Skip to main content

Geilo med Flåmsbanan 4 dagar

Uppe i fjällnaturen runt Geilo är luften frisk och klar, utsikten hänförande och naturupplevelserna många! Vi åker på Flåmsbanan som är en av världens vackraste tågsträckor och en av de största attraktionerna i Norge. Under denna tågresa passerar vi hisnande landskap, branta klippor och förtrollande vattenfall. Vi besöker även den unika gården Kjeåsen, belägen 600 meter över Simadalsfjorden.

Foto: Visit Flåm / Sverre Hjørnevik

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Geilo

Vi lämnar våra hemorter och reser västerut, passerar Norges huvudstad Oslo och fortsätter sedan genom Hallingdal upp mot fjällvärlden. Vi gör ett stopp under dagen på lämpligt ställe för möjlighet till kaffe och lunch. Väl framme i Geilo checkar vi in på vårt hotell Bardöla Höyfjellshotell och gör oss ”hemmastadda”. Efter en lång resdag smakar middagen alldeles utmärkt.

Dag 2. Utflyktsdag

Efter frukost väntar oss en riktigt spännande och intressant dag! Vi åker västerut och kommer till Eidfjord omgivet av imponerande bergsformationer. En lokalguide tar oss med till Kjeåsen och berättar om gården och släkten som bott här i generationer. Senare på eftermiddagen besöker vi Hardangervidda Natursenter som är ett natur- och kulturhistoriskt museum. Vi återvänder sedan till Geilo och stannar till vid den imponerande Vöringsfossen – ett av landets mäktigaste vattenfall! Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 3. Flåmsbanan

Idag ska vi uppleva Flåmsbanan! Vi åker på en av Norges vackra högfjällsvägar från Hol till Aurland. Framme i Flåm stiger vi ombord på tåget som tar oss tur och retur genom Flåmsdalen. Under resan berättar en högtalarröst om vad vi passerar och tåget stannar till på utvalda platser så att man kan fotografera. Naturscenerierna fortsätter när vi ger oss ut på en båttur från Flåm till Gudvangen. Vi seglar på Aurlandsfjorden som är en förgrening av världens längsta fjord – Sognefjorden. Bussen väntar på oss i Gudvangen och vi åker tillbaka till hotellet där en gemensam middag serveras på kvällen.

Dag 4. Geilo - Hemorten

Efter frukost är tiden inne för att lämna Geilo. På olika vägar reser vi nu österut till våra hemorter. Vi stannar även denna gång på lämpligt ställe för möjlighet till något att äta.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/GeilomedFlamsbanan2019.pdf
 

Valuta: Norska kronor (NOK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Hotell

Bardöla Höyfjellshotell
Bardöla Höyfjellshotell http://www.bardola.no
Resekalender
19/7DIGGILOO 2 dagarfrån 2 995:-
26/7Puttgarden BorderShopfrån 780:-
26/7Skagen 3 dagarfrån 3 630:-
2/8Puttgarden BorderShopfrån 780:-
4/8Österrike med Bernina-Expressen 8 dagarfrån 8 950:-