Skip to main content

Almuñecar 13 dagar

Kanalbuss i samarbete med Komfort Resor välkomnar alla på en 13 dagars flygresa till Almuñecar på den spanska kusten Costa Tropical öster om Málaga. Vi bor på förstklassiga Almuñecar Playa SPA Hotel med nära till både havet och Almuñecars gamla stadsdelar. Hotellet bjuder på underhållning och dans ett flertal kvällar i veckan. Under vår vistelse ingår fyra rejäla utflykter i Andalusien, och alla heldagsutflykter sker med vår svensktalande lokalguide Carmen Rios Sanchez. Hjärtligt välkomna till en härlig resa när vintern är som kallast hemma i Sverige!

Sök resa

Program

Lördag 2 februari: Vi flyger till Málaga

Vi samlas under tidiga morgontimmar i Skärblacka, Norrköping, Nyköping, Flen och Gnesta för busstransfer till Arlanda Flygplats. Sedan flyger vi kl. 13:05 med Norwegian direkt till Málaga (OBS: Ingen mat ingår på planet men man kan köpa enklare mat och dryck ombord). Vid ankomst till Málagas flygplats kl. 17.25 hämtar vi upp vårt bagage och samlas utanför tullområdet där vi  möts upp av vår duktiga lokalguide Carmen Rios Sanchez som är uppvuxen i Göteborg och pratar svenska som en göteborgare. Vi promenerar tillsammans till vår spanska transferbuss som väntar för att köra oss österut mot Costa Tropical-kusten. Efter en dryg timmes färd checkar vi in på det fina Almuñecar Playa SPA Hotel i turiststaden Almuñecar. Middag serveras i hotellets restaurang där även vin och vatten ingår till maten varje kväll. Efter en lång dag längtar nog många till en god natts sömn så vi bäddar ner oss och drömmer förväntansfullt om morgondagen.

Söndag 3 februari – onsdag 13 februari: Almuñecar med spännande utflykter

Första dagen i Almuñecar är en vilodag där vi skall göra oss mer bekanta med staden och hotellet. Vi bjuds på en längre promenad med Carmen som guide så att vi får lite lokalkännedom om staden vi bor i.  Carmen kommer att vara med oss som lokalguide under alla utflykterna i Spanien.

Utflykt: Cordoba

Idag ska vi besöka den vackra staden Cordoba som erövrades av morerna för mer än tusen år sedan. På den tiden var Cordoba en av de mäktigaste städerna i världen. Längs vägen dit passerar vi Spaniens främsta olivodlings-distrikt. Väl framme möter vi upp en lokalguide som ska visa oss runt i staden. Vi besöker moskén Mezquita (entré ingår) som var en av dåtidens mest magnifika moskéer och även Europas största. År 1236 återerövrades Cordoba av kristna och moskén fick då fungera som kyrka. Mitt i moskén byggdes då en katedral! Lunch ingår på en mysig restaurang och vi får även lite egen tid i staden innan hemfärd. OBS! En lång men intressant dag!

Utflykt: Gibraltar

Vi åker med bussen längs Costa del Sol till Gibraltar som är en brittisk enklav på det spanska fastlandet. Här möts vi av minibussar som tar oss med på en rundtur runt Gibraltarhalvön. Vi stannar självklart till vid utsiktspunkten Europa Point där man vid vackert väder kan se över till Marocko. Vid droppstensgrottan St. Michaels Grotta får vi chans att träffa makakaporna som bor på Gibraltarklippan.  Trots att Gibraltar är medlem i EU handlar man taxfree här vilket gör att köp av alkohol, tobak, kläder, parfymer, smycken etc. blir mycket prisvärt. Vi får därför god tid till lunch och shopping på egen hand innan vi beger oss hemåt igen till Almuñecar.

Utflykt: Frigliana, Nerja och besök på romfabrik

Vi åker till byn som korats till Spaniens vackraste by – Frigliana – bara en halvtimmes färd från Almuñecar. Byn tronar på en bergssluttning norr om staden Nerja. Vi åker med ett litet ”tåg” som tar oss med genom alla små kullerstensgränder där vi ser många av de vita husen som genomsyrar det historiska centrumet i Frigiliana.  Här serveras även dagens lunch innan vi kör ner till Nerja där vi tar en liten promenad till Europabalkongen. Vid klart väder kan man se över ända till Afrika! Vi åker vidare till romfabriken Ron Montero för provsmakning av olika sorters rom samt lite inköp. Vid 18:00-tiden är vi tillbaka på hotellet i Almuñecar.

Utflykt: Málaga med Picassomuséet

Samma dag som vi åker hem, besöker vi Málaga och gör en rundtur i staden, mestadels till fots. Málaga är Picassos födelsestad och ett besök på hans museum ingår självklart! Vi får dessutom tid för lite shopping på egen hand innan vi åker till flygplatsen för hemfärd. Lunch denna dagen passar vi på att äta för egen räkning på flygplatsen.

Torsdag 14 februari:  Hemåt igen med många minnen och härlig solbränna

Tidig frukost och vi lämnar Almuñecar och beger oss till Malága – se ovan utflykt.  Vi flyger sedan med Norwegian kl. 16:10 direkt till Arlanda Flygplats där vi landar kl. 20:30. Efter att vi har fått vårt bagage kör vår transferbuss oss tillbaka till våra hemorter och vi tackar för en trevlig resa till Medelhavet för denna gång!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Almunecar2019.pdf
 

Utöver de utflykter som ingår i programmet kommer lokalguiden Carmen Rios Sanchez föreslå ytterligare en utflykt eller två i Andalusien mot tillägg (detta återkommer vi om under resans gång). 
 

Resebagage: 1 kolli incheckat bagage á max 20kg /per person, handbagage max 10kg /per person
Läs mer om regler för ditt bagage på: http://www.norwegian.se
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Hotell

Almuñecar Playa Hotel & SPA
Almuñecar Playa Hotel & SPA
Almuñecar Playa Hotel & SPA http://www.playasenator.com
Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
31/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
7/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
14/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
3/7Legoland 3 dagarfrån 3 920:-