Skip to main content

Rostock i juletid 3 dagar

Varje år i slutet av november seglar självaste jultomten upp på Warnowfloden och inviger en av norra Tysklands största och vackraste julmarknader – Rostocker Weihnachtsmarkt! Marknadsstånd fyller gågatan från Kröpeliner Tor till Neuer Markt där karusellerna snurrar och doften av mat och dryck får det att vattnas i munnen, magiskt och vackert som i en julsaga!

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Rostockijuletid3dgr2022.pdf
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Rostock

  Tidig morgon sätter vi oss till rätta på bussen och lämnar våra hemorter. Vi gör uppehåll för bensträckare och möjlighet till frukost utmed vägen ner mot Helsingborg, tar sedan färjan över sundet och efter ett par timmar på danska motorvägar når vi hamnstaden Gedser varifrån färjan till Rostock avgår. Överfarten tar knappt 2 timmar. Ombord finns butiker och restauranger. Väl framme i Rostock rullar vi iland och kör direkt till vårt centralt belägna Penta Hotel bara några kliv från gågatan och marknadsstånden. Incheckning och gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2. Rostock

  Först frukost sen ger vi oss ut i vimlet och njuter av julmarknaden och allt den har att erbjuda! Strosa runt bland alla marknadsstånd med hantverk, leksaker, glühwein, korv, rostade mandlar och andra lokala delikatesser som hör högtiden till. Känn hur den sanna julstämningen infinner sig bland alla juleljus och stämningsfull musik.

  För dig som vill höra mer om denna spännande gamla Hansastad och dess sevärdheter erbjuds möjlighet att följa med vår reseledare på en liten promenad genom gamla stan.

 • Dag 3. Rostock - Hemorten

  Med en stärkande hotellfrukost i magen intar vi våra platser i
  bussen och åker tillbaka ut till hamnen. Vi återvänder samma väg vi kom och efter ett stopp på lämpligt ställe för möjlighet till något att äta når vi slutligen våra hemorter. Med fina minnen från resan och massor av julklappar i bagaget säger vi tack för denna gång till varandra – på återseende!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

November 2022

29/11Pentahotel RostockMer än 83 860:-Boka

December 2022

9/12Pentahotel RostockMer än 83 860:-Boka

Hotell

Pentahotel Rostock
Pentahotel Rostock
Pentahotel Rostock http://www.pentahotels.com
Resekalender
12/8Puttgarden BorderShopfrån 895:-
15/8Gotland 4 dagarfrån 5 190:-