Skip to main content

Inlandsbanan och Hurtigruten 6 dagar

Detta är en riktig drömresa som alla borde unna sig någon gång i livet! Vårt nordiska arv gör sig påmint överallt i landskapen. Milsvida trollskogar med porlande bäckar, glittrande sjöar, höga berg och djupa dalar, gemytliga städer och små byar, fjordar med brusande vattenfall och fjäll med snöklädda toppar, kust och hav – allt i en lycklig harmoni. Vi färdas med buss, tåg och båt på denna fantastiska rundresa och bjuds på sagolikt vackra vyer! 

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/InlandsbananochHurtigruten6dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
06:00   Oxelösund Järnvägsstation
06:15   Nyköping Brukslagarvägen   
07:05   Norrköping Resecentrum C3-C6
07:25   Skärblacka Eskilsvägen 23
08:05   Linköping Fjärrbussterminal
08:35   Mjölby McDonald’s
 

Valuta: Svenska Kronor (SEK), Norska Kronor (NOK)


Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Mora

  Vi startar vår resa på morgonen från respektive hemort och passerar Alfred Nobels Karlskoga, följer sedan inlandsvägen till Gunde Svans och den svenska klassikerns Vansbro. Susar vidare genom den svenska sommaren till glittrande Siljan i hjärtat av Dalarna där vi i Mora når vårt övernattningshotell. Här checkar vi in på Hotell Kung Gösta och serveras en gemensam middag i hotellets restaurang.

 • Dag 2. Mora - Inlandsbanan - Östersund

  Efter frukost på hotellet har vi några timmar att spendera bäst vi vill på egen hand i Mora innan det är dags för ombordstigning på Inlandsbanan – nu kommer vi få uppleva en helt unik resa riktigt nära vildmarken och björntäta skogar via tågets första etapp från Mora till Östersund! Vi passerar bland annat Storstupet och Helvetesfallet som är två gamla flottningsställen där tåget saktar in så vi kan se naturens eget skådespel. Längs banan kommer vi även få se ett riktigt björnide och i Thomas Wassbergs Åsarna gör tåget stopp för den fikasugne. Väl framme vid vår slutstation väntar skönt bäddade sängar samt kvällens middag på fina Hotell Östersund.

 • Dag 3. Östersund - Trondheim

  Med frukost i magen sätter vi oss till rätta på bussen och styr mot Norges tredje största stad Trondheim. Väl framme möter vi upp en lokalguide som skall visa oss runt i staden. Vi får bland annat se Norges nationalhelgedom Nidarosdomen, den vackert utsmyckade bron ”Lyckans portal”, Bakklandet som är känt för sina små pittoreska trähus samt de färgglada kajerna längs Nidälven. Gemensam middag serveras på hotellet.

 • Dag 4. Trondheim - Hurtigruten - Kristiansund

  Efter en välsmakande frukost väntar oss återigen nya äventyr när vi stiger ombord på Hurtigrutens fartyg! Vi får en heldag till sjöss där vi förundras över det spektakulära natursceneriet som är helt ofattbart vackert! I Kristiansund tackar vi för oss och går i land. Vi checkar in på Quality Hotel Grand Kristiansund beläget i hjärtat av staden med nära till restauranger, shopping och stadens kulturutbud. Gemensam middag serveras på hotellet.

 • Dag 5. Kristiansund - Hamar

  Nu är turen kommen till höga berg och djupa dalar! Vi beundrar den norska fjällvärlden iklätt sig sin allra finaste sommarskrud när vi passerar Dovrefjell-Sunndalsfjella nationalpark, fortsätter hänföras genom en av världens vackraste dalar Gudbrandsdalen med Rondane nationalpark och Peer Gynts hemtrakter. Under kvällen når vi den lantliga idyllen Hamar och vårt hotell där vi intar resans sista gemensamma middag.

 • Dag 6. Hamar - Hemorten

  Stärkta av hotellets frukost är det dags att ställa färden hemåt. Vi gör stopp på lämpligt ställe under vägen för möjlighet till något att äta. Åter i våra respektive hemorter tackar vi varandra för den här gången – på återseende!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Juli 2024

5/7Logi Inlandsbanan och Hurtigruten 6 dagar
Garanterad avgång!
210 995:-Boka

Hotell

Logi Inlandsbanan och Hurtigruten 6 dagar
Logi Inlandsbanan och Hurtigruten 6 dagar
Hotell Kung Gösta - 3-stjärnigt hotell - Relaxavdelning bestående av inomhuspool och bastu (fritt inträde för hotellets gäster) - Biljardbord och darttavla i sällskapsrum https://kunggosta.se/ Hotell...
Resekalender
28/5Gekås Ullaredfrån 340:-