Skip to main content

Härliga Nordtyskland 4 dagar

Upptäck norra Tyskland tillsammans med oss! Denna resa tar dig med till några riktiga guldkorn där mysfaktorn alltid är hög. Nordtyskland är en fantastisk region som bjuder på ett stort utbud av ljuvliga miljöer och upplevelser. Vi provsmakar ost och viner som är framställda med kärlek av passionerade producenter, besöker svenskstaden Stade med sina charmiga små gränder och pittoreska korsvirkeshus samt lär oss om tillverkningen på bryggeriet Brauhaus Alt Neuhaus. Varmt välkommen på denna innehållsrika weekendresa!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/HarligaNordtyskland4dgr2024.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation
05:10   Nyköping Brukslagarvägen
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:35   Linköping Fjärrbussterminal
07:05   Mjölby McDonald´s
07:35   Ödeshög Östgötaporten
08:15   Jönköping M2 (Eurostop)
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Buchholz in der Nordheide

  Vi startar resan från våra hemorter och styr söderut. Efter ett stopp på lämpligt ställe för rast fortsätter vi till Helsingborg och tar färjan över till Helsingör. Sedan åker vi vidare genom Danmark till Rödby för att ta nästa färja till Puttgarden i Tyskland. Väl i land kör vi söderöver med sikte mot Buchholz in der Nordheide söder om Hamburg. Här checkar vi in på ACHAT Hotel Buchholz Hamburg som kommer bli vår utgångspunkt för kommande dagar. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2. Ost och vin!

  Efter frukost beger vi oss till den familjeägda ostgården Käsehof Biss. Här har familjen Biss drivit gården i över 100 år och kan därmed stoltsera med att de har ost för alla smaker och tillfällen. De producerar nämligen ett stort utbud av ostar med alla tänkbara smaker – från mild och krämig till lagrad och kryddig! Vi blir visade produktionen och får givetvis även provsmaka osten. Efter detta ges lite tid för shopping i deras fina gårdsbutik för de som önskar.

  Vi styr vidare till den gemytliga lilla staden Plön för möjlighet till lunch på egen hand. I den pittoreska stadskärnan finns det gott om trevliga restauranger och caféer. Vid överenskommen tid fortsätter vi till vingården Weingut S.J. Montigny i Grebin. Här framställer vinmakaren Steffen James Montigny viner av toppkvalité som dessutom är både ekologiska och veganska. Givetvis vill vi provsmaka några av dessa viner och kanske även köpa med oss något hem som souvenir. Åter på hotellet väntar middagen.

 • Dag 3. Utflykt till Stade och pubbesök

  Frukost serveras på hotellet. Idag bär det av mot svenskstaden Stade som med sina vackra husfasader och idylliska små gränder välkomnar oss med öppna armar! En lokalguide visar oss runt i staden så vi bekantar oss med omgivningen. Därefter ges vi tid för lunch och egna aktiviteter innan det är dags att åka vidare till vårt nästa besök – det lilla bryggeriet Brauhaus Alt Neuhaus. Här provsmakar vi Familjen Schlichtings likör, snaps och öl samt bjuds på en rundvisning av verksamheten. Vi återvänder sedan till vårt hotell och intar resans sista gemensamma middag.

 • Dag 4. Buchholz in der Nordheide - Hemorten

  Med en stärkande frukost i magen intar vi våra platser på bussen och rullar till färjan i Puttgarden. Susar genom Danmark i all hast till Helsingör för att ta nästa färja till Helsingborg. Med svensk mark under hjulen fortsätter vi hemresan och når, efter ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare samt möjlighet till något att äta, slutligen våra hemorter. Tack för denna gång!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

September 2024

12/9ACHAT Hotel Buchholz HamburgMer än 86 895:-Boka

Hotell

ACHAT Hotel Buchholz Hamburg
ACHAT Hotel Buchholz Hamburg
ACHAT Hotel Buchholz Hamburg - 4-stjärnigt hotell - Relaxavdelning bestående av inomhuspool och bastu https://achat-hotels.com/en/hotels/buchholz-hamburg...
Resekalender
25/6Skärgårdsresa med M/S Ellen af Harstenafrån 950:-