Skip to main content

Tyska pärlor 4 dagar

Spreewald är sannerligen en riktig pärla som man bara måste uppleva på plats! Vi glider fram i en av områdets hundratals pråmar under en vacker kanaltur och njuter av sagolik natur tillsammans med pittoresk bebyggelse. Området är döpt efter den 40 mil långa floden Spree och invånarna är helt beroende av sina unika pråmar och dess nätverk av kanaler, det är ett lika viktigt färdmedel som bilen i övriga delar av landet. Denna resa går även i sparrisens tecken. Vi gör ett besök på sparrisgården Spargel- und Erlebnishof Klaistow för att lära oss med om ”det vita guldet” och givetvis även smaka på det under en välsmakande sparrislunch. Vi missar inte heller den trevliga vinprovningen på Weingut Hanke i Jessen. Varmt välkommen!

Sök resa

Övrig information

Valuta: Euro (€)

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Tyskaparlor2021.pdf
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Potsdam

  Vi reser söderut från våra hemorter med ett stopp på lämpligt ställe, någonstans i Småland, för bensträckare och möjlighet till frukost. Fortsätter sedan till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör, susar igenom Danmark och tar nästa färja från Gedser till Rostock i nordligaste Tyskland. Färden går vidare mot den gamla residensstaden Potsdam sydväst om Berlin. Vi checkar in på fina hotell Seminaris SeeHotel Potsdam beläget direkt vid Templinersjön strax söder om staden. Här ska vi bo kommande nätter, gemensam middag serveras varje kväll.

 • Dag 2. Sparris och vin

  Efter frukost börjar vi dagen med en tur till sparrisparadiset Spargel- und Erlebnishof i Klaistow. Här bjuds vi på en liten men mycket intressant rundvisning, en läcker sparrislunch och ges naturligtvis även möjligheten till att köpa med oss lite sparris hem. På eftermiddagen besöker vi Tysklands nordligaste familjeägda vingård, Weingut Hanke i Jessen, för vinprovning. Efter en fullspäckad dag är det dags att återvända till hotellet där middagen väntar.

 • Dag 3. Spreewald

  Idag ska vi göra ett besök i det unika och fantastiska området Spreewald, även kallat ”Tysklands Venedig”! I detta UNESCO-skyddade område slingrar sig flera mil vattenväg med annorlunda och förtrollande natur. Vi tar plats på en av de små pråmarna som stakas fram av ”kaptener” och ger oss ut på en ca. 4 timmar lång kanaltur, som även inkluderar lunch på restaurang Wotschofska. Detta område är känt för den så kallade ”Spreewaldgurkan” som vi kommer att få smaka på samt få möjlighet till att köpa med hem. Med härliga naturupplevelser på näthinnan återvänder vi till vårt hotell och intar en sista gemensam middag tillsammans.

 • Dag 4. Potsdam - Hemorten

  Efter en stärkande frukost på hotellet ställer vi färden mot Rostock för att ta färjan över till Gedser. Väl i land fortsätter vi genom Danmark mot Helsingör för att ta nästa färja över till Helsingborg. Vi styr bussen norrut och efter ett stopp på lämpligt ställe för rast når vi slutligen våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
28/5Seminaris SeeHotel PotsdamMer än 84 795:-Boka

Hotell

Seminaris SeeHotel Potsdam
Seminaris SeeHotel Potsdam http://seminaris.de/hotels/potsdam/seminaris-seehotel-potsdam
Resekalender
2/3Ullared - långdag!från 315:-