Skip to main content

Stralsund med Rügen 4 dagar

Följ med oss till svenskstaden Stralsund! Här är historiens vingslag påtagliga i de charmiga gränderna i Gamla Stan och mysfaktorn är hög. Vi gör även ett besök på den natursköna ön Rügen en av dagarna och får då uppleva vackra vyer, vita stränder och trevliga sevärdheter.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Stralsund

Resan startar tidig morgon från våra hemorter och går söderut. På lämpligt ställe stannar vi för rast och möjlighet till frukost. Turen fortsätter ner till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör, färdas sedan vidare genom Danmark till Rödby för att ta nästa färja till Puttgarden. Med fast mark under hjulen styr vi mot svenskstaden Stralsund och vårt hotell där vi checkar in och intar en gemensam middag.

Dag 2. Stralsund

Frukost serveras på hotellet. Därefter har vi denna dag till att fylla med egna aktiviteter och upplevelser! I Gamla Stan kan man gå på upptäcktsfärd längs ”Svenskgatan” och se apotekare Scheeles hus, svenska regeringshuset, svenska posten och i rådhuspassagen möter du Gustav II Adolf. Varför inte shoppa loss i små trevliga butiker och moderna varuhus eller njuta av en kall ”Störtebeker” öl i vårsolen?

Dag 3. Utflykt till Rügen

Idag väntar en heldagsutflykt på Tysklands största, och kanske vackraste, ö Rügen! Vi lämnar fastlandet och åker längs de ”gröna vägarna” till den ”vita staden” Putbus och besöker sedan de fina sandstränderna Sellin och Binz. Vi blandar fina naturupplevelser med historia och enastående sevärdheter.

Efter en dag fylld av intryck och upplevelser återvänder vi till Stralsund där kvällen är fri till att på egen hand inta middag på någon trevlig restaurang.

Dag 4. Stralsund - Hemorten

Efter frukost packar vi in vårt bagage och oss själva i bussen för att påbörja hemresan. Vi tar färjan från Puttgarden till Rödby, fortsätter genom Danmark och i Helsingör väntar nästa färja hem till Sverige igen. Vi rullar norrut och efter ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till mat når vi slutligen våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/StralsundmedRugen2019.pdf
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Hotell

InterCityHotel Stralsund
InterCityHotel Stralsund http://www.stralsund.intercityhotel.com
Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
31/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
7/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
14/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
3/7Legoland 3 dagarfrån 3 920:-