi lite tid till att på egen hand strosa runt och upptäcka staden innan vi styr vidare mot Bad Dürkheim som blir vårt ”hem” två kommande nätterna. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 4. Utflykt till Neustadt an der Weinstrasse

Frukost serveras på hotellet. Dagens första destination blir Weingut Zumstein där vi bjuds på en trevlig vinprovning. Efter detta beger vi oss till Neustadt an der Weinstrasse igen för att bekanta oss lite mer med staden. Bland vackra korsvirkeshus, romantiska gränder och gårdar hänförs vi av dess unika charm och utbringar ”Ein Prosit der Gemütlichkeit” eller två!

Vi åker tillbaka till Bad Dürkheim för att framåt kvällen besöka Weingut Fitz-Ritter und Sektkellerei. Vi testar fina viner och får en intressant rundvisning. Vi avslutar sedan med en välsmakande 3-rätters middag på Bad Dürkheimer Weinfass. Efter en trevlig kväll i glada vänners lag återvänder vi till hotellet för en god natts sömn.

Dag 5. Bad Dürkheim - Ahrensburg

Efter frukost är det dags att på snabba vägar bege oss norrut igen. Städer som Frankfurt am Main, Kassel, Göttingen, Hannover och Hamburg passeras. Strax norr om Hamburg hittar vi Ahrensburg och ett stenkast från slottet vid det gamla torget ligger vårt hotell. Vi checkar in och intar därefter en gemensam middag.

Dag 6. Ahrensburg - Hemorten

En sista frukost intas på hotellet. Vi susar förbi Hansans drottning Lübeck för att i Puttgarden ta färjan över till Rödby. Rullar vidare genom Danmark till Helsingör där nästa färja väntar på att ta oss till Helsingborg. Fortsätter sedan norrut och efter ett stopp på lämpligt ställe för rast når vi våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Tyskavinvagar2020.pdf
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
7/10Logi Tyska vinvägar 6 dagarMer än 87 380:-Boka

Hotell

Logi Tyska vinvägar 6 dagar
GHOTEL hotel & living Hannover http://www.ghotel-group.de Hotel & Gasthof Zum Rappen / Topplerhaus http://www.hotel-rappen-rothenburg.com ACHAT Premium Bad Dünkheim http://www.achat-hotels.com Hotel a...
Resekalender
17/7Puttgarden BorderShopfrån 795:-