Skip to main content

Almuñecar 13 dagar

Kanalbuss i samarbete med Komfort Resor välkomnar alla på en ny 13-dagars flygresa till Almuñecar på den spanska kusten Costa Tropical öster om Málaga. Vi bor som tidigare år på vårt förstklassiga favorithotell Ibersol Almuñecar Beach & SPA Hotel med nära till både havet och Almuñecars gamla stadsdelar. Hotellet bjuder på underhållning och dans ett flertal kvällar i veckan. Under vår vistelse ingår fem heldagsutflykter i Andalusien varav en är ny för i år. Alla utflykter sker med vår svensktalande lokalguide Carmen Rios Sanchez. Hjärtligt välkomna på en härlig och innehållsrik resa till behagligt klimat när vintern är som kallast hemma i Sverige!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Almunecar13dgr2024.pdf
 

Utöver de utflykter som ingår i programmet kommer vår lokalguide Carmen Rios Sanchez föreslå en utflykt till Granada mot tillägg (om intresse finns). Detta återkommer vi om under resans gång. Anders Lien från Komfort Resor, Eleonor Fornander från Kanalbuss och lokalguide Carmen Rios Sanchez är med oss under hela vistelsen som en hjälpande hand.
 

Avgångstider:
06:45   Skärblacka Eskilsvägen 23
07:20   Linköping Fjärrbussterminal
07:55   Norrköping Resecentrum C3-C6
08:45   Nyköping Brukslagarvägen
09:30   Gnesta Powerbox
 

Flygtider:
Stockholm-Málaga 14:00-18:20
Málaga-Stockholm 12:05-16:25
 

Bagagevikt:
1 x incheckat bagage max 23kg pp
1 x handbagage max 10kg pp


För mer information om olika sevärdheter på resan kan du via dessa länkar surfa in på följande sajter:
http://www.norwegian.se (flygbolaget vi åker med) 
http://www.hotelibersolalmunecarbeachspa.es (hotellet vi bor på i Almuñecar)
http://www.almunecar.se/costa-tropical (turistinformation/tips på svenska om Costa Tropical)
http://www.almunecar.se (turistinformation om Almuñecar på svenska)
http://www.costadelsol.se/frigiliana (information på svenska om den vackra byn Frigiliana)
http://www.museopicassomalaga.org/en (Picasso Museum i Málaga)
http://www.oasysparquetematico.com (Oasys Mini Hollywood Team Park utanför Almeria)
http://www.komfortresor.se (vår medarrangör)
 

Researrangör:  
Kanalbuss i samarbete med Komfort Resor i Göteborg, Anders Lien AB, som har lagstadgad resegaranti via Kammarkollegiet: http://www.komfortresor.se
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Onsdag 7 februari: Buss till Arlanda innan vi flyger till Málaga

  Vi samlas under morgonen i Skärblacka, Linköping, Norrköping, Nyköping och Gnesta för busstransfer till Arlanda Flygplats. Vi flyger sedan med Norwegian kl. 14:00 direkt till Málaga (OBS: det ingår inte mat under flygresan men man kan köpa enklare tilltugg och dryck ombord). Vid ankomst till Málagas flygplats kl. 18:20 hämtar vi upp vårt bagage och samlas utanför tullområdet där vi möts av vår duktiga lokalguide Carmen Rios Sanchez som är uppvuxen i Göteborg och pratar svenska som en göteborgare. Vi promenerar tillsammans till vår spanska transferbuss som väntar på att få köra oss österut mot Costa Tropical-kusten. Efter en dryg timmes färd checkar vi in på det fina Almuñecar Playa SPA Hotel i turiststaden Almuñecar. Middag serveras i hotellets restaurang där även vin och vatten ingår till maten varje kväll. Efter en lång dag längtar nog många till en god natts sömn så vi bäddar ner oss och drömmer förväntansfullt om morgondagen.

 • Torsdag 8 februari-söndag 18 februari: Almuñecar med spännande utflykter!

  Första dagen i Almuñecar är en vilodag där vi skall göra oss mer bekanta med staden och hotellet. Vi bjuds på en längre promenad med Carmen som guide så att vi får lite lokalkännedom om staden vi bor i. Carmen kommer att vara med oss som lokalguide under alla utflykterna i Spanien.

  Totalt fem dagsutflykter ingår i resans pris:

  Frigliana, Nerja och besök på romfabriken Ron Montero
  Vi åker till byn som korats till Spaniens vackraste by – Frigiliana – endast en halvtimmes färd från Almuñecar. Byn tronar på en bergssluttning norr om staden Nerja. Vi åker med ett litet ”tåg” som tar oss med genom alla små kullerstensgränder där vi ser många av de vita husen som genomsyrar det historiska centrumet i Frigiliana. Här serveras även dagens lunch innan vi kör ner till Nerja och tar en liten promenad till Europabalkongen, vid klart väder kan man se över ända till Afrika! Vi åker vidare till romfabriken Ron Montero för provsmakning av olika sorters rom samt lite inköp. Vid kl. 18:00-tiden är vi tillbaka på hotellet i Almuñecar.

  Andalusiska landsbygden med Bodega Quita Pena och Juanito Orange
  Idag blir det en härlig och trivsam tur till den vackra Guadalhorcedalen även kallad för Andalusiens gröna trädgård. Tack vare ett mycket bördigt landskap omgivet av beskyddande berg frodas det här apelsin-, citron-, mandel- och olivträd. Dessutom odlas numera vinrankor i området. Innan vi når Guadalhorcedalen gör vi ett stopp hos den kända bodegan Quitapenas där man fortfarande producerar utsökta viner från moscateldruvan sedan 140 år tillbaka i tiden. Namnet på vingården betyder ”ta bort alla sorger” och är belägen i hjärtat av Costa del Sol i Torremolinos. Här får vi provsmaka denna så typiska andalusiska ädla dryck. Glada och utan sorg beger vi oss sedan vidare till apelsinmannen Juanito. Vi njuter av hans gröna citrusträdgård och tar del av hans stora passion för fruktträd. En lantlig paella tillagas på gården med tilltugg av serranoskinka, getost, oliver och lantvin. Efter en trivsam dag där alla sinnen stimulerats vänder vi tillbaka till vårt hotell i Almuñecar för middag.

  Málaga med Picassomuséet
  Vi åker till Málaga och gör en liten promenad i staden. Málaga är Picassos födelsestad och ett besök på hans museum ingår självklart! Vi får gott om tid på egen hand i staden innan vi beger oss hemåt igen. Lunch denna dag passar vi på att äta för egen räkning i Málaga.

  Lecrindalen med Almazara & Hacienda Señorío de Nevada med andalusisk lunch
  Idag beger vi oss norrut till den vackra och frodiga Lecrín-dalen, även kallad ”El Valle de la Alegría” som betyder ”Lyckliga dalen”. Här är det ständigt vår i luften med ett mikroklimat som bidrar till ett landskap av gröna skogar med apelsin-, citron- och mandelträd. Olivlundar frodas och nyodlingar av avokado samt mispel har introducerats. Här är det definitivt vattnet som är den ovärderliga skatten när det transporteras via dem kilometerlånga bevattnings-kanalerna. Vi börjar med att besöka en av Sydeuropas bäst bevarade olivkvarn – Almazara – i byn Niguelas vars byggnation påbörjades under 1200-talet. Oljefabrikens struktur, maskiner samt verktyg har varit i drift och fullt fungerande fram till år 1942 när byggnaden restaurerades till ett museum. Vi fascineras av konsten att producera olivolja och vi får även smaka på det rinnande guldet. Efter detta beger vi oss till vingården Señorio de Nevada där vi får ta del av dess historia och avslutar med en intressant vinprovning. Vi hinner även med en trivsam lunch innan vi mätta och belåtna vänder tillbaka till hotellet fyllda av intryck efter dagens utflykt.

  Vilda Västern i Almeria
  Vi beger oss 16 mil öster ut mot Almeria till det ökenliknande området Desierto de Tabernas, även kallat för Europas egna Hollywood! Resan dit blir annorlunda och intressant med ett kontrastrikt landskap. Det var i detta karga och dramatiska landskap som filmhistoria skrevs under 60- och 70-talet. Med välkända vilda västernfilmer som ”För en handfull dollar”, ”För några dollar mer” och ”Den gode, den onde, den fule” med Clint Eastwood i huvudrollerna fick Desierto de Tabernas internationellt uppsving. Bland dessa canyons och raviner får man känslan av att Clint eller Charles Bronson kan dyka upp vid nästa krök. Vi får uppleva denna unika temapark med sina tre filmbyar och spännande uppträdanden som utspelas på stadens torg. Det blir även countrymusik och livlig Cancanshow i saloonen. Vi tar del av den vackra kaktusparken och parkens egna zoo. Efter en välsmakande lunchbuffé vänder vi tillbaka till Almuñecar.

 • Måndag 19 februari: Hemresa med många minnen i bagaget och en härlig solbränna

  Efter frukost lämnar vi Almuñecar och beger oss till Malágas flygplats. Vi flyger sedan med Norwegian kl. 12:05 direkt till Arlanda Flygplats där vi landar kl. 16:25. Efter att vi hämtat ut vårt bagage kör vår transferbuss oss tillbaka till våra hemorter. Vi tackar varandra för en trevlig resa till Medelhavet för denna gång, hoppas vi ses snart igen!

Resekalender
28/5Gekås Ullaredfrån 340:-
31/5Puttgarden Bordershopfrån 940:-
31/5Skagen 3 dagarfrån 4 395:-
3/6Huseby Brukfrån 950:-
5/6Lars Lerin Sandgrundfrån 985:-