Skip to main content

Österlen 3 dagar

En bit av paradiset och vacker som en tavla med böljande backar, utsikt över hav och land har Österlen blivit ett Mecka för de som vill röra sig i författarnas fotspår. Under denna resa får vi möjlighet att njuta av musten från de berömda äppelodlingarna, provsmaka svenskproducerat vin och kryddar även tillvaron med ett besök på Österlenkryddor i Köpingebro. Känn doften från havet, bländas av de vackra omgivningarna och låt Österlens magi verka!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Osterlen3dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
06:50   Oxelösund Järnvägsstation
07:05   Nyköping Brukslagarvägen
07:35   Skärblacka Eskilsvägen 23
07:55   Norrköping Resecentrum C3-C6
08:30   Linköping Fjärrbussterminal
09:00   Mjölby McDonald´s
09:30   Ödeshög Östgötaporten
10:10   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Svenska Kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Simrishamn

    Vi reser från våra hemorter och sätter sikte mot Brösarps backar – den norra porten till Österlen! Detta är inte bara hemvist för Bregottfabriken utan har även fungerat som kuliss i filmerna Äppelkriget och Bröderna Lejonhjärta. Fritiof Nilsson Piraten spenderade gärna somrarna i Kivik. Här besöker vi Äpplets Hus och botaniserar bland muster, cider och andra drycker direkt från musteriet. Låt dig inspireras och köp med en smak av Österlen hem. Nu åker vi de sista milen till Simrishamn som med sitt hamnstråk, trevliga gågator och mysiga gränder kantade av skånelängor är Österlens huvudstad. Här bor vi bra på Hotell Svea beläget precis vid havet. Gemensam middag serveras på hotellet.

  • Dag 2. En smakfull dag för alla sinnen på Österlen

    När Kurt Wallander vill tänka ostört beger han sig till Ales stenar – och så gör även vi! För den som inte vill promenera upp till Sveriges egna Stonehenge bjuder det lilla fiskeläget Kåseberga in till besök i bland annat fiskrökeriet. Färden hit går längs kusten med några av Sveriges vackraste stränder där sanden är lika vit som öarna i Västindien. Vi fortsätter till Österlenkryddor för provsmakning bland ljuvliga dofter. Turen går vidare till Maria och ”det lilla matstället på slätten”, Österlen Kokkonst. Här serveras lunch tillagad från grunden enligt gamla traditioner med själ och hjärta i köket på den gamla Skånegården. På det vackra Haväng med böljande fält har Skepparps Vingård skapat en naturlig mötesplats för dryckeshantverk på Österlen och i det nya vinlandet Sverige. Vi kikar ini vinets förtrollande värld och vad vore väl ett besök på en vingård utan provsmakning? Med alla sinnen fyllda återvänder vi till vårt hotell för gemensam middag.

  • Dag 3. Simrishamn - Hemorten

    Med en stärkande hotellfrukost i magen packar vi in vårt bagage och oss själva i bussen för att sedan åka till vackra Bosjökloster med rötter från 1100-talet. Idag ägs och drivs slottet med tillhörande trädgårdar av familjen Bonde. Här blir vi serverade en sopplunch och har sedan tid för att på egen hand promenera i omgivningarna. Efter detta trevliga besök fortsätter vi hemresan till respektive hemort. Tack för denna gång!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Augusti 2024

23/8Hotel SveaMer än 84 530:-Boka

Hotell

Hotel Svea
Hotel Svea
Hotel Svea - 3-stjärnigt superior hotell - Beläget mitt i pittoreska Simrishamn med sina unika små butiker och sitt myllrande konstnärsliv - I hotellets restaurang serveras måltider med lokalproducera...
Resekalender
28/5Gekås Ullaredfrån 340:-