Skip to main content

Almuñecar 13 dagar

Kanalbuss i samarbete med Komfort Resor välkomnar alla på en ny 13-dagars flygresa till Almuñecar på den spanska kusten Costa Tropical öster om Málaga. Vi bor på förstklassiga Almuñecar Playa SPA Hotel med nära till både havet och Almuñecars gamla stadsdelar. Hotellet bjuder på underhållning och dans ett flertal kvällar i veckan. Under vår vistelse ingår fem fina utflykter i Andalusien, varav två av dem är helt nya, och alla heldagsutflykter sker med vår svensktalande lokalguide Carmen Rios Sanchez. Hjärtligt välkomna till en härlig resa när vintern är som kallast hemma i Sverige!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Almunecar13dgr2023.pdf
 

Avgångstider:
03:45   Skärblacka Eskilsvägen 23
04:20   Linköping Fjärrbussterminal
04:55   Norrköping Resecentrum C3-C6
05:45   Nyköping Brukslagarvägen
06:30   Gnesta Powerbox
 

Resebagage:
23 kg incheckat bagage,  10 kg handbagage 
 

Valuta: Euro (€)


För mer information om olika sevärdheter på resan, kan du via Internet surfa in på följande sajter:
http://www.norwegian.se (flygbolaget vi åker med) 
http://www.costa-tropical.se (turistinformation/tips på svenska om Costa Tropical)
http://www.almunecar.se (turistinformation om Almuñecar på svenska)
http://www.hitta.almunecar.se (värdefulla tips inför och under vistelsen i Almuñecar)
http://www.museopicassomalaga.org/en/home (Picasso Museum i Málaga)
http://www.komfortresor.se (vår medarrangör)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Söndag 5 februari: Buss till Arlanda innan vi flyger till Málaga

  Vi samlas under tidig morgon i Skärblacka, Linköping, Norrköping, Nyköping och Gnesta för busstransfer till Arlanda Flygplats. Sedan flyger vi kl. 11:00 med Norwegian direkt till Málaga (OBS: Det ingår inte några måltider på planet men man kan köpa enklare mat och dryck ombord). Vid ankomst till Málagas flygplats kl. 15:20 hämtar vi upp vårt bagage och samlas utanför tullområdet där vi möts av vår duktiga lokalguide Carmen Rios Sanchez. Carmen är uppvuxen i Göteborg och pratar svenska som en göteborgare! Vi promenerar tillsammans till vår spanska transferbuss som väntar för att köra oss österut mot Costa Tropical-kusten. Efter ungefär en timmes färd checkar vi in på det fina Almuñecar Playa SPA Hotel i turiststaden Almuñecar. Middag serveras i hotellets restaurang där även vin och vatten ingår till maten varje kväll. Efter en lång dag längtar nog många till en god natts sömn så vi bäddar ner oss och drömmer förväntansfullt om morgondagen.

 • Måndag 6 februari – torsdag 16 februari: Almuñecar med spännande utflykter

  Totalt fem dagsutflykter ingår i resans pris!

  Gibraltar:
  Vi åker med bussen längs Costa del Sol till Gibraltar som är en brittisk enklav på det spanska fastlandet. Här möts vi av mini-bussar som tar oss med på en rundtur runt Gibraltarhalvön. Vi stannar självklart till vid utsiktspunkten Europa Point där man under vackert väder kan se över till Marocko. Vid droppstensgrottan St. Michaels Grotta får vi chans att träffa makakaporna som bor på Gibraltarklippan. Här handlar man taxfree vilket gör att köp av alkohol, tobak, kläder, parfymer, smycken etc. blir mycket prisvärt. Vi får därför god tid till lunch och shopping på egen hand innan vi beger oss hemåt igen till Almuñecar.

  Andalusiska landsbygden med Bodega Quita Pena, Juanito Orange och Molisur:
  Idag blir det en härlig och trivsam tur till den vackra Guadalhorcedalen även kallad för Andalusiens gröna trädgård. Tack vare ett mycket bördigt landskap och omgiven av beskyddande berg, frodas här apelsin-, citron-, mandel- och olivträd. Dessutom odlas numera även vinrankor i området. Innan vi når Guadalhorcedalen gör vi ett stopp hos kända bodegan Quitapenas i Torremolinos, där man fortfarande producerar viner från moscateldruvan sedan 140 år tillbaka. Namnet på vingården betyder ”ta bort alla sorger” vilket vi verkligen hoppas på när vi får provsmaka denna så typiska andalusiska ädla dryck. Glada och utan sorg beger vi oss sedan vidare till apelsinmannen Juanito. Vi njuter av hans gröna citrusträdgård och tar del av hans stora passion för fruktträd. En lantlig paella tillagas på gården och med tilltugg av serranoskinka och getost, lantvin, oliver och bröd avslutar vi mätta och belåtna med ett besök hos olivoljeproducenten Molisur. Vi provsmakar det rinnande guldet och passar på att köpa med oss denna utsökta och högkvalitativa jungfruolja. Efter en trivsam dag där alla sinnena stimulerats vänder vi tillbaka till hotellet för middag.

  Frigliana, Nerja och besök på romfabrik:
  Vi åker till byn som korats till Spaniens vackraste by – Frigiliana – bara en halvtimmes färd från Almuñecar. Byn tronar på en bergssluttning norr om staden Nerja. Vi åker med ett litet ”tåg” som tar oss genom alla små kullerstensgränder där vi ser många av de vita husen som genomsyrar det historiska centrumet i Frigiliana. Här serveras även dagens lunch innan vi kör ner till Nerja där vi tar en liten promenad till Europabalkongen. Vid klart väder kan man se över ända till Afrika! Vi åker vidare till romfabriken Ron Montero för provsmakning av olika sorters rom samt lite inköp. Ungefär vid kl. 18:00-tiden är vi tillbaka på hotellet i Almuñecar.

  Lecrindalen med Almazara & Hacienda Señorío de Nevada med andalusisk lunch:
  Idag beger vi oss norrut till den vackra och frodiga Lecrín-dalen, även kallad för ”El Valle de la Alegría”, som betyder ”Lyckliga dalen”. Här är det ständigt vår i luften med ett mikroklimat som bidrar till ett landskap av gröna skogar med apelsin-, citron- och mandelträd. Olivlundar frodas och nyodlingar av avokado och mispel har introducerats. Här är definitivt den ovärderliga skatten, vattnet, som transporteras via kilometer-långa anrika bevattningskanaler. Vi börjar med att besöka en av Sydeuropas bäst bevarade oliv-kvarn, Almazara i byn Niguelas, vars byggnation påbörjades på 1200-talet. Oljefabrikens struktur, maskiner och verktyg har varit i drift och fullt fungerande fram till år 1942. Därefter restaurerades byggnaden och blev ett museum. Här fascineras vi av konsten att producera olivolja och vi får givetvis även smaka på det. Därefter beger vi oss till vingården Señorio de Nevada där vi får ta del av denna vingårds historia och avslutar med en intressant vinprovning. Vi hinner även med en trivsam lunch innan vi vänder tillbaka mätta, belåtna och fulla av intryck efter dagens utflykt.

  Málaga med Picassomuséet:
  Vi åker till Málaga och gör en liten promenad i staden. Málaga är Picassos födelsestad och ett besök på hans museum ingår självklart! Vi får god tid på egen hand i staden innan vi beger oss hemåt igen. Lunch denna dagen passar vi på att äta för egen räkning i Málaga.


  Utöver de utflykter som ingår i programmet kommer Carmen föreslå en utflykt till Granada mot tillägg (om intresse finns). Detta återkommer vi om under resans gång. Anders Lien från Komfort Resor, Eleonor Fornander från Kanalbuss och lokalguide Carmen Rios Sanchez är med oss under hela vistelsen som en hjälpande hand!

 • Fredag 17 februari: Hemåt igen med många minnen och härlig solbränna

  Efter frukost lämnar vi Almuñecar och beger oss till Malágas flygplats. Vi flyger sedan med Norwegian kl. 12:05 direkt till Arlanda Flygplats där vi landar kl. 16:25. Efter att vi har fått vårt bagage kör vår transferbuss oss tillbaka till våra hemorter och vi tackar för en trevlig resa till Medelhavet för denna gång!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Februari 2023

5/2Almuñecar Playa Spa HotelFullbokad, väntelista15 800:-Boka på väntelista

Hotell

Almuñecar Playa Spa Hotel
Almuñecar Playa Spa Hotel
AlmuÑecar Playa Spa Hotel - 4-stjärnigt hotell - Beläget precis vid stranden - Rum med balkong och luftkonditionering - 600m till centrum - SPA utrustat med flera olika pooler, jacuzzi, bastu och som...
Resekalender
5/2Almuñecar 13 dagarfrån 15 800:-