Skip to main content

Bremen Oktoberfest 4 dagar

”Ischa Freimaakt” – es ist ja Freimarkt! Tysklands äldsta marknad och folkfest Bremer Freimarkt har firats i snart ett millenium. Här finns nöjesfält, marknadsstånd med god mat och dryck, salta kringlor, brända mandlar och vackert dekorerade pepparkakor bland tonerna av härlig musik och klirret från skummande ölglas. Välkomna med till Tysklands tredje största folkfest!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/BremenOktoberfest4dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation
05:10   Nyköping Brukslagarvägen
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:35   Linköping Fjärrbussterminal
07:05   Mjölby McDonald´s
07:35   Ödeshög Östgötaporten
08:15   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Vi bor centralt och bra med promenadavstånd till gamla stan (1-2km) och endast några kliv från Bürgerweide där festivalområdet är beläget!

 • Dag 1. Hemorten - Bremen

  Glada och förväntansfulla sätter vi oss till rätta tidig morgon i bussen. Efter ett stopp på lämpligt ställe för möjlighet till frukost fortsätter vi via färjorna över Öresund till Danmark och Femer Belt till Tyskland. Siluetterna av Lübeck och Hamburg skymtar utanför bussfönstret innan vi når den stolta Hansastaden Bremen och vårt fina hotell beläget i stadens centrala delar. Vi har nu resten av kvällen fri för egna aktiviteter.

 • Dag 2-3. Bremen Oktoberfest

  Nu är det fritt fram att kasta sig ut i nöjeslivet! Dessa dagar fyller vi med vad vi själva önskar. Varför inte hälsa på ”De fyra stadsmusikanterna” och ”Bremer Roland” vid det vackra Rådhuset på Marktplatz i gamla stan, strosa runt bland de smala men charmiga gränderna i kvarteret Schnoor, promenera till toner av klockspel längs Böttcherstrasse kantad av butiker och restauranger eller helt enkelt bara njuta av den oerhört trevliga stämning som råder här från en av de många serveringsställena. Valet är helt och hållet ditt! För de som önskar erbjuder vi en stadsvandring i gamla stan under ledning av vår reseledare, ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med staden och försäkra sig om att man inte missar någon av de fina sevärdheterna som finns.

  Under kvällstid lyser det färgglada tivolit upp Bürgerweide där festivalområdet är beläget, endast ett stenkast från vårt hotell. Här är festen i full gång bland fartfyllda karuseller, stora öltält, vackra folkdräkter, skummande ölglas, härlig musik och sprakande fyrverkerier – Ischa Freimaakt!

 • Dag 4. Bremen - Hemorten

  Så var det dags att packa in bagaget och oss själva i bussen för att säga hejdå till Bremen för den här gången. Vi rullar tillbaka samma väg vi kom och tar oss via färjorna Puttgarden-Rödby och
  Helsingör-Helsingborg tillbaka till Sverige. Efter ett stopp på lämpligt ställe för möjlighet till något att äta når vi avslutningsvis våra hemorter – tack för denna gång!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Oktober 2024

17/10Courtyard by Marriott Bremen
Garanterad avgång!
Mer än 84 995:-Boka
24/10Maritim Hotel BremenMer än 84 995:-Boka

Hotell

Courtyard by Marriott Bremen
Courtyard by Marriott Bremen
Courtyard by Marriott Bremen - 4-stjärnigt hotell - Mordernt inredda rum - Centralt beläget med gångavstånd till gamla stan (ca. 1 km till Marktplatz) - Perfekt läge under Bremen Oktoberfest då festiv...
Maritim Hotel Bremen
Maritim Hotel Bremen
Maritim Hotel Bremen - 4-stjärnigt hotell - Wllnessavdelning med pool och bastu - Centralt beläget med gångavstånd till gamla stan (ca. 2 km till Marktplatz), det finns även goda förbindelser med loka...
Resekalender
25/7Stralsund med Rügen och stadsfest 4 dagarfrån 5 695:-
26/7Puttgarden Bordershopfrån 940:-