Skip to main content

Österlen 3 dagar

En bit av paradiset och vacker som en tavla med böljande backar, utsikt över hav och land har Österlen dessutom blivit ett Mecka för de som vill röra sig i författarnas fotspår. Njut av musten från de berömda äppelodlingarna, vandra i Kurt Wallanders fotspår, känn doften från havet och rökerierna

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Osterlen3dgr2021.pdf
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Simrishamn

    Vi startar tidig morgon från våra hemorter och gör uppehåll för fika och lunch utmed vägen. Framåt sen eftermiddag når vi Simrishamn som med sitt livliga hamnstråk, trevliga gågator och mysiga gränder kantade av skånelängor är Österlens huvudstad. Vi bor på Hotel Svea beläget precis vid havet. Här serveras gemensam middag bägge kvällarna.

  • Dag 2. Österlen runt

    Dagen inleds i Kivik och med besök i musteriets ”Äpplets Hus”. Här smakar vi av den goda musten, promenerar bland träden och kanske passar ni på att köpa med lite god marmelad och äppelmust hem. Brösarps backar – den norra porten till Österlen är inte bara hemvist för Bregottfabriken utan har även fungerat kuliss i filmerna Äppelkriget och Bröderna Lejonhjärta, kan det bli vackrare än i Nangijala? Nästa stopp korsvirkesstaden Ystad – ett skånskt kulturarv men också ett filmlandskap där Mankells poliskommissarie Kurt Wallander löser mystiska mordfall! Här blir tid för egna strövtåg och lunch. När Kurt Wallander vill tänka ostört beger han sig till Ales stenar och så gör även vi… För den som inte vill promenera upp till Sveriges egna Stonehenge bjuder det förtrollande lilla fiskeläget Kåseberga in till besök i fiskrökeriet och konstbodarna. Färden fortsätter utmed kusten med några av Sveriges vackraste stränder där sanden är lika vit som på öarna i Västindien… vi njuter hela vägen tillbaka till Simrishamn.

  • Dag 3. Simrishamn - Hemorten

    Efter frukost är det dags att ta farväl och tacka Skåne för denna gång. Vi väljer lite andra vägar hem än på hitresan. Lagom till förmiddagskaffet hälsar vi på Kristina och Karl Oskar i Karlshamn. Uppehåll för lunch blir det utmed vägen genom Småland innan vi är åter i våra respektive hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Oktober 2021

8/10Hotel Svea SimrishamnFullbokad, väntelista3 190:-Boka på väntelista

Hotell

Hotel Svea Simrishamn
Hotel Svea Simrishamn http://www.hotellsvea.se
Resekalender