Skip to main content

Stralsund med Rügen och stadsfest 4 dagar

Historiens vingslag är påtagliga bland de charmiga gränderna i gamla stan. Redan på långt håll ser man stadens tre stora tegelstenskyrkor som präglar dess siluett oavsett om man kommer från land eller sjöss. När Nordtysklands största historiska folkfest Wallensteintage äger rum fylls stadskärnan av kanondunder, krutrök och färgsprakande marknadsaktivitet – detta vill vi givetvis ta del av! Från fredag till söndag firas denna folkfest med parad och många andra evenemang till minne av försvaret mot Wallensteins belägring av staden. Vi besöker även Rügen som är Tysklands största ö och semesterparadis kantad av sandstränder och beströdd med vackra kurorter bland natursköna nationalparker. 

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/StralsundmedRugenochstadsfest4dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
04:25   Oxelösund Järnvägsstation
04:40   Nyköping Brukslagarvägen
05:10   Skärblacka Eskilsvägen 23
05:30   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:05   Linköping Fjärrbussterminal
06:35   Mjölby McDonald´s
07:05   Ödeshög Östgötaporten
07:45   Jönköping M2 (Eurostop)


Information om stadsfesten:
http://www.wallensteintage.de
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Stralsund

  Tidig morgon sätter vi oss till rätta på bussen och lämnar våra hemorter. Vi gör uppehåll för möjlighet till frukost utmed vägen ner mot Helsingborg och Öresund. Efter ett par timmar på danska motorvägar når vi hamnstaden Gedser varifrån vi tar färjan till Rostock. Sedan fortsätter vi resan mot svenskstaden Stralsund. Väl framme checkar vi in på vårt hotell, beläget endast ett stenkast från gamla stan, och intar en gemensam middag.

 • Dag 2. Stralsund

  Denna dag har vi helt fri till att fylla med vad vi själva önskar. Stadsfesten är i full gång på Alter Markt med marknad och parader. Det råder en mycket speciell och härlig atmosfär här bland hantverkare, jonglörer, sång, dans och mycket mer. Känn historiens vingslag och njut av de trevliga festligheterna!

 • Dag 3. Rügen

  Idag väntar oss en heldagsutflykt till Tysklands största och kanske vackraste ö Rügen. Vi lämnar fastlandet och åker längs de gröna vägarna till den vita staden Putbus, därefter besöker vi de fina sandstränderna Sellin och Binz. Vi blandar fina naturupplevelser med historia och enastående sevärdheter! Efter en dag fylld av intryck återvänder vi till Stralsund där kvällen är fri till att på egen hand inta middag på någon av de trevliga restaurangerna.

 • Dag 4. Stralsund - Hemorten

  Så var det dags att tacka Stralsund för den här gången. Vi tar plats i bussen och rullar tillbaka samma väg vi kom med ett stopp på lämpligt ställe för möjlighet till något att äta. Åter vid respektive hemorter tackar vi varandra för denna gång.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Juli 2024

25/7Vienna House by Wyndham Baltic Stralsund
Garanterad avgång!
Mer än 85 695:-Boka

Hotell

Vienna House by Wyndham Baltic Stralsund
Vienna House by Wyndham Baltic Stralsund
Vienna House by Wyndham Baltic Stralsund - Centralt beläget endast ett stenkast från gamla stan http://www.wyndhamhotels.com...
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-