Skip to main content

Inlandsbanan och Hurtigruten 6 dagar

Låt oss ta dig med på sommarens kanske finaste resa i ett par av världens vackraste länder! Vårt nordiska arv gör sig påmint överallt i landskapen. Milsvida trollskogar med porlande bäckar, glittrande sjöar, höga berg och djupa dalar, städer och små byar, fjordar med brusande vattenfall och fjäll med snöklädda toppar, kust och hav i en lycklig harmoni. Med buss, tåg och båt färdas vi och bjuds på fantastiska vyer. Detta är en riktig drömresa som alla borde unna sig någon gång i livet!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Mora

Vi startar vår resa på morgonen från respektive hemort. Sedan åker vi genom Västmanland, passerar Avesta och tar en bensträckare någonstans i närheten av Falun. Därefter fortsätter vi förbi Rättvik och når slutligen vår destination för dagen, nämligen Mora. Här checkar vi in på vårt hotell och gör oss hemmastadda. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 2. Inlandsbanan: Mora - Östersund

Efter frukost har vi några timmar att disponera på egen hand i Mora. Här kan du bland annat besöka Anders Zorns gård eller Vasaloppets Hus innan det är dags att kliva på tåget. Vi åker Inlandsbanans första etapp med Storstupet och Helvetesfallet, två gamla flottningsställen där tåget saktar in så att du kan se naturens eget skådespel. Längs banan kommer du också få se ett riktigt björnide och i Thomas Wassbergs Åsarna gör tåget ett stopp för den fikasugne. Vår tågresa slutar i Östersund och på hotellet äter vi en sen gemensam middag. Kanske lockas du av en kvällspromenad längs Storsjöns strand innan du somnar gott efter en upplevelserik dag!

Dag 3. Östersund - Trondheim

Idag ska vi likt våra förfäder pilgrimerna färdas på Nidarosleden till Trondheim. Vägen är mer än tusen år gammal och Olav Haraldsson gick denna sträckning med sin här till Norge för att kristna landet och ta tillbaka kungatronen år 1030. Väl framme i Trondheim går vi på upptäcktsfärd med lokalguide. Vi får se Norges nationalhelgedom Nidarosdomen, korsa den vackert utsmyckade bron ”Lyckans portal” och kommer sedan till Bakklandet som är känt för sina små, pittoreska trähus och ser de gamla bryggorna vid Nidelven. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 4. Hurtigruten: Trondheim - Kristiansund

Efter en välsmakande frukost väntar oss återigen nya äventyr när vi går ombord på Hurtigruten som i mer än 120 år trafikerat den norska kusten. Vi får en heldag till sjöss där vi förundras över det spektakulära natursceneriet som är helt ofattbart vackert! I Kristiansund tackar vi för oss och går i land. Här väntar hotellet med middag och sköna sängar.

Dag 5. Kristiansund - Hamar

Nu är turen kommen till höga berg och djupa dalar! Vi beundrar den norska fjällvärlden iklätt sig sin allra finaste sommarskrud när vi passerar Dovrefjell-Sunndalsfjella nationalpark, fortsätter hänföras genom en av världens vackraste dalar Gudbrandsdalen med Rondane nationalpark och Peer Gynts hemtrakter. Under kvällen når vi Hamar och vårt hotell där vi intar resans sista gemensamma middag.

Dag 6. Hamar - Hemorten

Frukost serveras på hotellet, sedan är det dags att påbörja resan hemåt. Efter några körda mil når vi Kongsvinger. På höjden stoltserar Kongsvingers fästning ett av Norges viktigaste kulturminnen och den största befästningen norr om alperna. Vid den norsk-svenska gränsen passar vi på att stanna en stund i fredsriket Morokulien som en fin avslutning på vår resa genom världens mest natursköna länder. Vidare genom Selma Lagerlöfs Värmland för att under kvällen nå våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/InlandsbananochHurtigruten2019.pdf
 

Valuta: Svenska kronor (SEK) och Norska kronor (NOK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Hotell

Logi Inlandsbanan och Hurtigruten 6 dagar
Hotel Kung Gösta http://www.kunggosta.se Clarion Hotel Grand Östersund http://www.nordicchoicehotels.se Clarion Hotel & Congress Trondheim http://www.nordicchoicehotels.se Quality Hotel Grand Kristian...
Resekalender
19/7DIGGILOO 2 dagarfrån 2 995:-
26/7Puttgarden BorderShopfrån 780:-
26/7Skagen 3 dagarfrån 3 630:-
2/8Puttgarden BorderShopfrån 780:-
4/8Österrike med Bernina-Expressen 8 dagarfrån 8 950:-