Skip to main content

Geilo med Flåmsbanan 4 dagar

Image: Visit Flåm / Sverre Hjørnevik

Branta berg, dundrande vattenfall, smala dalar, snöklädda berg och fjällgårdar som liksom klänger sig fast utmed bergssidorna – välkommen till Fjord Norge! Denna resa tar dig med på en av världens mest spektakulära tågresor där vi upplever sagolikt vacker natur ombord på Flåmsbanan, en av världens brantaste järnvägssträckor på normalspår och ett riktigt mästerverk inom norsk ingenjörskonst.

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/GeilomedFlamsbanan4dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
05:05   Oxelösund Järnvägsstation
05:20   Nyköping Brukslagarvägen   
06:10   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:30   Skärblacka Eskilsvägen 23
07:05   Linköping Fjärrbussterminal
07:35   Mjölby McDonald’s
 

Valuta: Norska Kronor (NOK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Geilo

  När vi satt oss till rätta i vår fina buss tar vi sikte mot Norge. Det blir uppehåll för möjlighet till fika och lunch på lämpliga platser under resans gång. Efter att vi rundat Oslofjorden viker vi av norrut och fortsätter längs Hallingdalen förbi Gol och framåt kvällen når vi den charmiga fjällbyn Geilo. Här checkar vi in på mysiga och traditionsrika Geilo Hotel och blir serverade en gemensam middag.

 • Dag 2. Kjeåsen och Hardangervidda

  Efter frukost styr vi västerut över Europas största högfjällsplatå Hardangervidda. Vi åker ovanför trädgränsen men när vi närmar oss Eidfjord åker vi ner en bit för att följa den 4 kilometer långa vägen upp till Kjeåsen, en av världens mest avsides gårdar belägen 600 meter upp på en fjällsida. Väl uppe följer vi en stig som leder fram mot gården där har vi chans att beskåda den från tomtgränsen då detta är en privat egendom. Vi hör om livet här uppe och släkten Wiik som bott här i generationer. Därefter beger vi oss till Hardangervidda Natursenter som är ett mycket intressant natur- och kulturhistoriskt museum. Under återresan mot Geilo stannar vi till vid imponerande Vöringsfossen som är ett av landets mest kända och mäktigaste vattenfall, ett perfekt avslut på denna härliga utflykt!

 • Dag 3. Flåmsbanan

  Idag blir det både buss, tåg och båt! Efter en tidig frukost på hotellet beger oss till Flåm där vår första aktivitet för dagen väntar, nämligen en av de vackraste tågsträckorna i världen – Flåmsbanan! De slingrande tunnlarna som löper in och ut genom bergen är resultatet av det djärvaste och skickligaste järnvägsbygget i norsk historia. Tillbaka i Flåm får vi lite tid till lunch innan det är dags att stiga ombord på en trevlig båttur på två av världens vackraste och mest dramatiska fjordar – Aurlandsfjorden och Näröyfjorden. Vi passerar fantastiska naturscenerier och får den ena wow-känslan efter den andra. Efter en dag med många intryck samlas vi vid middagen och delar med oss av våra upplevelser.

 • Dag 4. Geilo - Hemorten

  Vi intar en stärkande frukost innan vi sätter oss till rätta i bussen för att styra hemåt igen. Vi gör stopp på lämpligt ställe under vägen för möjlighet till något att äta. Åter i våra respektive hemorter tackar vi varandra för den här gången!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Augusti 2024

5/8Geilo Hotel
Garanterad avgång!
Mer än 86 240:-Boka

Hotell

Geilo Hotel
Geilo Hotel
Geilo Hotel - 3-stjärnigt hotell - Centralt beläget - Nyrenoverade rum - Restaurang med panoramautsikt över Ustedalsfjorden och Geilolias vackra skidbackar http://www.geilohotel.no...
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-