Skip to main content

Tyska pärlor 4 dagar

Spreewald är sannerligen en riktig pärla som man bara måste uppleva på plats! Vi glider fram i en av områdets hundratals pråmar under en vacker kanaltur och njuter av sagolik natur tillsammans med pittoresk bebyggelse. Området är döpt efter den 40 mil långa floden Spree och invånarna är helt beroende av sina unika pråmar och dess nätverk av kanaler, det är ett lika viktigt färdmedel som bilen i övriga delar av landet. Denna resa går även i sparrisens tecken. Vi gör därmed ett besök på sparrisgården Spargel- und Erlebnishof Klaistow för att lära oss med om ”det vita guldet” och givetvis även smaka på det under en välsmakande sparrislunch. Vi missar inte heller den trevliga vinprovningen på Weingut Hanke i Jessen. Varmt välkommen!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Berlin

Vi reser söderut från våra hemorter med ett stopp på lämpligt ställe, någonstans i Småland, för bensträckare och möjlighet till frukost. Fortsätter sedan till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör, susar igenom Danmark och tar nästa färja från Gedser till Rostock i nordligaste Tyskland. Färden går vidare längs motorvägen mot Berlin där vi checkar in på vårt hotell NH Berlin Potsdam Conference Center beläget söder om staden. Här ska vi bo kommande nätter och gemensam middag serveras varje kväll.

Dag 2. Utflykt till Klaistow ”sparris och vin”

Frukost serveras på hotellet. Vi börjar dagen med en tur till sparrisparadiset Spargel- und Erlebnishof i Klaistow. Här bjuds vi på en liten men mycket intressant rundvisning, en läcker sparrislunch och ges naturligtvis även möjligheten till att köpa med oss lite sparris hem. På eftermiddagen besöker vi Tysklands nordligaste familjeägda vingård, Weingut Hanke i Jessen, för vinprovning. Efter en fullspäckad dag är det dags att återvända till hotellet där middagen väntar.

Dag 3. Utflykt till Spreewald

Idag ska vi göra ett besök i det unika och fantastiska området Spreewald, även kallat ”Tysklands Venedig”! I detta UNESCO-skyddade område slingrar sig flera mil vattenväg med annorlunda och förtrollande natur. Vi tar plats på en av de små pråmarna som stakas fram av ”kaptener” och ger oss ut på en ca. 4 timmar lång kanaltur, som även inkluderar lunch på restaurang Wotschofska. Detta område är känt för den så kallade ”Spreewaldgurkan” som vi kommer att få smaka på samt få möjlighet till att köpa med hem. Med härliga naturupplevelser på näthinnan återvänder vi till vårt hotell och intar en sista gemensam middag tillsammans.

Dag 4. Berlin - Hemorten

Efter en stärkande frukost på hotellet ställer vi färden mot Rostock för att ta färjan över till Gedser. Väl i land fortsätter vi genom Danmark mot Helsingör för att ta nästa färja över till Helsingborg. Vi styr bussen norrut och efter ett stopp på lämpligt ställe för rast når vi slutligen våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Tyskaparlor2020.pdf
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
31/5NH Berlin Potsdam Conference CenterMer än 84 640:-Boka

Hotell

NH Berlin Potsdam Conference Center
NH Berlin Potsdam Conference Center http://www.nh-hotels.com
Resekalender
16/4Gekås Ullaredfrån 280:-