Skip to main content

Taxinge Slott i juletid

Varmt välkommen till Taxinge Slott och Sveriges största julmarknad! Här möter du några av landets bästa hantverkare. Ta dig tid att botanisera bland deras fantastiska handtillverkade produkter och lös julklappsbestyren på en och samma dag. Du hittar även hemystad ost, korvar, sylta, skinka, bröd, sill, lax och andra godsaker som hör julen till på denna trevliga marknad. Den som har varit här en gång kommer mer än gärna tillbaka!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/TaxingeSlottijuletid2023.pdf
 

Avgångstider:
07:10   Skärblacka Eskilsvägen 23
07:50   Linköping Fjärrbussterminal
08:30   Norrköping resecentrum C3-C6   
09:20   Nyköping Brukslagarvägen 
 

Valuta: Svenska Kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Tips! Glöm inte ta med kylförvaring på resan om du planerar handla charkvaror eller liknande från mässan.

  • Vi åker från våra hemorter till Taxinge Slott. Väl framme serveras vi kaffe med julskinksmörgås och saffransbulle på slottet (som även kallas för ”Kakslottet”). De är kända för sitt välsmakande bröd, bakelser och smörgåsar.

    Därefter ger vi oss ut bland marknadsborden som står uppställda. Här har ca. 130st av Sveriges bästa hantverkare samlats för att visa upp sina handtillverkade produkter. Under julmässan har du också tillfälle att handla alla julbordets delikatesser.

    Efter en dag fylld med hantverk, julmat, julmusik, och framför allt julstämning intar vi bussen vid kl. 16:00 för att nöjda och belåtna bege oss hemåt igen.

Karta

Resekalender
23/4Gekås Ullaredfrån 340:-
26/4Burg 3 dagarfrån 3 995:-
26/4Puttgarden Bordershopfrån 940:-
26/4Rostock 3 dagarfrån 3 295:-
2/5Påskliljorna i Fageråsfrån 745:-