Skip to main content

Hannover och Goslar i juletid 4 dagar

Hannover erbjuder ett flertal julmarknader och är ett ”Eldorado” för alla julälskare. Den traditionella och historiska julmarknaden breder ut sig i kvarteren runtom Marknadskyrkan i gamla stan med de övriga inom räckhåll. Vid foten av de omtyckta Harzbergen och dess skogar ligger den medeltida kejsarstaden Goslar, ”rik” och oemotståndlig.

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/HannoverGoslarijuletid4dgr2022.pdf


Information om hotellet:
4-stjärnigt centralt hotell beläget endast 5min promenad från den stora gågatan. Det finns även gott om förbindelser i närheten såsom buss och tunnelbana som gör att man snabbt och enkelt kan nå stadens delar. 


Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Hannover

  Tidig morgon ger vi oss i väg och lagom när dagsljuset tar över gör vi uppehåll för möjlighet till frukost någonstans i Småland. Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden når vi piraternas ö Fehmarn som vi skyndsamt lämnar för att ta sikte på Niedersachsens huvudstad Hannover. Väl framme checkar vi in på vårt centralt belägna hotell och blir serverade en gemensam middag innan vi somnar gott i skönt bäddade sängar.

 • Dag 2. Hannover

  Mercure Hotel Mitte ligger endast en kort promenad från kvarteren där de omfattande julmarknaderna breder ut sig. En höjdpunkt bland de olika marknaderna tycker många är den ”Finska julbyn” med lappkåta och specialiteter som rökt lax och ”glögi”. Om inte de över 150st julpyntade bodarna eller hantverkarna i historiska kläder givit dig tillräckligt med inspiration till julklappar så erbjuder även Hannover shopping i världsklass. Specialbutiker och gallerior, allt inom promenadavstånd!

 • Dag 3. Utflykt till Goslar

  Idag besöker vi ett av Tysklands världsarv Goslar som med sina korsvirkeshus, vackra rådhus och spännande historier bjuder in i till en alldeles ljuvlig julmarknad med upplyst granskog, brinnande facklor, ljuv musik och doftande läckerheter.

 • Dag 4. Hannover - Hemorten

  Efter några härliga dagar är det dags att åka hemåt och fortsätta förberedelserna inför julen. Vi åker tillbaka samma väg som vi kom med stopp på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till något att äta. Väl åter i våra hemorter önskar vi varandra en fortsatt God Jul och på återseende!

Resekalender
9/12Eksjö julmarknadfrån 465:-
9/12Gekås Ullared (långdag)från 360:-
14/12Gekås Ullaredfrån 340:-
14/12Hamburg och Stade i juletid 4 dagarfrån 5 495:-
15/12Schwerin i juletid 3 dagarfrån 3 595:-